Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

ФорцаМилан

Гостин
Добро биваше ли Јуве да ни ги купи двата најпосакувани играчи во моментов...Џеко и Красич ?
Демек несмеат?
Си знаат они што е квалитет бе,само нашиве што се клошаришта тоа е др ствар...
За еден бек ке купат тоа знам,најдобра шанса се укажува летово да се пецне Диего од Јуве и така ке го шиткаат,највеќе ке ги извади тоа ако го направат.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Perez kupil klub? Molam? koj klub?
Dont be such a pussy

Ме разбираш што сакам да кажам, Перез во позадина си има банки што го држат и милиони кредитори.

Се шушка нешто и за Адриано од Севиља, демек он ни се понудил самиот. Топ играч е игра на повеќе позиции лев и десен бек.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Абе џабе е се... Дури и Малдини им вика дека треба играчи аама џабееее ! Толку од трофеите,можеме само да се радуваме на добри утакмици ,ништо друго. Прочитајте само Јуве и Интер за кои фудбалери се заинтересирани за разлика од Милан . Давид Силва,Џеко... а Милан? Трезеге,Јепес... абе оваа работа не ја бидува .

P

PewDiePie

Гостин
Еве го и Пирло со изјава дека веќе и во соблекувалната постои тензија околу амбициите на клубот за следната сезона и не заинтересираноста да се доведат асални играчи. http://www.tribalfootball.com/pirlo-worried-over-lack-ac-milan-spending-power-892481

Јас мислам дека е крајно време да пукне грнето и Берлу да го јаде(читај заврши во болница борејќи се за својот живот) И не не се заебавам ова е веќе премногу!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.797
Поени од реакции
49.812
Интересно е тоа како постанавме скаути на Јуве, ние по красич година дена, они за два дена потпис! и тоа за 12 милиона(што ми е нејасно). Депримира кога читам како не поврзуваат со Броки, Блази и слични петпарачи, а Јуве и Интер со Џерард, Џеко и ред други играчи шо ние ни на пијано не можеме да ги замислиме во Милан.
Еден просечен бек лев или десен(што во ниеден случај не се Дер Вил и Бејл) и Гансо- би било оптимално нешто, за ништо друго појако не верувам би дошло. Со Гансо би бил презадоволен.

Хунтелар рекол дека сака да остане во Милан и дека клупата не му смета, нешо у стил “шо е мое ќе си дојде’’, се' посимпатичен ми е од Бориело секој нов ден

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Интересно е тоа како постанавме скаути на Јуве, ние по красич година дена, они за два дена потпис! и тоа за 12 милиона(што ми е нејасно). Депримира кога читам како не поврзуваат со Броки, Блази и слични петпарачи, а Јуве и Интер со Џерард, Џеко и ред други играчи шо ние ни на пијано не можеме да ги замислиме во Милан.
Еден просечен бек лев или десен(што во ниеден случај не се Дер Вил и Бејл) и Гансо- би било оптимално нешто, за ништо друго појако не верувам би дошло. Со Гансо би бил презадоволен.

Хунтелар рекол дека сака да остане во Милан и дека клупата не му смета, нешо у стил “шо е мое ќе си дојде’’, се' посимпатичен ми е од Бориело секој нов ден
Ok e se brat se slozuvam so tvojte argumenti,no ne mi e jasno sto ti smeta BORIELO,kriv li e Borielo sto starecon Lipi go drka na Jakinta.
Covekot izigra sjajno sezonava i ne sakam da cujam nisto protiv nego.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Више преку глава ми е искрено со шпекулацииве, и гајле ми е за другиве клубои искрено ако сакаат Јуве нека ги земат и Меси и Роналдо.
Не ја трујте темава со такви работе.

А баш сега со дим4е дискутиравмо на мсн за играчиве кои се спомнуваат со Милан, муабетот почна со Отаменди, па му пишав како би можел Галијани со буџетот шо го одреди Финивес,да направи екстра тимче, само да имаше памет у она главана.

Рече дека има 30 мил за трансфери, да се продадат Хунтелар или Бориело ( ја сум појќе за Бориело да се продаде) од еден од нив добиваме 15 мил сигурно. Од Јанкуловски и Каладзе да се продадат у рускине екипе уште 5 мил.

Значи аут : Бориело 15-18 милиони, Каладзе 2-3, Јанкуловски 2, Одо 1-2 мил. + 30-те милиони буџет = 50 мил за оваа сума се прави доста солиден тим.

За купување, мора да се искористат добрите односи со Реал по продажбата на Кака и да се земе ВдВ, да се притисне работава за Отаменди дур не му рипнала цената после светското, и да се иде на бек лев обавезно.

Значи ин : ВдВ 15 мил, Отаменди се спомнуваше цена 8 до 10, Галиани би се иценкал за 8, Бејл 15 мил и Фабиано 12 мил
Од младинците би се убациле Албертаци, Одумади, Страсер и циганов ако се покаже нешто на светсково.

