Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе овие Галијани и Берлускони до толку се дебили?

Уште едно пропаднато лето а они на секое интервју кажуваат некој добар фудбалер и нормално на крај....па немаме пари
да го купиме блабла...
Гатузо ќе си иде...уште он и Пато ми беа од играчите што ги сакав...никогаш нема таков борбен играч да имаме...ке се осеќа и неговото отсуство.

Останаа старите истрошени играчи...и донесоа млади не многу искусни...нема добри играчи кои ке го водат тимот како Шева, Кака кога во ЛШ финалиња игравме и сериозно се боревме за скудето.

Затоа за помалце нервози сезонава дали само дербињата ке ги следам и ке се надевам ке им дојде памет на дебилите додека е време.
Мацо и да не ги гледаш,жив малер си!:)

Kога би се зеле Хонда и Ван дер Ваарт не би требало ништо друго. Дури ни Џеко не би ни требал ( под услов да остане Хунтелар).

Би имале екстра тимче и без Босанецот.

Според она што сум го глеал Каљари минатата сезона тоа би изгледало нешто као ова

Амелиа / Абиати

Сократис/Одо/Замброта Силва / Јепес / Огучи Неста/Бонера/Каладзе Антонини/Јанко/Замброта

Амброзини/Штрасер Пирло/Фламини

Хонда/ Абате/ Ван дер Ваарт /Сидорф

Роналдињо/Сидорф/Адија

Пато/Адија/ Оду Бориело/Инзаги/Хунтелар​

Интересен и што е најважно доста конкурентен тим. А и Берлу ќе биде задоволен што ќе гледа еден офанзивен Милан. Значи потребни се уште 2 засилувања само :icon_lol:

Скроз се согласувам! :) Само Хонда и Ван дер Ваарт.. Баш и јас прееска читав дека сме биле многу блиску до Хонда,а и Ван дер Ваарт се споменуваше како можно засилување ако си оди Гатузо.
По мое мислење фали само формалност за Хонда да биде наш играч.Нема да ја коментирам изјавата на неговиот агент затоа што знаеме како се однесува Милан кога преговара за играчи. Браида демантираше било каков контакт за Сократис два-три дена пред да се официјализира трансферот. Нашиве спонзори се ептен загризани за да помогнат во доведувањето на Хонда затоа што тоа ќе им биде добар маркетиншки потег за Азискиот пазар.И и јапонците кои не знам на кој начин се зад Хонда го туркаат во Милан затоа што имаат некаква корист ако тој игра во Серие А.

Искрено многу би сакал Хонда да дојде во Милан. После него можда да се земе Ван дер Ваарт и тоа ќе биде одличен тим за наредна сезона!Ќе имаме многу играчи кои ќе можат да играат на различни позиции во среден ред или навала.Сметам на добриот однос на Перез И Галијани и трансферот на Ван дер Ваарт го гледам како остварлив!

Имам доста доверба и во Страсер и во Одумади!Мислам дека и двајцата ќе добиат доста шанси во припремниве утакмици и верувам дека барем еден од нив ќе си фати добро место во бележникот на Алегри. Кога ги правеа договорите со Џеноа за ко-сопственост за Страсер и Одумади сигурно со некоја цел ги задржаа во Милан. Мислам дека се смета и на нив двајца!

А наместо Ван дер Ваарт може да се земе и некој од Лазари,Биглиа или некоја поефтина помлада опција за среден ред.Некој со потенцијал. Мислам дека ќе имаме уште 2-3 нови играчи конкурентни за во прва екипа и ќе имаме добар тим за нареднава сезона! :)

Иначе Зигони кој е на ко-сопственост со Џенова, денес играл на пријателска и постигнал 4 гола уште во првите 33 минути од мечот. Натпреварот им завршил 11-1 :)))

Иначе Зигони кој е на ко-сопственост со Џенова, денес играл на пријателска и постигнал 4 гола уште во првите 33 минути од мечот. Натпреварот им завршил 11-1 :)))

овој батето Зигони го земам во секоја екипа кога играм менаџер...во играта е ѕвер а во живо баш ме интересира како ќе игра...сигурно има потенцијал во младичов!

овој батето Зигони го земам во секоја екипа кога играм менаџер...во играта е ѕвер а во живо баш ме интересира како ќе игра...сигурно има потенцијал во младичов!
Добро е што ке игра во Џенова,ке може да си добие на искуство па ако заслужи и да го вратиме.

--- надополнето ---

Повикани за утре со Варезе се:
Abbiati (32), Papatathopoulos (15), Bonera (25), Kaladze (4), Jankulovski (18), Abbot (20), Ambrosini (23), Flamini (16), Seedorf (10), Pato (7), Borriello (22).

Facilities: Amelia (1), Rome (30), Antonini (77), Nesta (13), De Vito (56), Oddo (17), Yepes (76), Strasser (14), Merkel (52), Novinic (53), Inzaghi, (9) Beretta (51), Oduamadi (54), Greens (55)
Not invited: Onyewu, Ronaldinho
Рони веќе неколку дена тренира без топка,надвор од теренот,се зборува дека имал психички проблеми,а и можен е трансфер според мене следнава недела.
За Ониеву не ги знам причините,али од ова горе,се надевам дека повеќето млади ке добијат шанса утре.

Kога би се зеле Хонда и Ван дер Ваарт не би требало ништо друго. Дури ни Џеко не би ни требал ( под услов да остане Хунтелар).

Би имале екстра тимче и без Босанецот.

Според она што сум го глеал Каљари минатата сезона тоа би изгледало нешто као ова

Амелиа / Абиати

Сократис/Одо/Замброта Силва / Јепес / Огучи Неста/Бонера/Каладзе Антонини/Јанко/Замброта

Амброзини/Штрасер Пирло/Фламини

Хонда/ Абате/ Ван дер Ваарт /Сидорф

Роналдињо/Сидорф/Адија

Пато/Адија/ Оду Бориело/Инзаги/Хунтелар​

Интересен и што е најважно доста конкурентен тим. А и Берлу ќе биде задоволен што ќе гледа еден офанзивен Милан. Значи потребни се уште 2 засилувања само :icon_lol:

Нормално дека е тоа не ни треба никој само двајца Хонда и Ван дер Варт така ќе бидеме многу подобри а не е голема сумата што треба да се плати ВДВ 20м Хонда 15м тие пари ќе ги извадат од Гатузо,Јанко,Хунтелар

Нормално дека е тоа не ни треба никој само двајца Хонда и Ван дер Варт така ќе бидеме многу подобри а не е голема сумата што треба да се плати ВДВ 20м Хонда 15м тие пари ќе ги извадат од Гатузо,Јанко,Хунтелар

Јас мислам дека Марли мислеше на комбинација да не се дава Хунтелаар,а да дојдат тие двајца! :) И јас мислам исто така!

А во врска со твојов пост.. Читав дека Реал бил расположен да го дае Ван дер Ваарт за 6-8 милиони.Добар однос имаат Милан и Реал,за него нема место кај Мурињо и мислам дека е реално и остварливо!
А за Гатузо,Јанко и Хунтелар заедно не можеш да извадиш појше од 15-16 милиони,а камо ли 25! :)

^ Многу јак и релевантен извор :tv:

Ако се земат во предвид добрите односи на Галијани и Перез за некои 8 мил наш е Ван дер Варт се разбира ако не дојде Хонда.

Сигурен сум дека Ван дер Ваарт нема да го одбие ниту Милан! :)
Ама и коа би го одбил,пишав јас..Го сакам Хонда и уште еден за во среден ред кој може да игра и нешто понапред.Не мора да е Ван дер Ваарт. :) Само Хонда мора да е! :)

Иначе мислам дека нареднава сезона е сезона на Пато! Тој е играчот кој може да направи разлика и оној над кој се гради новиот Милан. Самиот ги повикува навивачите да веруваат и да смеатаат на него! Има амбиција да освои се со Милан,мотивиран е,а за квалитетите нема да коментирам. :)
Верувам дека нареднава сезона тој ќе ни биде клучен играч играч и дека ќе му биде најдобра сезона досега во Милан.

Еве го денешниот состав на Милан (4-3-1-2): Абиати, Сократис, Бонера, Каладзе, Јанкуловски, Абате, Амброзини, Фламини, Сидорф, Бориело, Пато.....ке има смешки замислете Бонера,Каладзе,јанкуловски уште Одо треба хахаха ај да не се смееме пред време мозда ке изненадат со оглед ако знаат дека се во трет тим (Бонера и Каладзе не можат пред,Неста,Јепес односно,Силва и Оневу).
Баш ме интересира како ке изгледа оваа формација 4-3-1-2 кај нас .....дајте линк ако има некој ...поздрав
,

Од новите играчи Амелиа го доби дресот со број 1, Гркот 15, а Јепес ќе го носи дресот со број 76.
Овде може да ги видите и останатите играчи и броевите кои ќе ги носат во новата сезона.

П.С.
images

:icon_lol:

Море само Хонда или ВДВ нема да завршат работа... ДВАЈЦАТА ДА СЕ ДОВЕДАТ! тогаш ќе бидеме свршотњак..
Иначе има 5-6 играчи вишок у тимот само овие кретените ги боли таквото за милан..
А што се однаса до Бонерa, браќа мене играчот ми се свиѓаше првите 2 години кога беше у милан, подоцна не добиваше некоја шанса, башка и се повреди. Мислам дека има уште 2 добри сезони у него.
Поздрав и Forza Milan!

Ако Милан даде понуда за ВДВ,каде загарантиран му е првотимскиот статус,плус добрите односи со управата на Реал,рачунајте дека е наш играч,а за Хонда ке треба малце да се помачиме али со Хонда/Вдв/Пирло/Сидорф/Амброзини/Фламини и плус младинците средината е повеќе од добра.
А за Пато,и јас мислам дека следната сезона е негова,има едно доолго интервју со него,раскажува за се што му се случувало изминатава сезона,за повредите,за разводот,за неговата огромна желба да биде најважниот и најдобар играч на Милан итн итн,вреди да се прочита.
Сега ни останува да чекаме,али гарант до петок иаме нов трансфер. Ќе видите.

@jamey што толку ме спомнуваш во секој пост? хаха :)

--- надополнето ---

Иначе пратете го играчов,го викале "црниот Гатузо" и на денешниот натпревар скаути на Милан ке го гледаат и ке проценат дали да се купи или не.
Osuji should start on the bench

Галијани изјавил дека трансфер маркетот е затворен и нема више нови играчи! :) Јас никогаш откога го следам Милан немам сретнато изјава на Галијани кога рекол дека Милан бара играчи или како што сака да рече тој маркетот е отворен! :)
Секогаш кога ќе дае ваква изјава се зема некој играч! Финти праи Фестер! :) Рекол дека ако некој замине,друг ќе дојде.Ако тоа биде ѕвезда,иста таква ѕвезда ќе дојде..
Гатузо најверојатно ќе оди,значи чекаме нов играч.Некој од одбрана исто мислам дека ќе си оди,значи по пресметки на Галијани уште еден ќе дојде!
Јас не верувам во изјава даена од било кој од управата на Милан,поврзана со трансфер.Тие и онака потврдуваат дека бараме некој само 1 ден пред да официјализираат,а дотогаш се е демант! :)
Еве.. Кој сака нека прочита. :)
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=30614

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom