Aлбански енциклопедиски речник

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Не е битно толку дали нашата владата ќе протестира.

Битно е да кажете мислење дали се согласувате вие (оние што беа револтирани од Македонската енциклопедија) со тоа напишаното во Албанската енциклопедија бидејќи пред тоа сакавте востание да кревате за ист случај. Дали сметате дека треба да сте привилегирани во однос на другите , па само вашиот глас да треба да се слуша а вие да не слушате никој? Сите избегнавте да дадете лично мислење за енциклопедијата ? Зарем е тоа толку тешко? И ако не се согласувате со напишаното дали би подржале повлекување на истата ?
Evo na primer jas bev od start protiv enciklopedijta od MANU i se uste sum da se zapali i i da se koregira kompletno ne amo vo delot kaj albancite tuku i vo celost, e sega ako ima isti gluposti kaj albanskava enciklopedija treba i taa da leta i sega i jas sakam da go slusnam mislenjeto na gospodava koj bea epten navredeni, sega koj e nivniot stav za albanskava enciklopedija posto izgleda deka ne e problem samo so ovie od MANU tuku takva bolest imaat site balkanski narodi. Gospod znae sto pisuva vo grckata, srpskata ili bugarskta enciklopedija, ova na balkanov e vistinsko ludilo. Sega veke mi e jasno zosto ne uspea proektot da se napise edna balkansaka istorija so ucestvo na istricari od site narodi, izgleda sekoj pise kako ke mu tekne samo da se napise nesto, site se najstari a drugite gi donese nekoe nevreme i ili nekoja poplava.

Evo na primer jas bev od start protiv enciklopedijta od MANU i se uste sum da se zapali i i da se koregira kompletno ne amo vo delot kaj albancite tuku i vo celost, e sega ako ima isti gluposti kaj albanskava enciklopedija treba i taa da leta i sega i jas sakam da go slusnam mislenjeto na gospodava koj bea epten navredeni, sega koj e nivniot stav za albanskava enciklopedija posto izgleda deka ne e problem samo so ovie od MANU tuku takva bolest imaat site balkanski narodi. Gospod znae sto pisuva vo grckata, srpskata ili bugarskta enciklopedija, ova na balkanov e vistinsko ludilo. Sega veke mi e jasno zosto ne uspea proektot da se napise edna balkansaka istorija so ucestvo na istricari od site narodi, izgleda sekoj pise kako ke mu tekne samo da se napise nesto, site se najstari a drugite gi donese nekoe nevreme i ili nekoja poplava.
И јас сакам ама тоа е. Знам какво мислење имаат ама мислев дека барем нема да се прават како Бугари да зборуваат само за тоа што им одговара а да избегнуваат тоа што ги прашаш. Еве погледни поставив убаво прашање а тој ми одговара како да е паднат од Марс, вели „ако пишувало дека сме малцинство“ што нема никаква врска ни со тоа што го прашувам ни со реалноста. Ќе се чуствувал горд ако било пишано добро за Македонците (демек веќе е тоа завршена работа и не може да се смени ништо ) а јас го прашав да каже дали штом не се согласуваме дали ќе подржи повлекување на истата.

Касно палите!:toe:
Иако не би ми пречело и да ја корегираат истата, ако имаат факти и аргументи за тоа.

А кои факти и аргументи ги дадоа албанците од македонија за енциклопедијата,освен урлање и погрдни зборови?

Abe sto Khur vie so Albanskata Enciklopedija.
Pa rece Gent najdi kade gi navreduvat makedoncite. Kako MK enciklopedija sto imase navredi za Albancite (Albanci, arnauti, kacaci, itn)

Pa sega vas mnogu vi boli za Grcite sto su protiv albanskata enciklopedija.

Pa vie za sekunda mozete da stanete braka so Grcite odmah se vrtite, iako samo Albanija ve ja priznal identitetot od vasite braka pravoslavni sosedni drzavi.
Tipicni ste zhimi se. Sekogas isti.

Pa sega nemate razlog i ke se vrtite i vrtite da najdete nesto GLUPO za da ponovo potcenite Albancite vo Makedonija.

Ajde be nemate nisto promeneto od komunisticki stari trikovi.

OK bre eve nie Albancite ke priznavame i ke akceptiramo Makedonskata enciklopedija. Iako ne navreduvate tuka.
I sto ke se zameni od toa , koga pred celiot svet uste nemate identitet.

A za toj identitet samo Albancite ve podrzuvat.
EJ sramota e ova .... Bog ke ve ubie.

Epa so ova gi lazhat samo samite Makedoncite a ne Albancite.
Postom nie ja gledame celata snimka.
Pa zatoa i znaeme nie Albancite poveke za istinata za sekoe nivo.

Типично за еден јаничар.Ако прадедо ти сменил вера не значи дека си друга националност:toe:

Касно палите!:toe:
Иако не би ми пречело и да ја корегираат истата, ако имаат факти и аргументи за тоа.

А кои факти и аргументи ги дадоа албанците од македонија за енциклопедијата,освен урлање и погрдни зборови?

Aj koj fakt ti treba za da ti se polni glavata. Dali ne pisuva tuka Albanci , kacaci i glupi tupi. Pa greota na drvata sto ja isekle pa stanal papir za toa kniga.

Типично за еден јаничар.Ако прадедо ти сменил вера не значи дека си друга националност:toe:

Ti si sonuval nesto loso sto dojde ka kazuvas nesto glupo.
Se isplasi od nekoj Albanec so bela kapa na glava vo spienje.

Na koj dedo menuval vera. Sega Albancite vo Mk sakas da gi Makedoniziras. Ti sakas da me kazuvas na koja nacia pripadjam jas .
E skromna glava.
Janicar moze da ti bide tatkoti.

