Како би изгледала идеалната држава?

• Креатор на темата Креатор на темата malecokbev
  • Време на започнување Време на започнување
Еве вака:

cannabis_leaf.gif

pic.php

7080c5b5-080c-43fd-a198-d9abf65b2b09.jpg

ако се е бесплатно.

и јас би играл така:helou:

pa da nastane HAOS posle a!

Па ништо не е идеално ама еве ќе се потрудиме виртуелно да ја направиме.
Според мене тоа би изгледало вака:Да нема крадење од страна на државата и да не гледаат само за тие што се на власт туку и за народот,да има вработеност и да има солидни плати,а не како сега земаме 12,000 плата а трошкови имаме 15,000.

Според мене,кога ќе престане да важи човек на човека-душман.

Или поточно кога наместо егоизмот како двигател на денешниот систем(сосе негативните појави),ќе се замени со алтруизам и морално етички вредности.

Јасно ми е,многумина би рекле не сум расонет:helou:

Анархија? :uvo:

Анархијата не значи хаос.

И да политиката би рекол дека ствара Хаос...конфликтот на интереси,види само колку ги има...кутрите-нивните политички лидери ќе им речат нешто и овие одма проголтуваат здраво за готово,со еден збор
ние во суштина и сме Борг.(без техничкиот дел де).

320x240.jpg

Анархијата не значи хаос.

И да политиката би рекол дека ствара Хаос...конфликтот на интереси,види само колку ги има...кутрите-нивните политички лидери ќе им речат нешто и овие одма проголтуваат здраво за готово,со еден збор
ние во суштина и сме Борг.(без техничкиот дел де).

320x240.jpg

А кога ке биде секој сам на себе ке има уште повеќе интереси и со тоа повеќе конфликти. Подобро да има кој да управува со повеќе луѓе него сите за себе зашто тоа ке биде калакурница. Секој ке прави што сака и ке се изгуби ред кој е потребен за да има нешто, зашто без ред и луѓе што прават што сакаат е се друго освен општество на луѓе.

А кога ке биде секој сам на себе ке има уште повеќе интереси и со тоа повеќе конфликти. Подобро да има кој да управува со повеќе луѓе него сите за себе зашто тоа ке биде калакурница. Секој ке прави што сака и ке се изгуби ред кој е потребен за да има нешто, зашто без ред и луѓе што прават што сакаат е се друго освен општество на луѓе.

Кој вели дека секој ќе биде сам на себе и ќе прави што сака???

Според мене,кога ќе престане да важи човек на човека-душман.

Или поточно кога наместо егоизмот како двигател на денешниот систем(сосе негативните појави),ќе се замени со алтруизам и морално етички вредности.

Јасно ми е,многумина би рекле не сум расонет
iconwaveea9.gif

Da be od seks pivo i treva haos ke nastane.....

deka sega e mnogu podobro neli...:tapp:

Ќе биде вака

Уште на времето Платон напишал дека идеална држава е онаа во која ќе владеат Филозофите, проблемот е што тие се ретки појави и немаат баш јака волја на сметка на нивниот интелект, затоа немаат волја да се бутаат во политика каде се буткаат оние со јака волја а слаб интелект, затоа никаде нема идеална држава. Секаде има сиромаштија, класни разлики, експлоатација и т н, со таа разлика што има земји кои успешно си ги средиле работите како на пример Канада, Норвешка, Шведска, Финска...имаат јака социјална политика а нашава е тотална катастрофа!

Народот држава се ни е одлично.Само би ги сменил луѓето од фотељите.Тоа е тајната на успехот.:smir:

Кој и да е кога ќе седне на тие фотељи одма се менува.Треба ептен поштен човек да се најде за да ги врши работите како што треба.Тоа е како да бараме игла во сено.

Сега живееме во идеална држава.Законите функционираат,безбедноста е на високо ниво,сите се среќни во земјата,демократија има,реформи секој ден,на сите ранг листи котираме високо,земјоделците слават,кафаните полни софри летаат од 1 000 евра,наталитетот расте,образовниот систем нема замерка,здраствениот има капацитет за врвна услуга,децата имаат услови да спортуваат во финансиски јаки клубови со големи можности,еколошки здрава држава по светски стандарди,развиените земји не молат нешто да им извеземе,валутата е ценета во светски рамки со можност да котира за валута на нафта.Нема врска систем,способните на раководни места,конкуренција за вработување,нема бирократија,политиката не се меша во религијата.Во самата држава имаме слух за сите групи,соживот и мултиетничко општество,ружи цветаат,птиците си пеат. - Fail!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom