AMIN!:smir:Исус е:
Христос
Син Божји
Бог
Господ
Спасител
Човекољубец
Цар на Небесата и на земјата
Најдобар другар
Најдобар пријател ....
Селам побратиме Силбер!Ok. Ajde da se soglasuvam so tebe.
No sto ima veza ako ne e Isus (Isa) s.a tvorba od masko seme, a tvorba e na zensko seme.
Dali ovde ima razlika od masko i zensko seme.
Kade i vo koja kniga dali na Kuran ili na Biblija nekade pisuva deka masko seme e stetno, a zensko e dobra.
Zasto si odis na toa musko ili zensko seme.
Jas na niedna kniga ne sum cital deka moze da se razlikuvat po vrednost musko od zensko seme.
:bravo:Селам побратиме Силбер!
Не се работи за штетноста на машкото семе туку за тоа што во Исус (Иса) БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) ја отелотвори Својата СОВРШЕНА ВОЛЈА, СОВРШЕНА МУДРОСТ, СОВРШЕНО СЛОВО, Кое е пред земјата и секоја планета, пред секое семе и пред секоја творба!
Во Него (во Исус) е 100% Чистиот и Совршен Ислам, бидејќи 100% ЧИСТИОТ и СОВРШЕНИОТ БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) во Неговото 100% Чисто Срце, лично живееше и живее!
Шалом!
п.с. Секоја Негова Клетка и Секоја Негова Капка Крв е 100% Чиста и исполнета со *СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, *СОВРШЕНАТА МУДРОСТ БОЖЈА, *СОВРШЕНОТО СЛОВО БОЖЈЕ во Кое лично живееше и живее БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ)!
Побратиме Halid ibn Velid, те молам одговорими:Бидејќи викаш дека се едно,тогаш,ако се едно,би требало сите да имаат исти својства,нели?
треба сите да знаат исто,треба сите да имаат иста сила,исто делување,иста енергија......
па ме интересира,како може да бидат едно,а да Исус и Св.Дух не знаат кога ке се слуќи Судниот ден?(ова е само еден пример,ако сакаш уште ке ти навдеам,за нивната (НЕ )единственост)
дали сега се едно или се повеќе?
...
Само на БОГА во Срцето и Името Исусово (Браво) Слава и Фала!:bravo:
Немам зборови...
Selam Spiros.Селам побратиме Силбер!
Не се работи за штетноста на машкото семе туку за тоа што во Исус (Иса) БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) ја отелотвори Својата СОВРШЕНА ВОЛЈА, СОВРШЕНА МУДРОСТ, СОВРШЕНО СЛОВО, Кое е пред земјата и секоја планета, пред секое семе и пред секоја творба!
Во Него (во Исус) е 100% Чистиот и Совршен Ислам, бидејќи 100% ЧИСТИОТ и СОВРШЕНИОТ БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) во Неговото 100% Чисто Срце, лично живееше и живее!
Шалом!
п.с. Секоја Негова Клетка и Секоја Негова Капка Крв е 100% Чиста и исполнета со *СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, *СОВРШЕНАТА МУДРОСТ БОЖЈА, *СОВРШЕНОТО СЛОВО БОЖЈЕ во Кое лично живееше и живее БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ)!
Sigurno taka e, dodeka negovite delovi ( prenesuvanje ) od Allah(Boga) ne se promenuvale.Во Него (во Исус) е 100% Чистиот и Совршен Ислам, бидејќи 100% ЧИСТИОТ и СОВРШЕНИОТ БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) во Неговото 100% Чисто Срце, лично живееше и живее!
Bog isto taka bese i vo srceto na Avram ,Mojsej,Isus,Muhamed (neka e bozjiot mir vrz niv)isti kako i vo drugite bozji pratenici.Така е побратиме kayser, спасот е само од Единиот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) Кого ниедно човечко око неможе да Го види а беше и е во Чистото Срце Исусово, преку Кого ТОЈ ни ја престави Спасителната Вера, Спасителниот Ислам!
Site nie i sve sto postoi sme bozja volja.Иса (Исус) е и пратеник и тоа уникатен пратеник, пратеник кој не е создаден од земја, машко семе или билокаква поинаква творба, туку отелотворение на *СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, *СОВРШЕНАТА МУДРОСТ БОЖЈА, *СОВРШЕНОТО СЛОВО БОЖЈЕ, преку Кое БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) сè создал, сè ново создава и ќе создава!
Spasennieto e samo vo Allah ,koj sto nema pridruznik.Ако повеќе верувам и следам на ангел, пророк, книга, ... повеќе од Единсвениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ), - Кој лично живееше, беше и е во Срцето Исусово - тогаш засигурно ќе залутам (субалах) но и тогаш ќе има една единствена надеж која ќе ми преостане за спасение: Милостивиот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) во Прачистото Срце Исусово!
Е тоа!Исус е:
Христос
Син Божји
Бог
Господ
Спасител
Човекољубец
Цар на Небесата и на земјата
Најдобар другар
Најдобар пријател ....
И тоа е некаков напредок, од патетичен сум унапреден во кројач, ха,ха,ха... Не, не ја сецкам јас Библијата... Разликата помеѓу тебе и мене е што ти ја читаш со намера да најдеш некоја „нелогичност“, некоја „неточност“, „лага“ и слично, а јас ја читам со вера, па немам проблеми со нејзината веродостојност. Наликуваш како „слеп при очи“ ( без намера за навреда), гледаш ама не сакаш да видиш... Но сепак ја читаш Библијата, а тоа е добро...Господ сепак со тек на време ќе ти ја покаже вистината. Поздрав .Калипсо, сега ми изгледаш како кројач, и тоа со големи ножици. Значи, така фино и убаво си ја сецкаш Библијата , си отфрлаш, кроиш, по своја жлба, како таа да е асе ( платно) а не Божја Реч.
Да побратиме Silber, го потенцирам тоа за да разбереме еднаш за секогаш дека ТОА нешто што БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) Го отелотвори во Исус е поголемо и почисто од сё во вселената, бидејќи е директно и лично БОЖЈЕ (ЕЛОАХОВО, АЛАХОВО) а не земаљско, човечко, ангелско или билошто друго!Selam Spiros.
Ako ne se raboti za bilo koja seme zasto spomnuvas ne e od masko seme Isus(Hz.Isa a.s).
Dali sakas da kazuvas deka nekoj drug bozji pratenik e od masko seme i ne e dobar pratenik.
Samo da znaes deka Bog(Allah dzele shanuhu), na sekoe vreme, o spored neredot (situacijata)na chovechanstvoto taka izbrall o na toj nacin donesel Pratenicite.
Znaci Allah(Bog) e golem i svemocen.
Апсолутно Прачист, Сèмилосен и Сèмоќен, како што ни ја покажа Својата Светост во Своето Вечно ЕВАНГЕЛИЕ (Исус Христос)!Znaci Allah(Bog) e golem i svemocen.
Sigurno taka e, dodeka negovite delovi ( prenesuvanje ) od Allah(Boga) ne se promenuvale.
Кажи само еден единствен што може да се мери со отелотворението на СЛОВОТО АЛАХОВО (Исус Христос)!?Isa a.s bil eden od najgolemite pratenici na Allah(Bog).
Selam