Средба Медведев-Хилари

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Let the force be with you..обрни внимание
Војната да,ама ти немаш ни основни познавања за неа.Кузнецов како прво не е Прусин туку Русин,а второ не е генерал туку адмирал.

Напишано од smart ass
П.С војната еволуираше...не е веќе како во времето на Прускиот генерал Кузнецов-тешка артилерија па потоа акција.

Полека,падна на испитот:)

Со првиот болд(црвениот)...интернет војниче не е кузнецов туку Прускиот Генерал Клаузевиц-да ти пообјаснам малце...кузнецов намерно го внесов...ама за тебе е поважно дека е Русин....пааа залета:)
феил.

Не очекував,да ми кажуваш за кузнецув туку да посочиш на Клаузевиц,во секој случај БРАВО!!!

Имаш звање:vozbud:

Па тоа е проблемот,што пишуваш баналности.Како си замислуваш ти фејс ту фејс?Ова демек кантер е нели..

Одлично,иии предвидливо.
Од дискавери се префрли на кантер:pos2:
Браво!!

За остатоков молим те поштеди не од кантер страјк солзавец стратегии..
??????

Аха.А нашите какви беа полуспецијални
Каде пишав така-напротив!!

Или на телевизија има подруги стандарди кои не ги исполнуваат нашите единици.

Искрено не знам...кажи??

Ти реков не можеш да коментираш нешто што не си го искусил на своја кожа

а ова
Само Двината во Виетнам собори толку летала да секој друг систем од било кое производство ќе му требаат 50 години да ги стигне.

а ова го искуси на своја кожа??

па дури и СЕКОЈ и од било кое производство....ова не е банално:tapp:

Различен?А кој од нашите соседи ни е пријателски настроен?

ДА различен,не сме под закана,ниту потенцијална...ниту пак 6 пати по ред заедно,организирано соседите извршиле директен напад врз Нас.

Ниту пак има такви индиции.

Е сега ќе треба и да ти објаснам некои работи,значи кога во село од двеста куќи имаш чат пат по некое митралеско гнездо,снајпер(лоцирани) а исто така и однапред знаеш кои куќи се со терористи(тоа се вика опсервација и врз основа на неа се определува планот)..за специјалните единици,и да истренирани и се обучени баш за фејс ту фејс(поточно Close combat) и за приод кон објекти...да не должам јасно е:toe:

а твојот приод кој и го правдаш,не чинеше непроценливо..и економски, и социолошки и психолошки(памтиш...граѓаните почнаа да купуваат марки и се спремаа да бегаат....од својата држава.)

И најинтересно колку подолго траеше конфликтот толку повеќе станувавме зависни од надворешни непријатели!!!

На своите работни места.

Да тврдеа дека се садат компири и гравче.

А бе темава за Арапите и Израелците е или за нешто друго?

Да де...но ете тврдат дека има некаква поврзаност во поглед на решавањето на проблемите во стилот нашите го решија конфликтот успешно,за разлика од Израелскиот пристап.

за потоа
За сите војници и полицајци кои поминаа година дена во ровови,и оставија и бубрези и бешики во нив

да заклучиме дека сепак има разлика.

Полека,падна на испитот:)
Со првиот болд(црвениот)...интернет војниче не е кузнецов туку Прускиот Генерал Клаузевиц-да ти пообјаснам малце...кузнецов намерно го внесов...ама за тебе е поважно дека е Русин....пааа залета:)
феил.
Не очекував,да ми кажуваш за кузнецув туку да посочиш на Клаузевиц,во секој случај БРАВО!!!
Имаш звање
Прочитај се што напиша.Мислам ова е очигледно толку глупо и трагично.....викам јас не знаеш што пишуваш.Оди тестирај се ама на доктор.И не тупи со детски муабети....

Инаку некој од одговорните.. нели беше забрането 2 профила и некого од кога ке го банираат да отвара пак профил?Овој Смарт Ес е истиот Рајтеон23...

Нема потреба од коментар,само би ти посочил дека не е убаво на некој да му препорачуваш психијатри.

Така прават тинејџерите у стилот оди лечисе.

ама не доликува.

Па ти најде да кажуваш што доликува а што не.Милион пати те имам цитирано за ,,културата,, твоја во обраќањето остај што остатоков од муабетов ни дете од 3 години што се инати нема да го напише.

Не е до инатење,не сум инаетчија не мора да значи ако некој не се согласува со тебе дека е инаетчија или...банален,глуп ко ***(за Лет3 така го нарече)...трагичен,и дека треба да оди на лекар....епа види ти сега?

Прочитај се што напиша.Мислам ова е очигледно толку глупо и трагично.....викам јас не знаеш што пишуваш.Оди тестирај се ама на доктор.И не тупи со детски муабети....

Инаку некој од одговорните.. нели беше забрането 2 профила и некого од кога ке го банираат да отвара пак профил?Овој Смарт Ес е истиот Рајтеон23...

Еве и автоматски по дифолт мислења...кога се нема аргументи,инаку рајтеон 23 немаше никогаш отворено два профила...туку профило беше избришан на барење на истиот,а поради банот не знаеше дека има право за 24 часа повторно да го потврди истото барање...така даа...не го потврди тоа.:toe:

остатокот од теамата е јасен и убаво објаснет...монополот на вистината не може да го има едно лице,значи смарт ес не е за лечење ако не се сложува со тебе или било кој Х член.

а рајтеон немаше казнени поени за навреди туку 2 за офтопик(од колку имаше 4000 и повеќе мислењеа)....за разлика од тебе.

Не,ти реплицираш дури и кога не знаеш што пишуваш.Ама баш типично детско инатење.Ова последниов пример е најочигледен.Ме тестирал пази.А бре 3 годишно дете ке напишеше подобар изговор.Ова остатоков не мора да зборуваш во 3 то лице.Премногу овакви патолошки лажговци гледам секој ден на секој 3 месеци.Очигледно имаш проблем со личноста.И како Рајтеон и како Смарт Ес маскирај се како сакаш сеедно стилот ти е ист.Куп нафрлени меѓусебно неповрзани муабети.Така да скокни го делот со аргументите.Да не се навраќам по темиве ама од твоиве бидери една цела тема може да се направи.Од океанот не е солен па до ова последново ,,тестирање,,.Па уште и ќе се дрзнува да коментира кој седел во ров а кој фејс ту фејс.Детиште.Ај жити се оди глеај си стар трек...

П.С бидејќи се обративте лично,ќе ви одговорам.

Јас го послушав вашиот совет па дури змав и цитат,ојдов на клиника и ми рекоа дека Параноично-Импулсивно нарушување,и во ваш стил препораката е рисперидон...да не бидете толку импулсивен.

Не,ти реплицираш дури и кога не знаеш што пишуваш.Ама баш типично детско инатење.Ова последниов пример е најочигледен.Ме тестирал пази.А бре 3 годишно дете ке напишеше подобар изговор.Ова остатоков не мора да зборуваш во 3 то лице.Премногу овакви патолошки лажговци гледам секој ден на секој 3 месеци.Очигледно имаш проблем со личноста..Па уште и ќе се дрзнува да коментира кој седел во ров а кој фејс ту фејс.Детиште.Ај жити се оди глеај си стар трек...

ги послушав вашите совети...не сум патолошки лажго....еве гледај

Не,ти реплицираш дури и кога не знаеш што пишуваш.Ама баш типично детско инатење.Ова последниов пример е најочигледен.Ме тестирал пази.А бре 3 годишно дете ке напишеше подобар изговор.Ова остатоков не мора да зборуваш во 3 то лице

Понатаму отидов на Google Translate и цитираното и од македонски на македонски,па на српски,па на албански арапски и чајниз ми даде ваков превод:

Мамооо мамичкеее ми го зедоа чоколатцетоооо:pos2:

а овој цитат

Премногу овакви патолошки лажговци гледам секој ден на секој 3 месеци.Очигледно имаш проблем со личноста..Па уште и ќе се дрзнува да коментира кој седел во ров а кој фејс ту фејс.Детиште.Ај жити се оди глеај си стар трек...

исто така на повеќе јазици преведено:

се покакав во гаќи кога ми наредија да одам на фронт и затоа имам проблем со личноста+добив импотенција оти конфликтот траеше година а немаше доволно памперс пелени.

ова

Комплекс на виша вредност непочитување и мал П***с кој се буди само кога е стимулиран од позади.

тоа е се од gugl translejt:toe:
(а првото е пишано од мене значи препораката за рисперидон)

Ај жити се оди глеај си стар трек..

Сумњиво беше и ова па го ставив и него на преведувач....

преводот е

те молам не сум компетентен да дебатирам и затоа те молам игнорирај ме.
(не користев термини глупо,трагично и сл..или дискавери па еволуција накај кантер а потоа на ТВ)

Сега е 1=1 Фер и МИР:smir:

Повеќе пати ти имам кажано оти премногу си дозволуваш.Остатоков нека прегледа администрација.

Фино кажано:smir:

покажав доволно толеранција.

а постот не е навредлив уопште...твој стил е?

а ако повеќе пати си ми кажал кај експлицитно навредувам...повели наведи каде.

ovoj smart ass ili raytheon23 tezok agent e ..ako zema pari za toa ok ..ako ne togas ne znam :toe:

А бе зборувајте т.е. пишувајте за темава.......

ovoj smart ass ili raytheon23 tezok agent e ..ako zema pari za toa ok ..ako ne togas ne znam :toe:

откако го прочитав ова се фанав за глава...уфф

ШТО...јас од МОСАД и ЦИА!!!

Како не ти е страм да етикетитраш така,знаеш ли ова што значи...па пари сум зимал.....абе последниве 10 години на одмор не сум бил бе алоо...студии прекинав...од шо сум агент-и тоа тежок.

ЗАСРАМИ СЕ!!!!!

А бе зборувајте т.е. пишувајте за темава.......

Повели со твој став јас се повлекувам...доста е,агент ме направија.

Не,ти реплицираш дури и кога не знаеш што пишуваш.Ама баш типично детско инатење.Ова последниов пример е најочигледен.Ме тестирал пази.А бре 3 годишно дете ке напишеше подобар изговор.Ова остатоков не мора да зборуваш во 3 то лице.Премногу овакви патолошки лажговци гледам секој ден на секој 3 месеци.Очигледно имаш проблем со личноста.И како Рајтеон и како Смарт Ес маскирај се како сакаш сеедно стилот ти е ист.Куп нафрлени меѓусебно неповрзани муабети.Така да скокни го делот со аргументите.Да не се навраќам по темиве ама од твоиве бидери една цела тема може да се направи.Од океанот не е солен па до ова последново ,,тестирање,,.Па уште и ќе се дрзнува да коментира кој седел во ров а кој фејс ту фејс.Детиште.Ај жити се оди глеај си стар трек...
се извинувам за оффтопикот
смерт аз може да биде и 5 годишно дете што се однесува до дебатата, тоа е ирелевантно како прво релеватно е е само една работа колку му држат вода аргументите .А аргументи не се побиваат со тоа дека смерт аз е рејтеон 23 или пак дека е детиште туку со аргументи.
Освен ако не си нискоинтелегентен копач од некое село од свирипичино па дебата да ја сведеш на плукање
Дебатирај а не навредувај не ти доликува имаш 30 и нешто .Ако он те вреѓа не му враќај, постар си од него покажи култура .

Дури и да не си постар покажи дека си човек поголем од него и дека не паѓаш толку ниско и не ја сведувај дебатата на меѓусебни навреди туку развивај ја, само така ќе покажеш дека си повеќе човек од него.
Иако сметам дека смерт аз испадна више човек од тебе со тоа што воопшто не те вреѓаше и беше прилично културен спрема тебе.
Засрами се треба да служиш за пример како треба член да с еоднесува, а не како не треба.

Кои аргументи извини госпоѓице ?Ај не ни очекував повеќе од тебе,си ја искористи приликата да ме подбереш и поплукаш,ама ќе може ли прво да ја прочиташ темава од почеток до крај и да ми посочиш кој тоа аргументи се приложени во дебатава,и од неговите постови да извлечеш генерално еден став,кон кој тежи неговата дискусија?Пред се пробај разгледај го стилот на пишување и кажи ми ти личи ли на дискусија или на муабет,кобаааги јас и тој сме паселе овци заедно,па ке разговараме на бе и пеерче.
Истиов проблем настанува не првпат.Бујрум пронуркај по поранешниве теми на подфорумов(единствено на него пишувам и 3-4 поста по другиве подфоруми) и ке најдеш уште 2 или 3 овакви ,,дискусии,, ама нели тогаш беше рајтеон23.На една од нив имам издвоено цел еден пост со негови ,,аргументи,, од типот океанот не бил солен.
Ама ајде ке се обидам да ти доловам дел од ,,аргуметнираната,, дискусија:

На претходната страна Смарт Ес се потруди да ми укаже како јас читам промашена литература од воена тематика,кога тој нормално ги следи најмодерните текови со еден коментар кој звучеше овака
П.С војната еволуираше...не е веќе како во времето на Прускиот генерал Кузнецов-тешка артилерија па потоа акција.
замени литературата.
На што морав да го корегирам трудејќи се да го задржам неговиот стил на подучување
Војната да,ама ти немаш ни основни познавања за неа.Кузнецов како прво не е Прусин туку Русин,а второ не е генерал туку адмирал.
Почни да читаш основна литература.
На што добив коментар кој,навистина ако не е детски тогаш не знам како да го наречам(не дека и мене не ми се случувало порано кога ке сфатам дека сум тропнал нешто тотално глупаво па ке тропнам уште поглупаво да се извадам..)
Полека,падна на испитот
Со првиот болд(црвениот)...интернет војниче не е кузнецов туку Прускиот Генерал Клаузевиц-да ти пообјаснам малце...кузнецов намерно го внесов...ама за тебе е поважно дека е Русин....пааа залета
феил.

Имаш звање
Пази испадна тој мене ме тестирал??????????И после пази ке се жали потценувачки бил мојот настап.

А од аргументиве ке издвојам два од кои првиот ме извади од такт дефинитивно
Ете ти ја разликата помеѓу Македонија и Израел-израелците не копаат ровови и дремат
и вториот,препорака како требало да се води војната
Кој само погрешен пристап на војување го имаше нашата армија....Тешка артилерија...ракетна Артилерија во конкретниот случај наместо влечење топови требаше да се изведат брзи секавични акции со употреба на специјални сили и солзавец...поточно фејс то фејс,да ќе имаше повеќе жртви(од страна на ОНА),но конфликтот ќе беше решен.
Мислам ако на ова гледаш како на аргументи тогаш не коментирам натаму и успат ке си ја набикам дипломава и од средно и од академско образование во...

Остатоков од постот ми е разбирлив.Од причина што воопшто немам никакви симпатии кон твоите дискусии верувам,по ватреноста со кои ги пишуваш,дека моите какви и да се однапред се осудени на одбивност од твоја страна,така да не ни ги земам за озбилно.Конкретно за оваквите слични дискусии можам до сабајле да цитирам и да ти објансам дека нема ниту една правилно составена мисловна реченица а камоли аргументи за дискусија.Пробав и се трудев,иако со судни маки да му укажам и одговорам културно,ама едноставно ни со претходниот ниту се сегашниов профил не успеав.Едноставно улетува герилски нафрлува текстови и неповрзани реченици и слики и оди темата во неповрат.

Тоа со несогласувањето со моите мислења,точно е имало дискусии не сум се согласувал со некој форумџии па ако некој се нашол навреден верувам до сега ке ме казнеле.Што и се случи еднаш за што поштено си одлежав неделен бан.

Ајде сега поздрав и стегај палци.

До сите други се извинувам за офтопиков.Ама девојката а и дечкото директно прозиваат.

Се извинувам и јас за офтопик но...

А од аргументиве ке издвојам два од кои првиот ме извади од такт дефинитивно
Цитат:
Напишано од smart ass
Ете ти ја разликата помеѓу Македонија и Израел-израелците не копаат ровови и дремат

и вториот,препорака како требало да се води војната
Цитат:
Напишано од smart ass
Кој само погрешен пристап на војување го имаше нашата армија....Тешка артилерија...ракетна Артилерија во конкретниот случај наместо влечење топови требаше да се изведат брзи секавични акции со употреба на специјални сили и солзавец...поточно фејс то фејс,да ќе имаше повеќе жртви(од страна на ОНА),но конфликтот ќе беше решен.

Мислам ако на ова гледаш како на аргументи тогаш не коментирам натаму и успат ке си ја набикам дипломава и од средно и од академско образование во...

Остатоков од постот ми е разбирлив.Од причина што воопшто немам никакви симпатии кон твоитте дискусии

Искрено,не ми е гајле за тоа дали имаш симпатии кон дискусиите на одредени форумџии,симпатии не треба,туку почит да покажеш.

Првиот немаше таква цел.жалам што те извадил од такт.

Препораката е не е за како треба да се води војна,тука како методот на дејство треба да се адаптира-согласно околностите-за дипломи не ме интересира патем.

П.С неколку офицери кои бараа таков пристап беа и отстранети од служба, а и аналитичари отпосле се свестија што требало и како требало....истите офицери...беа замолчени-но оти беа во право...
А јас лично проучувајќи го тероризмот од повеќе аспекти-дојдов до логичен заклучок
според кој поинаков приод ќе имаше поинакви резултати.

Е сега ако не се сложувате со мене не морате вака:

Напишано од Heidrich
Прочитај се што напиша.Мислам ова е очигледно толку глупо и трагично.....викам јас не знаеш што пишуваш.Оди тестирај се ама на доктор.И не тупи со детски муабети...

Премногу овакви патолошки лажговци гледам секој ден на секој 3 месеци.

Очигледно имаш проблем со личноста

Ај жити се оди глеај си стар трек.
.
По твојава логика за да заштедат на жртви најубаво да ја срамнат со земја Палестина
и луѓево се штеделе...П.С нигде не кажав ниту предложив,..дали е тоа најубаво-Луѓе живеат таму!
(и да ова е директно прозивање...а можеби и тест на логикава моја,или наведување на истата во правец кој ви одговара-тоа не е дискусија.)

Или собираш поени?

ех бре да не им е таа авијација и нив и американците.Ама пусти дискавери...

ПС ете наш менталитет.За сите војници и полицајци кои поминаа година дена во ровови,и оставија и бубрези и бешики во нив (т.е оние кои имаа среќа да не остават и повеќе) едно големо благодарам од Смарт Ес
Говорење од туѓо име.
Па тоа е проблемот,што пишуваш баналности.Како си замислуваш ти фејс ту фејс?Ова демек кантер е нели..

Ај прескокни ја темава.Ти реков не можеш да коментираш

Он.

Интересно,но баш договорот меѓу Русија и Индија вреден 5милијарди според кој индија навистина ќе добие многу....би требало да има па макар и минимално влијание на Кина-Русија односите(но не економски,истите им се неколкукратно зголемени ).

Хилари...ах хилари кутрата:toe:

Back
На врв Bottom