Pa vie nemate nikakva razlika od Srbite.
Samo nastavite vaka pa ke dobiete ona sto ja dobi srbija.

Македонеро

e04hee.jpg

Eve eden od 100 drugi sto gi negiras site Makedonero ..
I toa od eden star Istoricar so poteklo Srbin ..
Stojan Novakoviç “Balkansko pitanje i istorisko -politie beleske od Balkanski poluostrov” (1886 -1905)

Aj koj fakt ti treba za da ti se polni glavata. Dali ne pisuva tuka Albanci , kacaci i glupi tupi. Pa greota na drvata sto ja isekle pa stanal papir za toa kniga.

Ti si sonuval nesto loso sto dojde ka kazuvas nesto glupo.
Se isplasi od nekoj Albanec so bela kapa na glava vo spienje.

Na koj dedo menuval vera. Sega Albancite vo Mk sakas da gi Makedoniziras. Ti sakas da me kazuvas na koja nacia pripadjam jas .
E skromna glava.
Janicar moze da ti bide tatkoti.

Pa vie nemate nikakva razlika od Srbite.
Samo nastavite vaka pa ke dobiete ona sto ja dobi srbija.

Таткомми не сменил вера за разлика од прадедоти -Торбеш

e04hee.jpg

Хехе со српски книги ми докажуваш:nesvest:.Ја можам да ти најдам српски книги каде што пишува обратно и сега што праиме?

Таткомми не сменил вера за разлика од прадедоти -Торбеш

e04hee.jpg

Хехе со српски книги ми докажуваш:nesvest:.Ја можам да ти најдам српски книги каде што пишува обратно и сега што праиме?

Ete gleas sve sto e Albansko negiras , i ako e on od starite , a uste po interesantno Srbin :
Aj da vidime togas strancite sto pisuvale uste ednaska :
Gabriel Louis Jaray also admitted that the Albanian element fulfilled a large space in the Vilayet of Manastir, and the whole Vilayet of Kosova, to the bank of Vardar in Shkup. He said of Shkup that “it is one of the vanguard castles of the Albanians and one of their main cities”. According to the facts that he refers to, it comes out that Shkup ( Skopje ) had 45,000 inhabitants, of whom 25,000 were Muslims, almost all Albanians, 10-15,000 Bulgarians, 3,000 Serbs and 2,000 Jews. Whereas, he qualified Peja, Gjakova and Prizren as fully Albanian cities.12
Цитат:
The Albanian coast, one of the most attractive in this region, that was about 500 kilometres long, had many isles, ports and cities with developed crafts and economy.
In addition to it, the continental part of the Albanian land had fertile soil in Dukagjin and Kosova, and the regions of Toplica, Kosanica, Presheva, Kumanova, Shkup (Skopje), Tetova, Kërçova, Arta and Janina.1
Lord Broughton (1809) , German authors, Kettler and Kiepert (Berlin, 1876),

Abe sto Khur vie so Albanskata Enciklopedija.
Pa rece Gent najdi kade gi navreduvat makedoncite. Kako MK enciklopedija sto imase navredi za Albancite (Albanci, arnauti, kacaci, itn)

Pa sega vas mnogu vi boli za Grcite sto su protiv albanskata enciklopedija.

Pa vie za sekunda mozete da stanete braka so Grcite odmah se vrtite, iako samo Albanija ve ja priznal identitetot od vasite braka pravoslavni sosedni drzavi.
Tipicni ste zhimi se. Sekogas isti.

Pa sega nemate razlog i ke se vrtite i vrtite da najdete nesto GLUPO za da ponovo potcenite Albancite vo Makedonija.

Ajde be nemate nisto promeneto od komunisticki stari trikovi.

OK bre eve nie Albancite ke priznavame i ke akceptiramo Makedonskata enciklopedija. Iako ne navreduvate tuka.
I sto ke se zameni od toa , koga pred celiot svet uste nemate identitet.

A za toj identitet samo Albancite ve podrzuvat.
EJ sramota e ova .... Bog ke ve ubie.

Prvo nemoj ti mene sho kur so albanskata enciklpedija,
drugo ako imase barem malku intelegencija ke razberese sto napisav a ne tuka da mi pokazvis sila, od takvi majmuni ko tebe preku kur mi e.
Ke ti povtoram: Izgleda na balkanov pisuva sekoj sto ke mu tekne, zemi gi site nacionalni encillopedii ili knigi i ke vidis deka nema barem dve sto imaat barem slicno napisano sekoj pisuva nekoja si svoja istorija sto e ramno na tezok apsurd, zatoa ne moze da se zeme primer samo makedonskata koga ima sranja kaj site i ako si objektiven treba da bides malku samokriticen a ne vo stilot " samo jas sum pameten i jas nemam slabosti".

Genti ako ima trolku mnogu argumenti za starosedelstvoto na Albancite oti nitu eden albanski istoricar ne izleze na tv i ni gi pokaze istite namesto prazni zborovi?

ete uste eden budal
ami propagandata znajs koga pocna
citaj malku

sho saka neka pishi vo albanskiot recnik ic ne me interesira
a ova zabraneta enciklopd ke ja citaat vo idnina 10 pati poveke od se drugo so e napishano na balkanot
a vo novata ke bidete dotolceni site okolu nas :vozbud:

Македонеро;2982695]
Prvo neka pobijat so argumenti pa posle menuvanje enciklopedija,a ne obratno.

Abe drugar , pijan li si , ili sto e rabotava ??
Muabet mi prais , a nitu eden protivargument ne go gleav od tebe deka ne sme bile prisutni ovdeka ..
Baras argumenti , dadov argumenti , a tvoite ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom