NBA сезона 2009/2010

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Жити се од кај ти е информацијава:)
Па пишав погоре.Се собиравме на група на ФБ да упатиме молба до локалната ТВ во Кавадарци да пушти некои канал да гледаме НБА.Од таму информација дека тоа не е возможно бидејќи е скапо а на црно казните се огромни.И се помиривме готово и добиваме нов коментар дека правата за плејофф ги откупила МТВ како загревање за светско.Мене не ми беше верно.После гледам доле уште еден коментар од сограѓанин дека слушнал на спортските вести на МТВ дека кажале.И сега да не испадне дека ширам лажна надеж затоа прашав а не потврдив.Гледав на МТВ спортската рубрика е малку запоставена...Да се надеваме дека е вистина

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Super vecer za UZIVANJE,utre nema NBA,vo Vtornik povtorno so NBA Cirkuzot!!!

I ja sum iznenaden,kako mozese BOSTON,od 22 razlika da dojde vo pozicija,duri
da gubi eden,se izvadija na kraj,se vratija na sebe malku i pobedija zasluzeno,
Ray Ray strasen 33 poena i za 3i 6 od 9,cto go napravi ti BOSTON,Ovce Pole,
ako sakale ke tepale,nejkele za toa ne tepale,sekoj muabet cto mi go pravat MAN e slab e BOSTON ne e Sampion,ima vreme samo da e zdrav cel tim,tolku.
Koja utakmica vo TORONTO so GOLDEN STATE,cudesija od DRAMA,celo vreme
gubeja,duri i 16 razlika na 5 do 6 minuti do kraj,se vratija vo igra,za da na 2.9 sekundi,
da ukrade Sonny Weems topka za pobeda do BOSH promasi cista pozicija,i
zagubija eden razlika 112-113,BOSH 42 poena,strasna partija a promasi za pobeda,poarno da go dadese kosov,za pobeda a otkolku 42 a tragicar,toa e sto
e se raduva na porazov Chicago,fenomenalna partija,Don Nelson se izednaci na
vecnata lista na pobedi,uste edna i da stane trener so najmnogu pobedi vo
ISTORIJATA na NBA.
ORLANDO so mnogu tenzija go tepase MEMPHIS,za malku i tepacka ke nastanese,ali samo pomina so mnogu tehnicki i isklucen Matt Barnes,strasna
360 na CARTER,ORLANDO go ima tepano sekoj tim vo ligata so vaa pobeda.
CLIPPERS-NEW YORK tepa gostite za 1 pat vo STAPLES,smirena utakmica
DAVID LEE 29 poena i 10 skoka,BARON DAVIS 23 poena 11 asistenci,
go zavrsi NEW YORK 1-4 road tripot na ZAPAD,poslednite 3 gi gledam ocaj se.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Каква намештајка дај бидете реални и не тропајте глупости намештајка било ова она слободно наша е утакмицава! Леброн се смешкал ово она, ццц епа ќе се смешка кога го исвиркуваат кога незнае од слободни да баца топки ! Хаха се смешкал и викал ќе видите вие ! Хаха стварн0о не е за смеење....!:nesvest:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Каква намештајка дај бидете реални и не тропајте глупости намештајка било ова она слободно наша е утакмицава! Леброн се смешкал ово она, ццц епа ќе се смешка кога го исвиркуваат кога незнае од слободни да баца топки ! Хаха се смешкал и викал ќе видите вие ! Хаха стварн0о не е за смеење....!:nesvest:
Јас не викам дека Кливленд синоќа играше со Њу Џерси па му ја пушти утакмицата.Играше со доста јак тим и тоа на гости.Намештајка е тежок збор.Викав само дека немаа преголем жар во играта преголеа заинтересираност.Бидејќи тие знае дека евентуална радост денеска може да значи штета за во иднина.Еве го тоа што не го измислив него го читав...
До крај на регуларен дел има уште 5-6 утакмици за секој тим.Ако Бостон заврши 4ти,Кливленд сериите ќе му бидат евентуално вака: Торонто,Бостон,Орландо...Ако Атланта биде 4та: Торонто,Атланта,Орландо/Бостон...Значи со првата варијанта се избегнува Кливленд да игра и со двата најголеми кандидати а со втората ги судрува Орландо и Бостон во меѓусебен тежок дуел.Варијанта која му дава полесни противници а вооедно и изморен противник во финале на Исток од серијата Орландо:Бостон.Незнам зошто не е јасно...

Џејмс сезонава фрла слободни фрлања со 77%.Сега во последно време има проблем сонив.Се надевам ќе го реши.Згреши со слободните но Бостон немаше односно цела сезона нема одбрана за него.32 поени за едно полувреме не е мала работа.Затоа беше исфрустрираноста на Кевин.Своевремено најдобриот дефанзивен играч.Газат годините и Бостон ако сака да има солиден тим наредниот период мора да размислува ова лето за голема реконструкција на тимот...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Јас не викам дека Кливленд синоќа играше со Њу Џерси па му ја пушти утакмицата.Играше со доста јак тим и тоа на гости.До крај на регуларен дел има уште 5-6 утакмици за секој тим.Ако Бостон заврши 4ти,Кливленд сериите ќе му бидат евентуално вака: Торонто,Бостон,Орландо...Ако Атланта биде 4та: Торонто,Атланта,Орландо/Бостон...Значи со првата варијанта се избегнува Кливленд да игра и со двата најголеми кандидати а со втората ги судрува Орландо и Бостон во меѓусебен тежок дуел.Варијанта која му дава полесни противници а вооедно и изморен противник во финале на Исток од серијата Орландо:Бостон.Незнам зошто не е јасно...

