- Член од
- 2 октомври 2008
- Мислења
- 1.016
- Поени од реакции
- 50
Баш ме интересира кој се тие не толку познати играчи кој Лејкерс ги зел и ги напрајл ѕвезди и работници и тимски играчи. Не е ова фудбал, па ајде ќе земаме младинци и ќе тренираат со тимот 10 години дури не се напрат ѕверој. Или Гасол, Одом и Артест не беа добри играчи пред да дојдат во Лејкерс? Мислам свесни сте дека не функционира тоа така во НБА лигата. Уште за време на драфтот се знај кој играчи се ѕвезди (со исклучоци). Ете пример Тарик Еванс. Дебитанска сезона, а ми текнува баш на утакмицата со Лејкерс му ја скрши кичмата на Артест. Ретко играчи кој биле избрани меѓу последните на драфтот напредувале доволно за да станат ѕвезди во тимот.
И ако мора се прат споредби, мое мислење моментално Леброн > Коби. И во офанзива и во дефанзива и дури во тимска игра. Па чоекот имаше во просек по 30 поени 7 скока и 8 асистенции во сезоната. Немора ни да пишам, MVP ( Most Valuable Player ) говори само по себе. Го судите играчот според игрите против Бостон шо не е во ред. Сите шо гледале знат каква одбрана играше Бостон над него. Дури и ме зачуди како успеваше и тогаш да направи по 7 асистенции на меч кога неговие соиграчи неможеа ништо да погодат. Сеа не ме сфаќате погрешно, го ценам Коби и тоа многу. Играч кој има неверојатен победнички менталитет и стварно далеку е Леброн од тоа што Коби го постигнал, ама моментална сезона Леброн > Коби.
И ако мора се прат споредби, мое мислење моментално Леброн > Коби. И во офанзива и во дефанзива и дури во тимска игра. Па чоекот имаше во просек по 30 поени 7 скока и 8 асистенции во сезоната. Немора ни да пишам, MVP ( Most Valuable Player ) говори само по себе. Го судите играчот според игрите против Бостон шо не е во ред. Сите шо гледале знат каква одбрана играше Бостон над него. Дури и ме зачуди како успеваше и тогаш да направи по 7 асистенции на меч кога неговие соиграчи неможеа ништо да погодат. Сеа не ме сфаќате погрешно, го ценам Коби и тоа многу. Играч кој има неверојатен победнички менталитет и стварно далеку е Леброн од тоа што Коби го постигнал, ама моментална сезона Леброн > Коби.