- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 761
- Поени од реакции
- 15
Што е подобро за правење на некоја мини игричка дали за сериозен потфат или зезанција. Гледав по нет и некако Flash е во предност. Што знам . . .
Енибади
?
Енибади

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е грешка си, флеш можи да се користи за посложени апликации.Extremely Simple Applications-Flash
Advanced Applications-Java
ако грешам поправете ме
Ама колку само ви нема врска муабетот...
1. Не можеш да споредуваш Java и Flash. Тоа ти е да споредуваш баби и жаби. Да споредуваш Java Applet и flash object, тоа е веќе друго.
2. Флеш никако не е во предност на можности. Флеш е во предност на распространетост и на 'lite'-ност.
3. Java во го има во 100 форми. Дури грешка е да се зборува само како Java. Java е програмскиот јазик, рамките и архитектурите кои може да ги користи се приказна сама за себе. Спојките се толку хибридни што може секаде да се вметнат а не само како засебни ентитети како што имате навика да ги гледате со другите технологии.
4. Flash интринсичен не можеш да го мешаш со Air и да се надеваш дека ќе го репродуцираш во Desktop like апликација. Flex е тоа, не е флеш. Иако имаат исти излез, Flex е сосема друга парадигма за програмирање.
Прашањето уште на старт е: каква игрица? Да може да се портира на web? Да се игра на компјутер како инсталирана апликација? Можностите се широки од Flex (препорачувам наспроти Flash), Java Applet со користење на Java2D пакетот кој е доста добар, па до целосно развиена игра која што лежи на OpenGL или на DirectX.
Чисто едукативно. Мултиплер игра, да може да се игра на веб како покер, фармиве и така натаму.
ај баш ме интересира што игра правиш што во јава мораш да користиш пхп и mySqul....може од кога ке ја направиш да ја ставиш на линк за да може да ја видиме?@skrstevsky баш во моментов правам игра за клиент од Америка, користам flash тоест ActionScript во комбинација со php и mysql.
ај баш ме интересира што игра правиш што во јава мораш да користиш пхп и mySqul....може од кога ке ја направиш да ја ставиш на линк за да може да ја видиме?