More glup eden nemoj ti da mi kazuvas jas dali da kazuvam ili ne jas ti kazuvam taka kako sto e,a ti pisuvaj si sto sakas ic kur ne me boli a eve pak ti kazuvamVO MAKEDONIJA NEMA BUGARI AMA BAS NI EDEN a ako te boli to togas ic i za to ic k. ne me bole jasno ti e sega,a ako gledas ti od google si svrsil rabota.I mene mi smeta to sto vrsis pederska propaganda pa jas ne reagiram taka glup eden,ama ti to ne mozis da go svatis odi vidi ti na google,a RADKO e registrirana i funkcionira sto procenti,a dali e partija ili organizacija ne me ni interesira ,kako e registrirana i to ne me interesira ic,ako se prasuva nekoj kako mene jas bi ja soprel pederskata dejnost koja ja izvrsuva perenje na mozoci i potkupuvanje so sitnici kako pasos,evtina kola,polozeni ispiti na fakultet i dr.sitni beneficii.
A za to dali vredi da mi repliciras to ti si znajs a ako mene me prasas vo bilo koj slucaj site sto se kako tebe so takvi idei ne vredi voopsto i da ucestvuvaat vo vakvi diskusii no ve ima i demokratsko pravo vi e da pisuvate sto sakate i pravete go toa slobodno.
Невежеството ти е просто затрогвашто.На овие години што си немаш оправдуване да бидеш толко неинформиран и елементарен
Ете ти нешто от вашето уики
На
21 март 2001 година
Уставниот суд на Република Македонија ја поништи регистрацијa, програмата за работа и статутот на 3дружението како противоуставни под образложение дека „
се насочени кон насилно уривање на државниот поредок, попречување на слободното изразување на националната припадност на македонскиот народ, односно негирање на неговата самобитност и разгорување на национална или верска омраза или нетрпеливост“.
[3] По одлуката на македонскиот уставен суд на
4 октомври 2001 г. членовите на Здружение на граѓани „РАДКО“ поднесуваат тужба против Република Македонија во
Европскиот суд за човекови права во
Стразбур. На
15 јануари 2009 г. „РАДКО“ го добива судскиот спор со одлука на судот дека со забраната за „РАДКО“ била прекршена
Европската конвенција за човекови права и правото на здружување.
[4][5][6]
На
31 јули 2009 година Централниот регистар на Република Македонија уште еден пат го одбива барањето за регистрациjа со старото образложување на Уставниот суд дека здружението сака "насилно уривање на државниот поредок на Република Македониjа и разгорување на национална или верска омраза или нетрпеливост", а исто така користење на зборови од jазикот на друга држава - Бугариjа, барање на континуитет на старото здружение, избришано од регистарот во
2002 година, несогласност со законот за Здружениjата на граѓаните и фондациите во однос на финансирањето и немање цел на здружението.
[7][8]
http://mk.wikipedia.org/wiki/Здружение_Радко
2 г мозок во тиквата да имаше да напишеш Радко на гугал и немаше ваков смешник да изпадаш публично ама нејсе.А за тоа каде има и каде нема бугари пак ке кажам.Ти си зиро фактор да даваш вакви одлуки.Со истата аргументациа и аз мога да кажа дека во Бугариа нема македонци а има неколко македоноиди или македонофили и нема да бидам много далеко от вистината