Тимот би изглеал вака нешо тогаш

Сторари / Абиати

Бејл/Албертаци/Замброта - Тиаго Силва/ Јепес - Неста/ Отаменди (плус Бонера ) - Антонини/ Замброта па и Абате

Пирло / Фламини - Амброзини / Гатузо ( плус Штрасер)

ВдВ/Сидорф

Пато/Мансини - Фабиано/Хунтелар - Роналдињо/Адија

Тим за респект, одличен прв тим солидна клупа. Тим кадарен за борба на сите фронтови. Со истиот овој буџет кој го одреди Финивест. Евентуално постои и можноста да продаде Фламини за некои си 10 мил, и ако Реднап не го даде Бејл да се земе Дренте на левата бековска позиција, и пошо е поевтин за некои си 6-8 милиона од Бејл со тие пари и 10-те од Фламини да се земе некој у среден ред, може ова бразилчево или евентуално по Паломбо да се тргне, и неговат цена е околу 15-18 мил евра.

Па ете одвоив неколку минут да ја споделим со вас мојата гледна точка на ова трансфер лето, но Берлу и Галиани ова нема да го прочитаат, нема да им дојде памет, и ќе си останемо со од трите подолгото на крај, и догодина мука ќе мучимо за борбата за 4-то место.

Пошто суровата реалност вели дека Интер има 100 мил за трошење, Јуве веќе си ги зема Пепе, Красиќ и на добар пут е да се земе Џеко, Рома го прибра Адриано, и нема да застане тука најверојатно.

А Милан, па милан го зема Јепес и го врати Сторари :), и тешко дека ќе се бори со горенаведениве со овој тим што е сега на располагање. :(

Член од
4 март 2009
Мислења
141
Поени од реакции
4
Како прво и јас се сложувам со Чапо за тоа дека Милан неможе секој да го води камоли да дојде некој арап или кој и да е да го води Милан и да се прави уште и скаут и стратег. Интересна ситуација е неофицијално слушнав дека за Рома бил заинтересиран странец па нашиов газда одма се вмешал да ја спречи работата. Така да милан неможе секој да го води зошто Милан е Милан и поради тоа сите ни се смеат а и за смеење сме реални да бидеме гледам Рома официјално со Адриано се договорила за Јуве и за Интер спомнавте така да не знам што планира Берлускони али работава е крајно гадно заебана.
Годинава ја истуркавме некако али од догодина ќе бидеме за смеа,јак сеир ќе пука на нашиов фан клуб.
Краен период е и ако продолжи вака се надевам на ултрас фановите да сменат нешто т.е. Газдата
Инаку вака сите од играчи фанови и тн.. се мачиме гадно па се надевам како и да е на позитивен развој на настаните за нас позз...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Марли ист муабет правевне со ФорзаМилан пред некој ден на мсн само џабе е тоа кога на тафтабитата не му фаќа тоа црпката :mad:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
Сторари / Абиати

Бејл/Албертаци/Замброта - Тиаго Силва/ Јепес - Неста/ Отаменди (плус Бонера ) - Антонини/ Замброта па и Абате

Пирло / Фламини - Амброзини / Гатузо ( плус Штрасер)

ВдВ/Сидорф

Пато/Мансини - Фабиано/Хунтелар - Роналдињо/Адија

Малце си ги помешал страните у одбраната ама нема врска исто ти е xD
...и не го забравај Ван Дер Вил :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.797
Поени од реакции
49.812
мило ми е шо се дружите на мсн....баш сте срцки:pipi:

иначе во меѓувреме oд Аргенина се пуштила информација дека Отаменди е таксан од Милан, наводно агентот негов преговарал со претседателот на Велез, сумата би била 10 милиони...

Многу ми се свиѓа што и миланњуз се опаметија малце од малце, на крај од ваквите вести кажуваат да не се радуваме пред време за разлика од порано, кога веќе креваа трофеи со “новопотпишаните’’ наши играчи : )

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Малце си ги помешал страните у одбраната ама нема врска исто ти е xD
...и не го забравај Ван Дер Вил :)

Исто е де !

Ако дадеш ти паре за него ќе го земат :)))

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
И за тие што сме биле заинтересирани сега на светско ќе им се качи цената,или пак чекаат да излезат некои нови солидни играчи на светсково,или чекаат тренер па да видат што ќе побара...незнам стварно,преку глава ми е од шпекулации.. кој чека ќе дочека,само да се надеваме ни остаје .

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Се ќе им простам само нека не се занасаат со тој Бербатов..читам битката се водела помеѓу Милан и Јуве....

Иначе нешто се шушка на Милан Њус дека се збирале пари за во август да се доведе Гансо(се спомнува цена од 20 мил),младиот талентиран бразилец споредуван со Кака,се збори дека ке го донеселе во август поради тоа што Кака и Пато биле тогаш донесени.
Иначе @Марли ти одлично све си испланирал али ко што рече некој не читаат овие газдиве ова...

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Бев странство и не бев пред пс 7 дена и више некој да поврзи ова ..What the fuck just happened.Што се деси Красич во Јуве?Кога што се дешава со Милан купивме нешто или што е работата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom