Divider
Seraphim
Nema koj, se izredija iste kako da sme najeftini rospii.
A terame cekorenja, kako da sme nebare vo cizmite od sedum milji.
A terame cekorenja, kako da sme nebare vo cizmite od sedum milji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тие треба да поведат народ на улиците. Попусти се сите наши критики ако не се започне организирана политичка борба која ќе ја води едно пожртвувано новосоздадено интелектуално јадро, борба насочена кон темелна деструкција на овој наш феноменално апсурден систем, борба која нема да прифати ни најмал компромис се до постигањето на крајната цел а тоа е доаѓање на власт на вистинските луѓе од народот. Во меѓувреме неминовно мора да тече крв. Се разбира, не по вина на народот, и не само народна крв.Hmmm, samo nemojte so rikanje....toa e za starite istroseni magarinja kako mene, mladite ne rikaat, tie treba da pravat nesto drugo....
Чудно ми е како може да имаме олку глупава и зашеметена власт. Затоа си викам дека може и воопшто да не е ова македонска власт. Изгледа не е македонска, изгледа е предавничка власт.http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3038067&postcount=1
Ова што е паника или дилетанизам?Ако некој ме чита од власта би го замолила добро да ме прочита и разбере:
Ова не е начин за полнење на дупки!Ова се крвави пари!Кога тогаш ќе ви испаднат на глава.Не е народот крив за да удрите по него,со казни,санкции,оштети.Јас знам дека државата нема од кога да земе освен од овците,но овој народ е гладен и бос долго време,ќе ја прелиете чашата и ќе добиете социјална револуција,па нема да знаете од која партија потекнувате.
Почнете да го тегнете ременот кај вас,кај вашите крвопијци,шетачи по светот,квази амбасадори,патни трошоци,нови фотељи,бикови,цркви,промашени компјутери без кадар на кој децата читаат форум наместо литература.
Знам дека нема веќе ништо,дека е празно,но дека ружите само што не процветале кај оваа замаена маса,но собирајте ум,Македонија не постои само до 2009 година!
Hmmm, samo nemojte so rikanje....toa e za starite istroseni magarinja kako mene, mladite ne rikaat, tie treba da pravat nesto drugo....
Кај нас е обратна ситуација пензионерите и стечајците протестираат додека студентите си гледаат сеир од страна ова го мислам најсериозно.
Студентски протести и некаква критична маса за да изрази незадоволство кај нас нема излезено од 68 па и тогаш не било нешто масовно Милчин со 20-мина излегол за разлика од останатите држави во целиот свет каде улиците биле преплавени од студенти.
Ќе да е до менталитетот наш друго рационално решение не гледам зошто студент најмалку има од што да се плаши да размислува гласно и индивидуално но сепак ова е социолошки феномен кој треба да се истражува.
До каде е дилетанизмот?
Читав денес две опции од оние кој ја приватизираа државата.Двете опции се однесуваа за економијата кај нас.Првата ако добиеме датум за преговори со Еу,а втората ако не добиеме.Дали се нормални луѓево за вакви приказни да кажуваат,овие навистина мислат дека ем сме шути,ем боси![]()
Кај читаше, има линк?
До каде е дилетанизмот?
Читав денес две опции од оние кој ја приватизираа државата.Двете опции се однесуваа за економијата кај нас.Првата ако добиеме датум за преговори со Еу,а втората ако не добиеме.Дали се нормални луѓево за вакви приказни да кажуваат,овие навистина мислат дека ем сме шути,ем боси![]()