NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Еди Хаус брингс д хаус даун :vozbud:

Многу сакам да го глеам типчево како игра, луд е скроз, ако му тргне шутот нема допирање, Т-Мек 24 поени до сеа сасвим солидно деби.
Одеднаш ги глеам Никси ко плеј оф материал на истокот.
Херингтон, Т-мек, Хаус, Ли.
Солидно тимче си напраe Дантони

Edit: Овер тајм ин Гарден. Мораше да правата фаул Никси, Дурант е зверка сезонава зад 6,25

7,24 :D :D

Реков и предходно дека Еди ми е помеѓу најинтересните фаци во НБА.Си направи добро човекот што го смени тимот.Немаше шанси да напредува во Бостон.Трејси солидно деби.Покажа дека не заборавил да игра кошарка.Незнам од која причина Дантони го остави на клупа во продолжението.До крај на сезона да се воигра добро Мегреди и на лето со едно Ол Стар засилување мислам дека Њујорк има што да каже

Od 19 casot pa se do 7 nautro MARATON,kakva Den,ili cela Nedela mi e MARATON do 7!!!

Strasna kosarka od strana i na dvata tima,T-MAC strasno debi za nego,
26 bpoena i 5 asistencii,Kevin Durant ne e normalen 105-102,kakva 3-ka za
prodolzenie,i vo prodolzenieto pa strasen,svaka mu cas, i cel tim Oklahoma do,
8 pobeda,odlicno izigra Eddie House i vo prodolzenieto,i regularnite 48 minuti,
a postigna 24poena,David Lee e od sekogas moj igrac 30 poena i 10 skoka,za
na kraj,New York-Oklahoma-118-121,ke imaat teska rabota za playoffs,go NY.

Ајде уше 10 минути и ќе почне големото дерби
Кливленд-Орландо!

Ајде уше 10 минути и ќе почне големото дерби
Кливленд-Орландо!

Најинтересни дуели очекуам у рекет Шек со Хауард,Рашард со Џејмисон и надворешно ЛеБрон со Картер...Како тргнала работата можно е овие два тима да се сретнат уште во втората фаза во разигрувањето.Иако порелно е Кливленд да налета на Аталанта а Орландо на Бостон

Како му ја залепи ЛеБрон бананата со две раце. :pos2:
21 поен кралот, Џејмисон пак слабо. Може да тепаме само кралот да го извади најдоброто од себе.

Ок изигра Џејмисон, ама еве Кливленд изгуби. Ако Орландо успеат да го разбудат Картер, многу ќе му биде тешко на Кливленд во плеј-офот.

А еве како Картер ги разбуди соиграчите и навивачите во последните минути од натпреварот..

Видеото тука , presented in HD 1080p :vozbud:

А еве како Картер ги разбуди соиграчите и навивачите во последните минути од натпреварот..

Видеото тука , presented in HD 1080p :vozbud:

Тоа е само еден натпревар, и ако го гледаше натпреварот Картер се разбуди во последните 3 минути. Таков Картер на никој не му треба...

Штотуку отидоа на полувреме Селтикси. Губат 47 - 54 :СС До сега Реј со 17 поени 4 реб и 2 асистс и Рондо со 9 аситс најдобри од моиве :СС

Тоа е само еден натпревар, и ако го гледаше натпреварот Картер се разбуди во последните 3 минути. Таков Картер на никој не му треба...

Не ми кажувај мене,кажи му на Стен Ван Ганди :D ,негова работа е да го буди и да поставува напади за Kартер.. а не да биде остаен у агол и да шутира на секои минути по еднаш.. ;)

Ajde i Boston padnaa vo Pepsi centar.
Denver 114-105 Boston.

Denver vs LA Lakers 2-0
Denver vs Cleavlend 2-0
Denver vs Boston 1-0

I Denver uste e potceneta ekipa vo NBA :tapp:

Ajde i Boston padnaa vo Pepsi centar.
Denver 114-105 Boston.

Denver vs LA Lakers 2-0
Denver vs Cleavlend 2-0
Denver vs Boston 1-0

I Denver uste e potceneta ekipa vo NBA :tapp:

Зошто потценета?Ја би рекол постојат 4 опции за финале.Според мене се друго освен тие четери комбинации би било изненадување...
ЛАЛ:КАВС
ЛАЛ:Селтикс
Денвер:Кавс
Денвер:Селтикс

За горе резултатите што ги наведе.ЛеБрон деновиве имаше изјава во која коментираше за финалето пред 3 години.Тогаш Кавс 2 пати во регуларниот дел го победи Спарс но во финалето изгуби 4:0.Впрочем нормално е сите да го даваат максимулмот кога е најпотребно...

За Орландо : Кливленд...Освен Џејмисон и Шекил другите колеги на ЛеБрон изиграа ботовски.Како да после долгата серија победи се разочараа по поразот во Четвртокот од Денвер

И едно да се разбериме.Двајт Хауард никогаш нема да биде тоа што некогаш беше Шекил.Има некои заблуди од помалите генерации се тапкаат во гради каков сега бил Хауард према Шек.Шек кога играше кошарка,Хауард протеини и витамини пиеше уште.Никогаш нема да ја има доминацијата на Биг Шек

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom