LordDragonII
Dr.Strangelove
Совршена држава или општество без ментална хигиена нема.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Идеална држава :
1. Држава каде што не постојат политички определби, само администрацијата си ги исполнува своите должности...
2. Држава каде што не постојат религии, само науката се поддржува...
3. Држава каде што не постојат платежни средства, секој го зема само она што му треба и колку му треба и патем секој се труди да си ја сработи својата работа најдобро што може...
Идеална држава :
1. Држава каде што не постојат политички определби, само администрацијата си ги исполнува своите должности...
2. Држава каде што не постојат религии, само науката се поддржува...
3. Држава каде што не постојат платежни средства, секој го зема само она што му треба и колку му треба и патем секој се труди да си ја сработи својата работа најдобро што може...
Блиску до комунистичко уредување
Не во таа смисла ама ме мрзи да објаснувам. Иначе постои цел план и програма и застапници во секоја држава кои настојуваат да се воведе новиот с-м.
Сфаќам и комплетно се согасувам со такво уредување. И јас би сакал да живеам во таква држава![]()
Да и јас сакам само за жал нема да го фатиме ние тој живот. Треба најпрво ние да станеме свесни за примена на тоа општество и потоа на тој начин да ги воспитаме нашите деца и поколенија за тие да можат да го имплементираат тоа. Всушност, и денес постојат неколку стотици луѓе кои се повлекле на мало место и го реализираат овој начин на живот, почнувајќи од помал број на луѓе за тоа подоцна да се прошири, затоа што рушење на еден цел општествен систем е практично невозможно.