JURAGAANTE
Professional !!!
- Член од
- 4 април 2009
- Мислења
- 411
- Поени од реакции
- 31
ех па и ти сега немаш ли видено лого во флеш зависи за каде и која примена :nesum:Од кога лого се прави во флеш?
ех па и ти сега немаш ли видено лого во флеш зависи за каде и која примена :nesum:Од кога лого се прави во флеш?
па за флеш во македонија има се прават сега мило ми е затоа што и јас сум во тоа инаку за во мк веб страна во хтмл со некоја скрипта закачена со 10 страни некоја средина значи просечна ти е 200 евра а флеш е поскапо значи имаш просечна цена за флеш страна 600 горе доле иначе за настрана си е поскапичко иначе крцкајси со флеш ке ти се исплати поззЗдраво
Пред извесно време почнав да се занимавам со изработка на flash сајтови, па ме интересира како се движи цената во Македонија и странство. Зборувам за просечен сајт со околу 5 страни
Значи му правиш пакет кој ке ти го одбере или по договор му ја изработуваш страната и те исплќа па страната си е негова е сега ако сака клиентот ти да му ја одржуваш постојано значи ти плаќа додатно за секоја измена а тоа колку време ке биде на нет зависи од домеинот значи ако сака една год. тогаш му го регистрираш домеинот на една година може и клиентот си регистрирал сам па тогаш му наплаќаш само за дизајнот и уредувањето тоа поззА пакетите погоре за една веб страна,имаат временско ограничување на нивно користење од купувачот или еднаш ја плаќа и готово?фала поздрав:helou:
Филип јас имам значи еднаш само правено за странец веб па зависи до фирмата и до човекот за да се промовираш во македонија и да заработуваш е тешко, а за настрана е мн потешко значи ти треба име кое теско се добива ти треба луге со кои ке соработуваш и стварно е мн потешко затоа што сите бараат сигурност мн поголема бидејќи се од странство и секако бараат некое име или фирма .Додека на некој му успее или стварно се пробие секако дека ке заработи подобро и тоа како иначе тој пат е тежок .А сигурно може да се прават веб страни и за странци.Сте имале ли искуства со клиенти надвор од државава?Како се одвива тој начин на пазар,тешко ли е да влезеш,промоција итн.?поз:helou: