Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
Абе Дињо знае на тацна да ти ја даде,али само он неможе. Хамшик ќе го земат кога Баба ќе има муда и ќе се вика дедо ... :tv:
Затоа се чуваат у тим играчи ка Бориело :icon_lol:
Ако не се лажем Наполи го бараше, така да + кеш и нема гајле ((х

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Затоа се чуваат у тим играчи ка Бориело :icon_lol:
Ако не се лажем Наполи го бараше, така да + кеш и нема гајле ((х
Ваков збор кај нас не постои,исто ко што не постоеше Скудето па сеа ќе сме го освојувале :icon_lol:

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Ајде ајде го изедовме к****

16:25 | AC Milan centre-back Alessandro Nesta has an injured right knee and could miss the rest of the season. The 33-year-old will undergo medical tests in Rome tomorrow and a more detailed diagnosis will become known then.

http://www.footballpress.net/

Член од
9 февруари 2010
Мислења
116
Поени од реакции
3
gledavte pregled na koloto na liga evropa? dzeko zver! a ne nasite huntelar i borielo goblini :jaj:

16:25 | AC Milan centre-back Alessandro Nesta has an injured right knee and could miss the rest of the season. The 33-year-old will undergo medical tests in Rome tomorrow and a more detailed diagnosis will become known then.

tolku od nadezta za titula vo italija :(

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Е сега стварно ќе го сисаме :smir: Кој ќе го гледа Бонера до крај :kesa:

пс: А кадее Американецот Оневу :nesvest:

P

PewDiePie

Гостин

Ни се еба мамата,искрено би бил задоволен и со 3-то место.....реално кажано :nesum:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тоа е кога немаме ни една асална резерва :nesum:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
gledavte pregled na koloto na liga evropa? dzeko zver! a ne nasite huntelar i borielo goblini :jaj:
Добро, може ли до крај на сезона да не го спомнувате Џеко?
Го потековте, цела ебена сезона...
пс: А кадее Американецот Оневу :nesvest:
Повреден е, а сеа му беше шансата коа нема некој од Неста и Силва, у случајов Неста.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.796
Поени од реакции
49.801
хаха џеко овде по инерција се спомнува, а Милан изгуби- мора да има “догодина Џеко ќе видите’’.
Абе врв ќе биде догодина кога ќе дојде и кога ќе се засере онака опасно, тек тогаш не знам кој ќе ни биде врховен бог овде и у кого ќе се крстиме :):)

Иначе Кахабер се спрема да ја вади сезонава сега откако го нема Неста, повеќе доверба имам во него јас него во Ал Акса, не знам за вас.
Исто така сум за играње на Абате на местото на Пато доколку се враќа на старата формација Леонардо(од новава леб нема ко што можевме да видиме), Бекам нека си ужива на клупа.Ајде го шетнавме до Манчестер, се виде со дргарите, се испослика, доби повик за репрезентација, не мора да се мачи кога веќе не му иде во овој систем

Вечер на ИнтерТв иде наравно Интер, Бранко ќе се подмочува на секој контакт на Пандев со топка и утакмицата ќе изобилува со хомосексуални муабети од негова страна.

Ми фати око изјавата на Анчелоти кој очигледно и од далечина не престанува да си игра курот со Милан :)

“I don’t believe the Rossoneri need a revolution. In fact, they are highlighting important youngsters like Luca Antonini, Pato, Thiago Silva and Ignazio Abate.

“At most they need a few adjustments.”

важи брат, дај ги Есиен, Иванович и Лампард, и носи ги овие од горе топтан. :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Аман бе Неста цел живот во повреди го помина мора да бараме добар дефанзивец затоа и што се спомнуваше и дека ќе ја завршува кариерата Кјаер е мајката :)
Кога освојувавме титули нападот не ни беше јака страна одбраната пукаше со Стам,Кафу,Неста и Малдини и солидни замени заедно со средниот ред..
Сега за Бонера примивме многу голови со Манчестер во двете утакмици што не може да скокне :toe:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
Сега за Бонера примивме многу голови со Манчестер во двете утакмици што не може да скокне :toe:
Фавалињо поубоо ќе изиграше мајке ми, овој сам си ја реши иднината и не веруем до крај на сезона да добиа голема минутажа, освен ако е единствен... А Лео колкава доверба имаше во него од коа се врати од повреда, го ставаше дури и лев бек...

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Фавалињо поубоо ќе изиграше мајке ми, овој сам си ја реши иднината и не веруем до крај на сезона да добиа голема минутажа, освен ако е единствен... А Лео колкава доверба имаше во него од коа се врати од повреда, го ставаше дури и лев бек...
За волја на вистината подобро изигра на лев и десен бек него на неговата природна централна.:tapp:

Член од
7 октомври 2009
Мислења
122
Поени од реакции
12
FORZA-MILAN

Gledam site se nerviraat od porazot koj site dobro znaevme sto ke se desi na old traford,sto se vika nie doma izgubivme pa sega na gosti i toa na angliski tim ke go pobeduvame.Sme pobeduvale i na gosti i toa mnogu ekipi megu koi i Mancester,ama mislam deka veke mnogu tesko.Mnogu ima luge koi gledam a e dobar i dade gol Huntelar vikaat eve go idniot Van Basten,a neda de gol odma kamen i bil mnogu losa investicija,deckoto si e ok i e mnogu dobar nego ova sto ke go pisam ke me podrzat luge koi znaat i se razbiraat vo fudbal dosta.Da dadese Milan koga napadna prvite 10 minuti gol koga imaa sansi Ronaldino i Huntelar ke mozese da se pravi drug muabet.Ama posle primeniot gol na Milan od Runi sve paga vo voda od taktika do sve zatoa sto posle treba da si psihicki neznam kolku jak da se vratis na takva sto se vika izgubena utakmica sto neznam tim dali ima takov da treba da dade 3 gola a da ne primi gol,sto znaci ke treba da se otvori igra,a site dobro znaeme deka otvarane igra na domasen teren baska brzite kontranapadi na Mancester i Runi pred sve e nevozmozna misija i mislam deka pred sve golot bese kapak i posle igraa kolku da se doigra site dobro znaeja kolku e saatot na taa utakmica.Poentata mi bese sega site igraci se krivi kamena bile i drugo,deka treba dobar remont na timot toa site dobro znaat i deka vo Italija se kupuva pomalku za razlika os Anglija i Spanija i toa e jasno i zatoa site Italijanski ekipi Fiorentina,Milan pa i Inter ke izgubat,a i gubat narednive godini dobro znaeme.
Rabotata e deka treba da se kupat pod itno 3-4 dobri igraci na razni pozicii i stavrno e site zborat imame mnogu stari igraci vo timot sto stvarno go imaat projdeno svojot igracki kadar i treba na tie luge da im se kaze ili penzija ili pa drug klub ako sakaat Milan da bide toa sto bil nekoga.
Da se nadevame barem na kalco zasto mislam deka imame kolku tolku sansi i da ne se predavame tolku lesno,ipak toa e nasiot tim i mislam deka za nego treba da navivame bilo koe mesto da e i bilo koja liga da e i pred sve treba da sme so timot i vo pobeda i vo poraz.
FORZA-MILAN POZDRAV DO SITE MILANEZI I SAMO POZITIVNO RAZMISLUVANE....:helou::helou::helou:

Член од
5 февруари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
6
На Milan News има една вест дека Руските тимови се одкажале од Каладзе додека за него покажале интерес од Волфзбург , па се вели дека е можно тоа да се искористи како трансфер на Џеко , Каладзе и уште неколку милончиња .

Линк од веста : http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=20037

Но мислам дека многу е чудно германска екипа да покаже интерес за играч од калибар како Каладзе , ако неговите се откажале тогаш не верувам дека некој друг би покажал интерес за него , ако некој го земе тоа ќе бидат само екипи од неговата земја , и тоа поради тоа што е нивни играч а не дека е некоја класа играч , можеби во свое време бил , но му изминал рокот , и тој како и останатите половина тим кои не заслужуваат да го носат дресот на Милан , дури и со нивното присуство во списокот на Милан даваат лоша слика за некогашниот Милан кој жареше и палеше на Европска и Светска фудбалска сцена .

Но не се виновни играчите , тие не можат да ги запрат годините кои им го одземаат она што некогаш биле неприкосновени на теренот , се додека некој дебело ги плаќа тие ќе си останат на платниот список и не ги интересира многу дали ќе освоеле нешто или не , туку виновниците се знае кои се , оние кои сеуште ги држат на платен список и сеуште ги мачат старците да се натпреваруваат и наттрчуваат со 18-20 годишни деца на кои можат и татковци да им бидат , наместо да им се заблагодарат за се досега стореното за Милан и да им кажат или да си бараат друг „ пензионерски дом “ или да си заминат во фудбалска пензија , и да се насочат кон подмладување на тимот .

Јасно е дека не се подмладува тим преку ноќ , тоа е долг процес , но грешката е што тој процес требаше да почне многу поодамна а не кога скоро цел тим веќе не ги држат нозете и кога ќе почнат и со бастуни да излегуваат на терен .

Но мислам дека со оваа трансфер политика и со играњето и чувањето на овие стари играчи се води сосема друга политика , дека овие стари играчи имаат свој удел во тимот на Милан , и дека Берлускони и Галијани водат заеднички бизниси со старите играчи и мислам дека и тие вложуваат во Милан и имаат мали проценти на акции , па поради тоа имаат и долгорочни договори со раководството да бидат на платниот список и одвреме на време да се покажуваат на терен колку да го оправдаат присуството и земањето плата , што автоматски тоа значи дека самите себеси си се плаќаат , инаку знаејќи ги Берлу и Галијани колку се лакоми на пари не верувам дека до сега ќе ги плаќаа кога немаат никакви резултати и не си ги оправдуваат високите плати .

Пред една година имаше една вест од Италија дека Сидорф инвестирал во некој тим од Сериа Б , е сега многу е нелогично да се инвестираат пари во некој запоставен тим а да не се инвестираат во тимот во кој се игра , Милан .

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=20037

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom