Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Леле зошто да бидам расист ? Јас ли ќе му наредам на Исус да ги убива Евреите ? Тоа е предвидено дека ќе се случи. Евреите ќе го владеат светот се додека не дојде Исус а.с повторно кој ќе им стави крај. Христијаните и Муслиманите ќе се обединат и ќе ги уништат Евреите. И според Библијата е предвидено дека Исус а.с ќе ги уништи Евреите нема зошто да се буниш.
Каде го пишува тоа во Библијата ? Посочи, оти јас тоа не сум го прочитал никаде.

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
Каде го пишува тоа во Библијата ? Посочи, оти јас тоа не сум го прочитал никаде.
Се извинувам, сега проверив погрешно сум разбрал. Антихристот ќе уништел голем број Евреи не самиот Исус. Според Библијата.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Се извинувам, сега проверив погрешно сум разбрал. Антихристот ќе уништел голем број Евреи не самиот Исус. Според Библијата.
Антихристот не требаше да биде против христијаните или јас погрешно сум информиран?

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
Антихристот не требаше да биде против христијаните или јас погрешно сум информиран?
Да, но ќе ги превари Евреите бидејќи тој е лажниот месија, па кога тие тоа ќе го сфатат и ќе се оттргнат од него ќе почне да ги уништува. Така прочитав на една тема.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Исус е исто она што е и Црвенкапа, Пепелашка, Мачорот во чизми и ред други ликови од сказни.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Moра некој да ти го сервирал ова, тешко дека ти го измисли.
Ти спакувал "докази" и се што требаше ти да направиш е да поверуваш.
Убави причи у задње време има за Исус, само која ја имаш одбрано незнам.
Ама добар џак си ти ке ни кажеш изгледа која е приказната. :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Постојат и вакви графички претстави за Исус:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Не интересира , и сакам да ми одговори некој христијанин кој добро ја познава својата , вера а прашањето че биде

Дали верувате дека Иса а.с (Исус) за вас е БОГ?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Не интересира , и сакам да ми одговори некој христијанин кој добро ја познава својата , вера а прашањето че биде

Дали верувате дека Иса а.с (Исус) за вас е БОГ?
Јасно и кратко:
Исус Христос е Бог.

Kajgana Shop

На врв Bottom