Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
скоро 90% од хакнатите профили се преку keylogger.
затоа коа сте у нет кафе коа куцате пасс и меил отворете виртуелна тастатура и готово е...
ја ова го практикувам веќе 4 години, а често сум во нет кафиња и ништо ми немаат хакната!
за да отворите виртуелна тастатура писете во ран OSK(со големи) и тоа е тоа.
Или не бидете телиња да имате ист пасворд секаде. Тоа е најглупата работа шо можи да ја напрајте.

п.с. немора виртуелна тастатура, доволно е qwerty да го напишиш и да бришиш букви (килоџер не го фаќа бејкспејс) па
: qert <- <- <- wtui <- <- <- eruio <- <- ty па нека го чита некој и нека сконта кој карактери сум ги извадил.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
јас чекав три дена за да ми одговорат и ми пишааа дека врз основа на она што го имам наведено они не можат да бидат сигурни дека акаунтот е мој:uvo:
После тоа мојот профил мистериозно исчезна.
Да се надеваме ти ќе имаш повеќе среќа од мене:helou:
Barem tebe ti vratile nesto mene veke cela nedela nisto ne mi pisale. Bezveza

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
http://windowslivehelp.com/solution.aspx?solutionid=6ea0c7b3-1473-4176-b03f-145b951dcb41 и пополни ги податоците како што ти рекоја пред мене.Доколку првиот пат,агентите ти речат дека не си ти ова она , пиши му вака :I am the owner and i believe that you will help me to recover my account before it's too late...
Таа реченица многу му значи на агентите и доколку можеш кажи му ги сите податоци што ти текнуваат со маилот.потоа ке го вратиш и фејсбукот.
бај д веј - тие што ве интересира како провалиле во неговиот фејсбук ,научете што е phishing , Virus(spyware) , keylogger , remote control , vnc hacking... :)

Доколку ти се допадна коментаров , дај ми малце репутација како за почеток :P

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
Ништо не можат да ти направат ако ти не го дозволиш тоа. У случајов ако кликнеш на линкот нема да се случи ништо, ама ако остаиш емаил и пасс, а притоа гледаш во адрес барот дека не пишува www.facebook.com, тоа е апсолутно лажна страна, тебе ќе ти бидат украдени тие податоци, и ојде профилот. Значи, ако нешто не знаеш што е, не го кликај, уште помалце не оставај емаил и пасс на сомнителни страни.
тоа се вика Phishing Метод... а добро е и да знаете дека снифер е сосема друго...
http://en.wikipedia.org/wiki/Packet_analyzer

A

Auditore

Гостин
Мора ли да се промени новиот профил или може да се остане на стариот..
Некако ми е глуп новиов профил.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Мора ли да се промени новиот профил или може да се остане на стариот..
Некако ми е глуп новиов профил.
Неможе за некој ден сите што го немаат сменето автоматски ќе им се промени.

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Барам помош.
Кој има креирано групи на фејсбук од оние со стар стил нека ме контактира или нека пише тука плеасе.
Многу ми е потребно.се бара што повеќе групи.
Однапред благодарам

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А јас уствари никад не сфатив како може луѓево да се замараат и да хакнуваат туѓи профили. Болест.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А јас уствари никад не сфатив како може луѓево да се замараат и да хакнуваат туѓи профили. Болест.
Луѓе кои немаат доволно свој живот, влегуваат во друг и се радуваат дека имаат барем со кој да контактираат лажно..........неизживеани.......Сељаци....ете ова се тие...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Луѓе кои немаат доволно свој живот, влегуваат во друг и се радуваат дека имаат барем со кој да контактираат лажно..........неизживеани.......Сељаци....ете ова се тие...
Па ако сака да контактира нека си напраи свој профил, а не да хакнува туѓ. Не, сериозно не можам да го сфатам тоа. Бог да чува... Очигледно имаат превише слободно време.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Па ако сака да контактира нека си напраи свој профил, а не да хакнува туѓ. Не, сериозно не можам да го сфатам тоа. Бог да чува... Очигледно имаат превише слободно време.
Немаат со кој, немаат живот, куп затворени по цел ден лигуши што пробуваат да наштетат на друг, ќе влези и ке им пиши на другите секакви работи, вулгарни (да ти ебам ова, да ти ебам она....Скаран, шо те ебам , и ред глупи работи), ова претежно го прават 15-16 годишни шанкуриња кои едвај го научиле тоа и мислат дека на училиште ќе бидат шема со тоа, ама кога ке се дознае кој е и кога ќе го јади убаво, е тогаш не им текнува да влегуваат....

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Луѓе незнаете каков бизнис се води преку фејсбук..со сите тие хакирани акаунти праќаат инвајт на луѓе да се приклучат во некоја група..а на интернет група со милион чланови се продава за 15 000 долари верувале или не..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Луѓе незнаете каков бизнис се води преку фејсбук..со сите тие хакирани акаунти праќаат инвајт на луѓе да се приклучат во некоја група..а на интернет група со милион чланови се продава за 15 000 долари верувале или не..
Хах ..... еве одма...ако беше за така сите би се здружиле....Кој 15 000 долари, ве лажат секој ден со секакви смешни работи, Каде пишува за група со милион членови дека ке ми биде откупена за 15.000?.......

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
не лажат а ? па можеби лажат деца од 15 години ..али не и мене,бар ми даваат да јадам пијам и плаќам сметки дома..затоа и барам групи на фејсбук..за да им ги продадам нив и тие преку тие групи праќаат инвајт..
еве слободно прочитај..http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/facebook/43068-make-money-facebook-groups.html
ова е најдобриот може да се каже подземен форум..не џабе се вика и блак хат врлд
и едно прашање за тебе РИКИ..зошто ги прават оние групи да мора да стиснеш лајк па да ги поканиш сите твои пријатели за да видиш некоја слика или видео ??
одговори ми те молам ..
Поздрав другар..

Kajgana Shop

На врв Bottom