Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Исус е Божји Пратеник како што беа Нух а.с (Ное), Ибрахим а,с (Абрахам) Адем а.с (Адам) Муса а.с (Мојзеј) и Како што беше Мухаммед а.с нека е Мир и спас.
Па така Тука би прашал нешто.
Кој би мислел дека Исус е Бог нека Ми докаже со Факти?
Ако е Исус Бог Кој го Свори овој Свет?
Дали може некој кој се родил да биде Бог?
Единствено сите треба да знаеме дека Бог е Еден и единствен.
Бог е Аллах нема друг господар освен него.
Не е роден ниту ке се Роди,
Ниту пак некој на Него е сличен.
Ако може Јас да сум Бог тогаш за Исус да не правиме муабет.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Вистината за Исус од Назарет:

1. Во почетокот беше Словото, и Словото беше во Бога, и Бог беше Словото.
2. Тоа во почетокот беше во Бога.
3. Се стана преку Него и без Него ништо не стана, што стана.
4. Во Него имаше Живот и Животот им беше светлина на луѓето.
5. И Светлината во
темнина свети и мракот на ја опфати.
6. Имаше еден човек по име Јован, пратен од Бога;
7. тој дојде за сведоштво, да сведочи за Светлината, та сите да поверуваат преку него.
8. Тој не беше Светлина, туку да сведочи за Светлината.
9. Постоеше вистинска Светлина, Која го просветлува секој човек, што доаѓа на светов.
10. Во светот беше и светот преку Него стана, но светот не Го позна.
11. Дојде при Своите и Своите не Го примија.
12. А на сите што Го примија - на сите што веруваа во Неговото име - им даде можност да станат синови Божји:
13. кои не од крв, ни од похот машка, а од Бога се родија.
14. И Словото стана тело и се всели во нас, полно со благодат и вистина; и ние ја видовме Неговата слава, слава како на Единороден од Отецот.
15. Јован сведочеше за Него и велеше зборувајќи: „Овој е за Кого реков: Оној, Кој иде по мене, ме испревари, оти постоеше порано од мене!”
16. И од Неговата полнота ние сите примивме благодат врз благодат;
17. зашто Законот беше даден преку Мојсеја, а благодатта и вистината произлегоа од Исуса Христа.
18. Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот Син, Кој е во крилото на Отецот - Он Го објави.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
е ок де .. темава е кој е Исус .. односно што е ..
Епа ако е тоа темата, тогаш оти ми бришеш постови, модераторе еден безобразен.

Мое длабоко убедување е она кое го постирав, а истото беше поткрепено со повеќе од 20 цитати од Библијата.

Каква цензура е ова?!?!?

Че се љутимо ли сеа, а, друже?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Епа ако е тоа темата, тогаш оти ми бришеш постови, модераторе еден безобразен.

Мое длабоко убедување е она кое го постирав, а истото беше поткрепено со повеќе од 20 цитати од Библијата.

Каква цензура е ова?!?!?

Че се љутимо ли сеа, а, друже?
хехе,

ти испратив одговор на профил,

односно:

ЧДА = Лек Дис Аут стил на одговор даде кој делува како навреда кон Христијаните ...
исмевање на Исус, Мухамед не дозволувам (барем кога ќе забележам) затоа шо потоа дискусијата се претвора во караница ..

тоа беше наведено и во правилата на подфорумот се додека не се апдејтираше форумот и не ги снема тие правила ..
сепак ... почит малце кон останатите и нивните верувања .. без навреда кон некој кој преставува за нив нешто „свето“ :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
хехе,

ти испратив одговор на профил,

односно:

ЧДА = Лек Дис Аут стил на одговор даде кој делува како навреда кон Христијаните ...
исмевање на Исус, Мухамед не дозволувам (барем кога ќе забележам) затоа шо потоа дискусијата се претвора во караница ..

тоа беше наведено и во правилата на подфорумот се додека не се апдејтираше форумот и не ги снема тие правила ..
сепак ... почит малце кон останатите и нивните верувања .. без навреда кон некој кој преставува за нив нешто „свето“ :)
Се прашувам каде е непочитта?!?! Да кажев „Исус е гомнар“ или „Исус е педер“ - разбирам. Такво нешто не кажав. Реков дека Исус е најверојатно Дедо Мраз и сето тоа го поткрепив со повеќе од 20 цитати од Светото Писмо. За секој од нив беа придодадени световно познати факти за Дедо Мраз.

Што е сеа работата. Ако вистината боли - ќе ја т'нчиме и изобличуваме за да не не' повредува!?!? Каква хипокризија е ова, бе, друже?!?! Каква е оваа само-цензура која ја промовираш тука?!?! Демек, на подфорумов Исус може само да се фали, а?

Каков форум е ова тогаш? Христијански форум да не е? Ако е, да знам да не се логирам...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Се прашувам каде е непочитта?!?! Да кажев „Исус е гомнар“ или „Исус е педер“ - разбирам. Такво нешто не кажав. Реков дека Исус е најверојатно Дедо Мраз и сето тоа го поткрепив со повеќе од 20 цитати од Светото Писмо. За секој од нив беа придодадени световно познати факти за Дедо Мраз.

Што е сеа работата. Ако вистината боли - ќе ја т'нчиме и изобличуваме за да не не' повредува!?!? Каква хипокризија е ова, бе, друже?!?! Каква е оваа само-цензура која ја промовираш тука?!?! Демек, на подфорумов Исус може само да се фали, а?

Каков форум е ова тогаш? Христијански форум да не е? Ако е, да знам да не се логирам...
Форумот е за сите, но треба да се земе во обзир дека баш поради тоа треба да се внимава на чувствата на останатите, исмејувањата на некој кој за некого баш на подофрумов преставува нешто свето не е никако во ред.
Дека Исус е Дедо Мраз може да се дискутира во ЧДА но не и тука.
На подфорумов може за се и сешто да се дискутира, фали и критикува, се што е во темата Религија. Дали е тоа Исус, дали е тоа Мухамед без разлика, но исмејувањата на сметка на било кој од тие нема да се дозволи (пак ќе речам доколку приметам нешто такво, неможам да сум 24h тука.), нема да дозволам такви исмејувања кон овие ликови да предизвикаат караници, навреди, омраза итн.

Можеш да не се согласуваш со верувањата на Христијаните, Муслиманите итн, но колку и да не се согласуваш барем почитувај го нивниот став без да се измејуваш на нивна сметка.
Колку сакаш биди атеист пред се, барем на овој подфорум додека сум јас модератор нема да дозволам меѓусебни исмејувања (до граници кои јас ги определувам), ако мојата проценка не е во ред има администратори на кои може било кој да се пожали и тие да ја преиспитаат оценката за моето модераторство.

Секој нареден пост кон овој муабет ќе го сметам за офтопик.
Овој муабет може да се продолжи само на ПП, Профил или на темата Прашања за Модераторот на Религија.

ПС: не се сметам себеси за некој си верник, може да се заклучи од моите досегашни постови на овој подфорум, така да пристрасност никаква нема. Ова би било и меѓу останатото одговор на твоето прашање „Каков форум е ова тогаш? Христијански форум да не е? “

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Едно демократско прашање до евреите, христијаните и муслиманите на оваа тема:

Дали повеќе би сакале со вашите опоненти да дискутирате во „ракавици“, по принципот „киша око Крагујевца“ или повеќе би сакале да се соочите со цврсти, „без пардон“ прашања и аргументи?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Вистината која е тешко да бидеме сигурни, ама ни остануваат евангелијата за сраќа.
Ама по се изгледа хорус морус и слични срања немаат благе везе.

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
Исус а.с е Божји пратеник нормално, еден од најголемите и најславните Божји пратеници кој ќе однесе голема победа над Евреите кога ќе се врати повторно на земјата.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Исус а.с е Божји пратеник нормално, еден од најголемите и најславните Божји пратеници кој ќе однесе голема победа над Евреите кога ќе се врати повторно на земјата.
Расист!

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
Леле зошто да бидам расист ? Јас ли ќе му наредам на Исус да ги убива Евреите ? Тоа е предвидено дека ќе се случи. Евреите ќе го владеат светот се додека не дојде Исус а.с повторно кој ќе им стави крај. Христијаните и Муслиманите ќе се обединат и ќе ги уништат Евреите. И според Библијата е предвидено дека Исус а.с ќе ги уништи Евреите нема зошто да се буниш.

Kajgana Shop

На врв Bottom