NBA сезона 2009/2010

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.931
Поени од реакции
30.905
Добра вест.
Денвер конечно победија.
Лоша вест.
Настрада Крис Андерсен.
Значи доаѓа плејоф а Денвер остана без уште еден PF.
Ајде белким ќе ги оправат на време и Мартин и Андерсен па да ги гледаме во фул состав.

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Lakers-Utah e zlagot,San Antonio-Orlando,i normalno Cleveland-Atlanta,Super Vecer!!!

DALLAS-ORLANDO,kako samo si gi delnaa,Dominacija cela utakmica,nema zbor,
MICKAEL PIETRUS od GUADELOUPE od istoto mesto e i RODRIGUE BEAUBOIS,
i dvajcata se FRANCUZI,PIETRUS kakva partija negova,pogodi za 3 i 6 od 6,100%
plus na konto i 24 poena,vo 3 i 4 se razbudi i CARTER gi ubu bukvalno samo
rutinski da gi zgazat 19 negovi poena,HOWARD vise pocnaa da go vbrojuvaat vo
MVP na sezonata,no on skromno kazuva deka saka da osvoi prsten i deka ne
mu e bitno induvidualnosta,da ja vrati vo FLORIDA,NBA trofejot,ucinokov imase
20 skoka 17 poena i 5 bloka,zarem voa ne e perfomans za MVP,ama DURANT
WoW,masina za poeni,i uste sega pocna da rusi rekordi,koj li ke bide samo.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Не потврди ни демантира некој тоа што го пишав.НБА плејофф на МТВ???

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Chicago-Bobcats,Dallas-Oklahoma,nesto sto resava za podobra pozicija,borba za playoff

Cavsi pa igraat koga e naj potrebno vo 4 cetvrtina,LeBron normalno,
gi pogodi klucnite poeni i ukrade koga bese potrebno,a Cavsi 60 pobeda.
Najinteresna utakmica vo Charlotte so Milwaukee,uste rano ostana domakinite
vo 2 cetvrtina bes trener,gazdata MJ,go smiri timot,Stephen Jackson pokraj
povredata cto se zalese i go macese vo prodolzenie,do znacajna pobeda.
San Antonio-Orlando Manu, Manu, Manu koja partija kako igra otkako se povredi Tony Parker,uzivanje bukvalno gi ubiva prtovnicite 43 poena,CVER.
Rekord tuka ako ne postavam do kraj na sezonata nekoj 50 utakmici Gledanje,
LAKERS,se vratija doma da gi prekinat losite igri,KOBE,GASOL MVP ODOM 26p.
Se na se smirena NBA vecer od tie ja cto gi gledav 6 utakmici,lesni pobedi.

M

Mario Gómez

Гостин
Oклaхома - Далас...:kesa: Ги стасав последните минути само, по подолго време да гледам малце НБА а ние губиме.:kesa:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
2. Далас 50-27 :back:
3. Денвер 50-27
4. Јута 50-27
5. Феникс 50-27
Аууу, жустро ќе биде до крај :tv:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Леле лудници ќе биди од 2 до 5 место сите се изедначени, а тука е и Оклахома само еден пораз појќе имат. Јако јако ќе биди ....

2. Далас 50-27 :back:
3. Денвер 50-27
4. Јута 50-27
5. Феникс 50-27
Аууу, жустро ќе биде до крај :tv:
Привремено само ова :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.931
Поени од реакции
30.905
Ауу која утакмица сабајлево против Клиперси.
Значи каков карактер покажа Денвер и тоа без двајца првотимци и без тренер. Едно време Денвер губеше 20 поени разлика, но во Пепси центарот ништо не се знае :vozbud:... за на крај да победи со 8 разлика. Одлична партија на Петро и Нене не трошеа многу топки и имаа одличен процент на реализирани шутеви.

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Od 19 casot BOSTON-CLEVELAND,od dvaj cekam,LAKERS-SPURS,sledna,i cel maraton do 6:30.

Bulls-Bobcats kakva Drama,zdrav cel tim na Bulls e druga prikaska,vodea do
4 cetvrtina,na nekoj 5 minuti do kraj,6 razlika gubea,no tuka e Derrick Rose,
koj atletizam od covek a e playmejker,koj potezi gi napravi za da ja spasi utakmi-
cata,komentatorite se ludilo od Rose,STOP,STOP,koj talent koja idnina bravooo,
26 poena,NOAH strasno zabivanje za poster,HINRICH 24 poena super odigra.
Dallas-Oklahoma koja dominacija na DURANT i kompanijata,mladata krv,e toa sto
ja krasi cela sezona,koj playoff ne ceka UFFF,nemam zborovi,CUDESIJAAAA,
a OKLAHOMA si go obezbedi prviot playoff,od koga se OKLAHOMA,napred deckiii.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Вечерашнава утакмица Кливленд:Бостон е јасна како ден дека ќе тепа Бостон...Кливленд нема да игра со полна пареа зошто ако ги тепа Бостон тие фиксно ќе завршат четврти а тоа во превод значи нивен меѓусебен дуел многу порано од финалето на Истокот.Секако подобро е првен да се истребат Орландо и Бостон меѓу себе.Бостон е далеку поозбилен противник од Атланта.Секако дека ако сака титула КАВС мора сите да ги тепа но подруго е кога имаш 3 тешки серии пред финалето и нешто полесни.Затоа денешниот натпревар не би го сметал сериозно