Џејмс сезонава фрла слободни фрлања со 77%.Сега во последно време има проблем сонив.Се надевам ќе го реши.Згреши со слободните но Бостон немаше односно цела сезона нема одбрана за него.32 поени за едно полувреме не е мала работа.Затоа беше исфрустрираноста на Кевин.Своевремено најдобриот дефанзивен играч.Газат годините и Бостон ако сака да има солиден тим наредниот период мора да размислува ова лето за голема реконструкција на тимот...

A значи ти си ги гледаш Кавалерите во финале така?:kesa:

Значи ние уше сега ги знаеме финалистите во Плејофот ! Кливленд се најаки и се во финалето стопосто, мислам чекај брат има доста јаки и достојни екипи !

П.С Можам да кажам едно ! НИШТО НЕ СЕ ЗНАЕ !:helou:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
A значи ти си ги гледаш Кавалерите во финале така?:kesa:
Прво...Имам пишано ЕВЕНТУАЛНИ СЕРИИ.Ако не знаеш што значи тогаш ти пикни се во ќесата што си ми ја пратил

Второ...Зборам хипотетички пошто Кливленд создаде тим со амбиции за титула и нормално е да размислува долгорочно односно до крај.

Трето... Кога амбициите се финале и титула многу ретко значи многу ретко се укажува шанса со пораз да си го олесниш патот до таму.Тоа Кливленд синоќа можеше да си го дозволи и си го дозволи пошто има убедлива предност на врвот и може да тактизира со вакви утакмици како синоќешната дириектно да си го диктира патот до тоа финале

Токму така ништо не се знае.Реков зборам хипотетички и според плановите на тимот кој навивам.Тоа е домашен есап шо се вика а со таков есап на пазар не се оде.Затоа КАВС мора да работи на перкет.Но секако ако има можност како синоќешната зошто да не

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Добар слем направи Винсот :О)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.929
Поени од реакции
30.902
The Birdman 3 vo 1 block party.:pos2:

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Vecer:TORONTO-BOSTON,OKLAHOMA-DENVER i slagot PHOENIX-SAN ANTONIO,super interesni!!!

CLEVELAND-TORONTO samo cto pocna utakmicata JAMISON lakt na BOSH,
vo nosot i ja propusti cela utakmica,mirna utakmica LeBron si igrase za svoj
ucinok 19 poena i 13 asistencii i sutevi cisti za timot so toa,lesna pobeda.
CHICAGO-MILWAUKEE ne go iskoristija domakinite porazot na TORONTO,ja
izigraa samo 1 cetvrtina i tolku,ili gi ubi nivniot star igrac,JOHN SALMONS so
26 poena i bes BOGUT poradi skresenata raka,ne se znae do koga e nadvorv
od igra,sezonata ja ispusta,si obesbedija so pobedava gostite playoff.
SACRAMENTO-SAN ANTONIO bese najaven za drugata nedela ili playoffot da
se vrati TONY PARKER limitirani minuti dobi i samo 8 poena,kolektivna timska
igra SPURS,klucni 3-ki vo 4 cetrvtina MANU,i znacajna pobeda, EVANS kaj
domakinite so 22 poena,i samo da si ja potvrdi nagradata rooki na godinata.

TORONTO-BOSTON od maler vo maler domakinite BOSH moze da ne gi igra
klucnite utakmici do kraj,HEDO se povredi ne se vrati na utakmicata,RONDO,
ALLEN,i FINLEY so klucni 3-ki do pobeda,ke bide interesno za gledanje TORONTO,dali ke izdrzi timot za borbata za 8 so Chicago,utre oni so Cavsi.
OKLAHOMA-DENVER naj dobro od vecerta domakinite vodea na 6:35 do krajot
na utakmicata 12 razlika,DENVER se vraka vo igra so 19-3 serija,klucni poeni
na BILLUPS 31 poen,MELO 24 poena,fantasticno zabivanje na NENE,DENVER
do mnogu mnogu klucna pobeda 94-98,utre nagosti kaj L.A. i 2 na TNT,VrV.
SUNS-SPURS e voa bese za DUSA,NASH i AMARE ubavina za gledanje,milina,
kakvi asistenci i odlicni zabivanja,AMARE 29 poena NASH 18 poena i 12 asist-
encii,cela 4 cetvrtina NASH na klupa kako go zameni GORAN DRAGIC,i vo
odbrana ukrade,vo napad brilijanten ama keif mi napravi,nema sili SPURS za
back to back,cel tim potfrli,na ZAPAD e LUDILO,prav zaplet za pozicija.
DON NELSON so vaa pobeda ili 1.333 vo KARIRATA stana prviot TRENER vo ISTORIJATA na NBA vo "W",Cestitki LEGENDO!!!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Потврдено е, од 15. април, НБА Плеј Оф на МТВ. :smir:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.318
Поени од реакции
270
Magic(121)-Wizards(94)
Mano of the mach:
Dwight Howard
17 points
10 rebounds
3 blocks

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.929
Поени од реакции
30.902
Лејкерси повторно паднаа пред Денвер. Која возбудлива утакмица.
Денвер без Мартин и тренерот Карл, Лејкерс без црната мамба. Натпреварот го решија Мело и Смит. Смит погоди 5 3-ки и стана најдобар стрелец од позиција за три поени во екипата на Денвер. Мело константен уфрли 31 поен и на крај го залепи Фишер кога шутираше за тројка.
Денвер 98-96 Лејкерс

Kajgana Shop

На врв Bottom