Ценовник за веб услуги

H

^HITMAN^

Гостин
Хитман преку посредник ги наоѓаш тезгите или сам ги договараш?
Google Adware ми ги наоѓа.

Океј де, не ни барам од тебе да се нафаќаш за помалку... и нормално дека пре би му платил некому повеќе со тоа што ќе бидам сигурно дека ќе го изработи тоа како што треба, отколку на некој помалку, а да не бидам задоволен.

Е сега, уште едно прашање, ако не ти здосадив :)
Колку би ме чинело, да речеме да направиме концепт, некаков дизајн на страна слична на фејсбук... со тоа што би ти кажал каква функционалност сакам да има страната, кои компоненти да ги содржи, а ти или било кој да ми направи едно идејно решение за тоа како би било најдобро да се изведе и согласно на тоа да направи еден почетен дизајн на којшто понатаму ќе може да се работи. Едноставно кажано, почетна точка, основа, но доволно добро и концизно направена за да може некој потенцијален инвеститор да ја разбере суштината на идејата ?
Пријател, јас можеби сум поскап од децава кои утре ќе ти навалат со ПП да ти нудат цена помала од онаа што јас сега ќе ти ја понудам, но запомни дека јас сум правно лице, компанија и доколку работам со тебе ќе работам со договор и ти ќе добиеш гаранција за страната полноправно важечка на суд.
Доколку си заинтересиран јас би можел да се нафатам за проектот, ќе ти направам се како што гледаш на facebook без никакви багови и грешки и страната ќе ти работи прерфектно, со антиспам заштита со сите придружни елементи, НО со платен хостинг. + автоматски бекап на секои 30 минути. За цена еве да речеме 500 евра од почеток, + 500 по завршување на работата. Значи зборам за genuine страна, да не си ја видиш истата на друго место потоа :) kako што прават дечиштава со готови темплејти, доведена до совршенство.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Google Adware ми ги наоѓа.

Пријател, јас можеби сум поскап од децава кои утре ќе ти навалат со ПП да ти нудат цена помала од онаа што јас сега ќе ти ја понудам, но запомни дека јас сум правно лице, компанија и доколку работам со тебе ќе работам со договор и ти ќе добиеш гаранција за страната полноправно важечка на суд.
Доколку си заинтересиран јас би можел да се нафатам за проектот, ќе ти направам се како што гледаш на facebook без никакви багови и грешки и страната ќе ти работи прерфектно, со антиспам заштита со сите придружни елементи, НО со платен хостинг. + автоматски бекап на секои 30 минути. За цена еве да речеме 500 евра од почеток, + 500 по завршување на работата. Значи зборам за genuine страна, да не си ја видиш истата на друго место потоа :) kako што прават дечиштава со готови темплејти, доведена до совршенство.
Вака, конкретно не ме интересира да се направи целосна веб страна, односно функционална, туку само концепт пропратен со доволно реалистичен дизајн. Колку би ме чинело нешто такво ?

H

^HITMAN^

Гостин
Вака, конкретно не ме интересира да се направи целосна веб страна, односно функционална, туку само концепт пропратен со доволно реалистичен дизајн. Колку би ме чинело нешто такво ?
Дај прати ми ПП ако си заинтересиран ќе се договориме. Ако е за концепт со структура само нема да те кошта многу. Ти зборам за комплетен алгоритам на страната, како и што треба да изгледа.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Мислиш на БЕТА верзија со најосновните функционалности на социјален сајт?

Под 1000 евра (дизајн+код) не верувам дека ќе најдеш.

H

^HITMAN^

Гостин
Мислиш на БЕТА верзија со најосновните функционалности на социјален сајт?

Под 1000 евра (дизајн+код) не верувам дека ќе најдеш.
Не збори за бета дечково. Збори за дизајн и за концепт. Бета неможе да функционира само со дизајн и концепт. За бета се смета готова верзија која не е подложена на тестирање. Она за што ти збориш е демо.

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
За страна како што е facebook има мн работа али да знаеш дека не е само 1000евра и толку завршена работа има да фрлиш уше 50.000 евра за одржавање ако сакаш да ти функционира и треба 24 часа да ја одржаваат минимун за почеток 4ворица
и ова не е сигурно дека ке ти се пробије и ке заработуваш од страната може и да биде сето фрлање пари за ништо ако не ти ја прифати народот или недоволно се изрекламираш и плус за рекламирање пари значи нема еднаш даваш и толку за портал или страна како facebook 24 часа се работи и се плаќаат луѓе сам не се одржава таков проект рачунај facebook 10 години отприлика се има пробивано и небил со намена дека ке го достигне ова денеска што го достигна среќлии се дечките тоа позз:toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А кој е тој што денес би му конкурирал на фејсбук? Мислам проектот уште од старт е осуден на неупех. Нема смисла, фејсбук е совршенство и неприкосновен во тоа поле како софтверски така и маркетинчки.

Барајте нови идеи, нешто што го нема, што ќе привлече луѓе. Пошто во овој бизнис кликот ти ја одредува цената. Што повеќе си кликан, тоа повеќе тежиш.

Член од
24 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
1. Обработка на готов темплејт HTML - ~1000 денари
2. Инсталација и подесување на Џумла/Друпал со дополнителни модови со готов темплејт - ~300 денари
3. Детална обработка на темплејт +1000 денари на основната цена
4. Креирање на уникатен темплејт (HTML) ~3000 денари (Flash) ~6000

Сајт на мојот дизајн тим: www.NGDesign.info

P.S Ако не е дозволено тоа што го поставив овој линк ве моалм избришете...Ви благодарам :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
2. Инсталација и подесување на Џумла/Друпал со дополнителни модови со готов темплејт - ~300 денари

P.S Ако не е дозволено тоа што го поставив овој линк ве моалм избришете...Ви благодарам :)
За 300 денари сајтче добива фирма со кој ќе постои на интернет. Па мислам дека претерано е срамота за оваа цена. За мобилен ќе потрошиш повеќе додека ти каже како му се вика сајтот... И 1300 и 2300 да е, на ништо не личат цениве. Од такви како тебе пропаѓа занаетот. Ако работиш за да заработиш колку една пијачка, незнам што да ти кажам:toe:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333

Брат боље најди некоја помала фирма(ако не студираш) и понуди се да волонтираш 6 месеци беспари додека го испечеш занаетот.

Зошто со цениве го расипуваш имиџот на сите нас кои сме во овој бизнис.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Сте се запрашале некогаш дали можеби вие сте тие што имате превисоки цени за пазарот?

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Колку пари толку музика иначе не е финтава дека со тоа ке добиете повеке муштерии клиенти и тие ке се замислат со таков ценовник сте сумливи,
Тоа што сакам да кажам дека или се зезаш или самијот не се цениш односно ме зачудува кај лугево тоа што мислат дека се профи и дека се веб дизајнери па
едно ке кажам вистински веб дизајнер,програмер и сл никогаш самијот не се кажува дека е профи друго страната ви ја видов катастрофа ништо не се знае кога се рекламираш бар за дизајн се прави страна на нејзе се читко јасно мислиш флеш е и cool haha okok да не звучи дека те напагам али научи некогаш да си го цениш трудот а не да се рекламираш вака и да работиш со тие цени чувајси го затебе немора сите да те знаат позззз

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Сте се запрашале некогаш дали можеби вие сте тие што имате превисоки цени за пазарот?
Ме зезаш? 300 денари за сајт нормална цена?

Многу ме интересира неговото портфолио да го видам, да видам што има сработено...

Член од
24 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
Вака...тој сајт ми го пофалија на сите дизајнерски форуми :/ не велам дека сум некој голем мајстор али цените ваши што ги гледам се прескапи :/ премногу е скапо 6000 за една ХТМЛ страница ма дајте .. :/ не рушам никој имиџ туку сакам само да работам ефтино а не со ненормални цени :)

П.С.
Мал оглас:
Сакам да отворам веб хостинг...кој е заинтересиран нека ми пише на ПП ќе почнеме со мал реселер ако ни тргне ќе го зголемиме :) ... заинтеерсираните ве молам контактирајте ме на ПП :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Вака...тој сајт ми го пофалија на сите дизајнерски форуми :/ не велам дека сум некој голем мајстор али цените ваши што ги гледам се прескапи :/ премногу е скапо 6000 за една ХТМЛ страница ма дајте .. :/ не рушам никој имиџ туку сакам само да работам ефтино а не со ненормални цени :)

П.С.
Мал оглас:
Сакам да отворам веб хостинг...кој е заинтересиран нека ми пише на ПП ќе почнеме со мал реселер ако ни тргне ќе го зголемиме :) ... заинтеерсираните ве молам контактирајте ме на ПП :)
Може да ни дадеш твое портфолио да видиме што имаш сработено ти лично? И дај молимте не треси глупости, ти го пофалиле на сите дизајнерски форуми? Кои дизајнерски форуми, дај те молам некој линк да видам што ти пофалиле???
Многу ме интересира кои сметки ќе ги платиш со 300 денари сајт. Тие 300 денари ни за една пица да ручаш не ти стигаат. Срамота си.

Kajgana Shop

На врв Bottom