- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 67
- Поени од реакции
- 11
А имаш ли докас дека исус е бог?BOG!!!
А имаш ли докас дека исус е бог?BOG!!!
Дали секој е татко на самиот себе и кој е татко на таткото од таткоти? :helou:...
Секој си е посебен и секој самостојно се просветлува.
Кога не знаеш нешто, не провоцирај.
Во евангелијата убво и јасно е кажано дека Исус преку татко му Јосиф па татко му на јосиф па татко му на татко му на јосиф па татко му на татко му на јосиф... води потекло од царот ДавидДали секој е татко на самиот себе и кој е татко на таткото од таткоти? :helou:
Погледни го времето на постот!
Има и таа верзија во евангелијата.Види, ова досега не го знаев(ме). :nesvest:
А што да правиме со податокот дека Христос е зачнат од Духот Свет, без биолошки татко, аналогно на раѓањето на Синот Божји од Отецот, без биолошка мајка?
Toj podatok ne e relevanten....Види, ова досега не го знаев(ме). :nesvest:
А што да правиме со податокот дека Христос е зачнат од Духот Свет, без биолошки татко, аналогно на раѓањето на Синот Божји од Отецот, без биолошка мајка?
„Мудро„ прашање, а еве го и одговорот:Toj podatok ne e relevanten....
од кај докази и такви информации дека е зачнат од бог....
Ова е од библијата.....значи на Јосиф на сон му се јавил госпо и му рекол земија Марија зачната е од мене....Благодарам за Вашиот исцрпен одговор, иако одгворот содржи веќе видени сомнежи и „контрадикции„ и „верзии„ и све то...
„Мудро„ прашање, а еве го и одговорот:
„...Но штом помисли така, ангел Господов му се јави на сон и рече: „Јосифе, сине Давидов, не плаши се да ја земеш Марија, својата жена, зашто зачнатото во неа е од Светиот Дух...„ (Матеј, 1.20).
Ова е од библијата.....значи на Јосиф на сон му се јавил госпо и му рекол земија Марија зачната е од мене....
сонот е релевантниот фактор:lud:
Donjas, постов ти пати од навреда кон Мајката Божја, но пошто е тоа твој пост, нека падне гревот на твојот грд. А за тоа како Мајката Божја зачнала од Светиот Дух и како останала девојка/дева и после раѓањето Христово, тоа останува Тајна-Тајна која ниту Светиите не се впуштаат да ја дознаат, а не некои своеглави мудреци, кои сакаат „да знаат„ а не да веруваат.А си се запрашал некоаш како сето тоа се случило..
На пример како успеала ДЕВИЦА да забремени без да и влезе?
И после тоа гледај ја можноста за се после тоа да се случи
Па дури и родила уште најмалку 6 деца (4 браќа на Исус и најмалку 2 сестри) и остана девицаDonjas, постов ти пати од навреда кон Мајката Божја, но пошто е тоа твој пост, нека падне гревот на твојот грд. А за тоа како Мајката Божја зачнала од Светиот Дух и како останала девојка/дева и после раѓањето Христово, тоа останува Тајна-Тајна која ниту Светиите не се впуштаат да ја дознаат, а не некои своеглави мудреци, кои сакаат „да знаат„ а не да веруваат.
Па дури и родила уште најмалку 6 деца (4 браќа на Исус и најмалку 2 сестри) и остана девица
Дури и Јосиф со кој имала еден куп деца не успеал да ја раздевичи.
А пошто ете по едни на исус татко му е Бог а на другите деца Јосиф, шо сиу паѓаат Бог и Јосиф?
Баџанаци?
Еден ден ако решиш да ја прочиташ библијата (задржи се на новиот завет) ќе видиш декаВо моментот кога самиот ќе ја надраснеш својата телесност и својата душевност и своеглавост, па еден убав ден, кога ќе прејдеш во духовност-самото ќе ти се каже. Телесното мудрување „..по својот ум..„ раѓа „..мудри...„ заклучоци, „попут„ заклучокот дека Мајката Божја е туку-така одбрана од Бога да Го роди Христа па после Христовото раѓање, Богородица (нека ми прости Самата) си продолжила со раѓање деца, иако праведниот Јосиф веќе бил човек во години, кога Марија му била доделена на Јосифа за законска жена...
За ова е веќе дискутирано па не би се навраќал на истото.