komedijaa si navistinaaa jas ti dadov biblsiki teskotvii i sakam tiee da gi analiziraas ane drugiii da analiziras .. zosto isuss im prijdol na ucenicitee, i prasanjeto bese dali so duhovno telo ili so negovoto covecko fizivko telo dojdee.. toaa saakam da go analiziras i da pojasniss. zasto jadel zasto pobaraal da go doprat so koja cell ,, mnogu dobro veli vasioot pavlee deka onoj koj ke umree poslee voskresnuva duhovno telo.А бре муслимани, комедија сте. Цело време ги оспорувате писмата на Павле и воопшто неговиот кредибилитет, а сега го цитирате за да докажете дека Исус не воскреснал и покрај тоа што сте свесни дека тој ист Павле, во тоа исто послание што погоре го цитирате неколку пати ги спомнува Христовата смрт и воскресение:
„Зашто, ви го предадов најнапред она, што го бев и примил: дека Христос умре за нашите гревови, според Писмата, и дека е погребан и дека воскресна на третиот ден“ (1 Коринтјаните 15:4, Библијата)
Забележи дека овој стих е од истото писмо на Павле и од истото поглавје од цитатот кој ти погоре го цитираше како "доказ" дека Христос не умрел и не воскреснал
Се надевам дека после ова нема да се налутиш зашто погоре реков дека сте комедија, затоа што би бил голем лицемер и неискрен доколку не го напишам тоа, а воедно гласно се изнасмеам читајќи го.
pa taka i isus ako umrel treba da dodjde so duhovno telo no ne bilo toaa takaa dosol vo fiziko telo za da im dokazii na ucenicitee dekaa voopsto nee umren pobaraal da jade,,
e priatelcee jas ti postaviv prasanja za i okolu ovaa ne da mi praviss komedii i da mi iznesuvas drugi tekstovii , i da izbegnuvaas prasanje ,,
ednostavnnoo oviee bibliski tekstovi me interesiraasst; pa te molam objasni uctivoo i bes navredi , ti blagodaraam za razbiranjeto.koja mu bila porakataa na isus za i okolu oviee tekstovi. drugotoo deka hritos umrel za nasite grevovi e cista izmislicaa pogolema lagaa zdravje no toaa e vaseteto veruvaanjee , znacii ti mozes ds praviss sto sakas samo dovolno e da veruvas vo hristos i ke bidis spasen zatoaa sto htistos se zrtvuvaal za vas ..
38 А Тој им рече: „Зошто сте збунети? И зошто се јавуваат сомненија во вашите срца?
39 Погледајте ги Моите раце и Моите нозе - Јас Сум Истиот! Допрете Ме и видете, зашто духот нема месо и коски, а како што гледате Јас имам.”
40 И кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете.
41 А бидејќи тие од радост уште не веруваа, туку се чудеа, им рече: „Имате ли тука нешто за јадење?”
42 И Му дадоа парче печена риба и мед со саќе. 43 Тој го зеде и јадеше пред нив