Хехе зошто бе Мајк изреагира вака?Ова беше смешно Мајк Браун му налета на судијата со тупаница.Мислев дека е еден Веселин Вујович.Зошто ваква реакција коа и самиот знае дека треба да ја изгубе утакмицата?

atanase напиша:
Вечерашнава утакмица Кливленд:Бостон е јасна како ден дека ќе тепа Бостон...Кливленд нема да игра со полна пареа зошто ако ги тепа Бостон тие фиксно ќе завршат четврти а тоа во превод значи нивен меѓусебен дуел многу порано од финалето на Истокот.Секако подобро е првен да се истребат Орландо и Бостон меѓу себе.Бостон е далеку поозбилен противник од Атланта.Секако дека ако сака титула КАВС мора сите да ги тепа но подруго е кога имаш 3 тешки серии пред финалето и нешто полесни.Затоа денешниот натпревар не би го сметал сериозно

Хехе зошто бе Мајк изреагира вака?Ова беше смешно Мајк Браун му налета на судијата со тупаница.Мислев дека е еден Веселин Вујович.Зошто ваква реакција коа и самиот знае дека треба да ја изгубе утакмицата?
Незнам до каде ќе оди овој натпревар но Бостон мора да прават некоја политика додека е посовреме да се освежат и да му донесат на Рондо играч за во наредната декада.Кога стапнаа Кавс стигнаа од 22 поени на само 2... Ален има 35 ,Гарнет 34 ,Пирс 33 мора свежа крв најдобронамерно не е провокација...

Ауу Гарнет накрај во непријатана конверзација со Џејмс...Хахха зошто толку радости за поклонета победа?Зарем Гарнет ти со твоите 34 години не знаеш дека КАВС не ја посакуваа победата?Пресвртот беше за сите како него кои мислеа дека КАВС е на колена.20 коша на Џејмс во последната четвртина.Насмевката негова доволно кажува каков е овој пораз.Очигледно последниот натпревар помеѓу овие противници вака како што играат Бостон ништо чудно и од Мајами или Шарлот да паднат не па од Орландо

Ф

Фил Ајви

Гостин
Интересно беше, клучниот момент е кога Џејмс промаши тројка а имаше сигурни два поени. А и слободните не ги баш вежбал. Али како му налета Браун викам готов е овој. :pos2: И на крај се здавија Џејмс и Рондо се собраа сите, уф како ќе ми беше мило да тепавме. На крај краева стигнаа огромен заостаток ама ете изгубивме во - one point game. Ама нема врска, еве како што вика atanase можда тоа е тактички потез. :)

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Интересно беше, клучниот момент е кога Џејмс промаши тројка а имаше сигурни два поени. А и слободните не ги баш вежбал. Али како му налета Браун викам готов е овој. :pos2: И на крај се здавија Џејмс и Рондо се собраа сите, уф како ќе ми беше мило да тепавме. На крај краева стигнаа огромен заостаток ама ете изгубивме во - one point game. Ама нема врска, еве како што вика atanase можда тоа е тактички потез. :)
Зошто јас не видов како се здавија Џејмс и Рондо?Го исклучив стримот кога Џејмс си тргна на кај соблекувална и кога Гарнет му се врекаше нешто а овој само му се смееше и иронично и си замина во без да се поздраве со никој.Баш ме интересираат изјавите на Гарнет и Џејмс.Мислев дека сите ѕвезди живеат меѓу себе но тоа изгледа не е баш така.Џејмс прво полувреме се изнапромаши и даде само 10 коша во очигледна крајно не мотивирана игра на КАВС.Џејмс се изнапромаши слободни и публиката му свиреше вреѓаше но овој се смееше буквално во стилот ќе видете вие.И во второто постигна 32 поени и тврдам дека ако КАВС сакаа да победат ќе победеа.Едино не јасна ми беше реакцијата на Мајк Браун.Незнам дали има ставено на нет клип но му налета на судијата како да не му свирна поени за титула.Мора да бил под нешто,таква реакција не прикажува секој

Kajgana Shop

На врв Bottom