Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Види му е-маил, дознај се за него и оди на хотмаил.цом и кога ке ти побара тајно прашање напиши го. (прво пробај да го извлечеш тоа од него)

Член од
1 декември 2008
Мислења
48
Поени од реакции
5
Да ви ја кажам и мојата случка околу хакнување на Фејсбукот и Мејлот. Ми го хакнаа мејлот, ми го сменија пасвордот на мејлот и на фејсбукот, исто така ја сменија Alternate адресата и тајното прашање. Значи буквално се (како на уште некој член на форумов што прочитав во претходните постови). Направив нова мејл адреса и од неа пријавив дека ми е хакнат и мејлот и фејсбукот и ги дадов потребните информации. Таму пишуваше дека не треба да имаш направено фејсбук профил на мејлот од кој што пријавуваш па бидејќи ми беше нов јас го искористив тоа и не направив. Чекав 3 дена одговор и не добив. Решив да си направам нов Фејсбук профил на таа новата мејл адреса и направив. Поминаа уште 2 дена и добив повратна порака од Админите или кој знае кој на Фејсбук и ме предупредија дека не смеам да имам 2 Фејсбук профила (бидејќи тоа било забрането според нивните правила) и да одберам кој профил да задржам. Дали овој новиот или пак да ми пратат ресетирани пасворди за стариот мејл и стариот Фејсбук профил. Јас го избрав новиот и за околу 5 минути откако ја пратив повратната порака кон нив, стариот профил беше избришан од Фејсбук. Така да сакам да кажам дека има некој кој работи на Фејсбук само треба малку трпение или пак пратете 2-3 пати иста пријава. Сигурно ќе ви вратат макар да чекате и 1 недела. Инаку знам и самиот како ме хакнаа и тоа беше со тројанец. Симнав еден програм и антивирусот (Kaspersky Internet Security 2011 - користам лиценцирана верзија) ми препозна дека има вирус, но јас го игнорирав тоа бидејќи помислив зарем во програм ќе стават вирус (програмот беше изгледа нешто за конверзија на формати, не се сеќавам баш најдобро) и го инсталирав, а со тоа сум го активирал и вирусот. Сите пасворди што ми беа снимани преку Mozzila (знаете она да ви го памети пасвордот) ми беа хакнати. Дури пробаа и на Интернетот да ми го сменат (имам АДСЛ интернет) но таму беа неуспешни бидејќи малку е потешко со фирма да се зезаш :P

Инаку за хакнувањето има многу начини. Порано се занимавав со тоа, но тоа се најголемите глупости на интернет. Најчесто денеска можат да те зезнат со phish страни. Тие за повеќето корисници се незабележливи. Додека со тројанците, keyloger-ите и сл. не можат баш толку лесно. Денеска секој има ставено антивирус, а да не кажам дека овие работи 95% се откривани од страната на антивирусите. Има доста Free верзии од антивируси, па така да му препорачувам на секој корисник кој е неискусен многу со интернет да си инсталира. На пр. Avast Free Antivrus, Avira Anti Vir, AVG Free Antivirus и сл.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Сите пасворди што ми беа снимани преку Mozzila (знаете она да ви го памети пасвордот) ми беа хакнати.
За следен пат, користи ја опцијата Главна лозинка (во кој било прелиатувач) или пак некое трето програмче за чување лозинки како KeePass.
Во Мозила се вклучува преку Алатки>Опции>Безбедност>Користи главна лозинка.

Член од
1 декември 2008
Мислења
48
Поени од реакции
5
Да го знам тоа, ама малку е глупо. Секаде каде што има запомнено моја лозинка секогаш ја бара главната лозинка. На пр имам запомнето Фејсбук мејл и кога ќе ја отворам Фејсбук страната веднаш ми ја бара главната лозинка и никој друг освен мене не може да се вклучи на Фејсбук.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Може и друг. Се исклучува прозорчето за главната лозинка и толку. А секогаш можи да се користи и KeePass. За ова ќе треба да се прочита малце упатството, посебно за Auto-Type (на страницата лево под Features).

Член од
1 декември 2008
Мислења
48
Поени од реакции
5
Ти благодарам за советот. Но јас ќе останам на истото. Да ме хакнаа, а да не знам е тогаш ќе барав чаре, а јас си знам и самиот си бев виновен.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Има некои шанси да го вратам мојот избришан профил ?

A

Auditore

Гостин
Ама профилот ми е хакнат и избришан, кога идам форгот пасворд ми вика дека ми е избришан и неможе да ми ја прати лозинката.
У тој случај само нов профил може да отвориш,ја толку знам :toe:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Играм Farmville речиси 1 година, 69-то ниво сум.
Немам можност сега да поставам screenshot, од дома тоа.

Секојдневно ја отворам, на 2-3 пати го искористив и ботот, ама не е тоа-тоа, нема поента во таквото играње, единствено е корисен да ги собере јајцата, колекциите, бубачките и сл., ти заштедува доста време.
Не знам до кога ќе ја играм, не верувам уште многу долго. Тамам си реков “еј блиску сум до 70-то ниво“ (крајното), кога тие оп - додадоа уште нивоа па сега последното е 999-то!

Член од
21 јули 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
Помош за facebook

дечки како можам да направам на ФБ тие што не ми се пријатели да не можат да ми праќаат приватни пораки и како да наместам никој да не може да види кои ми се пријателите па чак и самите пријатели?

Х

Ханзо

Гостин
Account, Privacy Settings.

Се надевам дека ќе се развие сериозна дискусија на темава. :pipi:

Член од
21 јули 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
Account, Privacy Settings го свртев повеке пати ама јок, те молам ако може кажи ми како да стигнам до тие опции?

Kajgana Shop

На врв Bottom