Стварно, стечајците и невработените протестираат заради нивна економска благосостојба.
А овие педериве протестираат за некакви си права: да не бидат дискриминирани, да имаат право на заеднички живот признат од државата, како што доликува на двајца граѓани на РМ...
Навистина не е фер да се става во ист кош материјалното со основните човекови права. Нели? :smir:
Во кој контекст се дискриминирани, кажи ми, ти реков погоре, се плашите, факт, од тој fear-фактор никако да се ослободите а тврдите дека сте дискриминирани .
Тоа е едно, друго, право на заеднички живот аналогно на брак кај хомосексуални парови не е признаено во цел свет, има во Хрватска? Има во Србија ? Италија ? Бугарија ? Русија ? Шведска ? Романија ? Чешка ? Франција ? . . . и тн и тн .
Јебеш брак, играјте тртало и прцало без папир кој ви потврдуе право на заеднички живот, ебаго, чиста формалност, бар нема да делите имот коа ке се разведете
т.е. раскинете, ај маж и жена некако ке направат компромис, али двајца фраери и биче крваво, или две жени, вака искулирано, без притисок од евентуален бракоразводен процес . :smir:
И ти пак, ми ги ставаш фраериве во ист кош со невработени, луѓе што имаат фамилии кои не можат да ги прехранат, пари немаат за лекови, за храна, деца им забегуваат по девијантни патишта ( аналогно на целата ситуација во смејството ), згоелем порцент на семејно насилство, нервно попуштање, проблеми со здравје и ред други работи кои произлегуваат од невработеност, и ти ми се дрзна тука да ги ставаш хомосексуалците у ист кош со луѓе кои имаат вакви проблеми ?!
Најкултурно би те замолил, терај си со некои свои филозофии, али не ми ставај на едно исто рамниште невработен човек кој излегува на протест со надеж дека нешто ке промени и хомосексуалец, кој ми иде на парада и ми бара еднакви права, тврди дека е дискриминиран а се крие ко пичка параноична во општеството. :smir: