Дали навистина постои албанска мафија?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Brat мафијата воопшто нема интерес во државни територијални поделби.

1. Војна во регионот. Не им одговара.
2. Меѓународниот фактор кој се меша при секоја војна, и кој уствари и е инволвиран во истото. Не им одговара.
3. Мафијата и да сака поделба, не може да биде сигурна која будала би дошла на власт при таква поделба. Така да посигурни му се овие моменталниве. Никој не игра на ризик.

Think about it.

IMA LOGIKA ... ama oni igraat na karta mirna podelba i se znae koj ke bide glaven togas samite tie , nema da ima megunaroden faktor a i da ima sekako e toj na nivna strana kako sto i bese u aracinovo koa gi izvlekuvaa teroristite so autobusi a nie so prstot u usta si ostanavme...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Секој со свој став нормално...Ама изгледа мешате поим Мафија, и организирации кои работат за некој одреден став како што е поделбата на Македонија.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Секој со свој став нормално...Ама изгледа мешате поим Мафија, и организирации кои работат за некој одреден став како што е поделбата на Македонија.
Tocno.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
A ti sto mislis, za kakvi organizacii so kakvi vrski se raboti? :uvo:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Прво да се разберема,насекадо низ светов има разлика од мафија до мафија и нивните намери и цели,некои работат само за свој профит,други бутаат или подржаваат влади итн итн

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Прво да се разберема,насекадо низ светов има разлика од мафија до мафија и нивните намери и цели,некои работат само за свој профит,други бутаат или подржаваат влади итн итн
I ova e tocno,ama zasega AL mafija e samo za siva faza.
Da receme pravat pumpi,moteli...a ne im teknalo deka mozea da si kupat 1/2 CG i 1/2 MK.
Sega i da sakaat ne mozat.
Aj dogodina privatizacija vo AL pa bomo videli...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
ne e ok

Јас само едно ќе кажам,смрт за шiптари

Slusaj be Tarzan go brani bit pazar ne e vo red ova... a ne e vo red ni ova da stoi vaka... a ne e vo red nikoj da ne izreagira i da kaze deka ovoj post e shovinisticki i stupiden

Ako kazese smrt za albanskata politika i mafija itn vo red ke te podrzev ama vaka e pederski napisano iskreno...

Site sme luge koj pomalce koj poveke , a ova sto go napisa javno na forum izvini brat ama e debilnost i ne e heroizam

I jas ne gi sakam ne deka gi obozavam ama paroli od vakov tip samo pokazuvat slabost ... zatoa zadrzi se na politicarite i mafijata posto ima stvarno dobri luge i od niv i toa mnogu podobri ako navistina stanete prijateli...

PS Gledas li rymz deka nema sozivot sea ? Ti garantiram deka 90 posto taka mislat a ti mi zboreshe za sozivot nema sozivot puknale osigurachite odamna ... licno da si ziv i zdrav ama Albanska mafija i politicari zaedno so nasite smradovi politicarski sve na kameni most da igraat u film karposovo vostanie vtori del

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Друже, соживот, не соживот, Македонија си тера даље. Не ми паламуди за тоа, дека јас одамна си го живеам животов како што мене ми е мило и драго, со македонци, босанци, турци, италијанци германци и што ти не друго во него. And guess what? Топ ми е. Пола од денот го поминувам зборувајќи англиски, со германци, грци, италијанци. На крај на денот се откуцувам од работа и си ја зимам дневницата. Ми е гајле, дали некој преку денот ме нарекол албанец, или вака или така. Таквите ставови, само докажуваат дека дотичната особа е со пониска интелегенција од мојата, со што на некој начин мене ми ги дига акциите.

Изјавите смрт за овие смрт за оние, ги имало и ќе ги има. Вакви права такви права, ми е гајле. Рамковен ли бил, срамковен ли бил, и тоа ми е гајле. Јас си живеам ВО Р. Македонија, и придонесувам во нашиот буџет...а и многу повеќе од тоа. Јас патувам со македонски пасош, каде и да идам кажувам дека сум од Македонија а не од Скопје, тоа што имам да го кажам го кажувам на луѓето во фаца, а не позади грб, или само на форум.

Таквите "патриоти" што сакаат албанците да ги гледаат мртви, кога им се даде шанса во 2001ва да пукаат по нив, си седеа по кафичи и си коментираа "маме им" или нешто слично.

Соживот има друже 38ца, за тој што сака да го живее. Мислиш јас, а и многу други албанци немаат контакти дневно со македонци? Кај купуваме? Еден од друг. Кај работиме? Еден со друг. Разликата е што јас идам дома, и не коментирам "еден македонец на работа маме му ебам" или албанец или кој и да е. Јас си имам други лични проблеми кои ми се поприоритетни во животот, отколку нацизмот.

Да, пак потврдувам дека во Македонија има соживот, но жалам најискрено што, ти мислиш дека ќе ме убедиш во спротивното, а воопшто не ни живееш во Македонија.
Скурца ми е од луѓе што киднале од оваа вукојебина, и мислат дека од тераса во некоја убава зграда од европските градови, ќе ни кажат на нас тука дома, како се прави држава. Крај краева, ние останавме да се бориме. Со нацизмот, со поделби, со Албанци, со ѓаури, со цигани, со невработеност, со корупција, со албанска мафија и све друго.
НИЕ!!
Така да НИЕ ќе си ја оправиме државата, тогаш, кога на нас ќе ни се дигне. Не се прајте многу паметни бе да го ебам. Чим сте толку паметни, ај назад дома па да ве правиме министри.

П.С Зашто темава сте ја именувале ко прво албанска мафија, а за нејзе воопшто не се зборува, и научете прво што е мафија и како таа работи. Не туку ми паламудете за поделби и соживот, скурца!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Друже, соживот, не соживот, Македонија си тера даље. Не ми паламуди за тоа, дека јас одамна си го живеам животов како што мене ми е мило и драго, со македонци, босанци, турци, италијанци германци и што ти не друго во него. And guess what? Топ ми е. Пола од денот го поминувам зборувајќи англиски, со германци, грци, италијанци. На крај на денот се откуцувам од работа и си ја зимам дневницата. Ми е гајле, дали некој преку денот ме нарекол албанец, или вака или така. Таквите ставови, само докажуваат дека дотичната особа е со пониска интелегенција од мојата, со што на некој начин мене ми ги дига акциите.

Изјавите смрт за овие смрт за оние, ги имало и ќе ги има. Вакви права такви права, ми е гајле. Рамковен ли бил, срамковен ли бил, и тоа ми е гајле. Јас си живеам ВО Р. Македонија, и придонесувам во нашиот буџет...а и многу повеќе од тоа. Јас патувам со македонски пасош, каде и да идам кажувам дека сум од Македонија а не од Скопје, тоа што имам да го кажам го кажувам на луѓето во фаца, а не позади грб, или само на форум.

Таквите "патриоти" што сакаат албанците да ги гледаат мртви, кога им се даде шанса во 2001ва да пукаат по нив, си седеа по кафичи и си коментираа "маме им" или нешто слично.

Соживот има друже 38ца, за тој што сака да го живее. Мислиш јас, а и многу други албанци немаат контакти дневно со македонци? Кај купуваме? Еден од друг. Кај работиме? Еден со друг. Разликата е што јас идам дома, и не коментирам "еден македонец на работа маме му ебам" или албанец или кој и да е. Јас си имам други лични проблеми кои ми се поприоритетни во животот, отколку нацизмот.

Да, пак потврдувам дека во Македонија има соживот, но жалам најискрено што, ти мислиш дека ќе ме убедиш во спротивното, а воопшто не ни живееш во Македонија.
Скурца ми е од луѓе што киднале од оваа вукојебина, и мислат дека од тераса во некоја убава зграда од европските градови, ќе ни кажат на нас тука дома, како се прави држава. Крај краева, ние останавме да се бориме. Со нацизмот, со поделби, со Албанци, со ѓаури, со цигани, со невработеност, со корупција, со албанска мафија и све друго.
НИЕ!!
Така да НИЕ ќе си ја оправиме државата, тогаш, кога на нас ќе ни се дигне. Не се прајте многу паметни бе да го ебам. Чим сте толку паметни, ај назад дома па да ве правиме министри.

П.С Зашто темава сте ја именувале ко прво албанска мафија, а за нејзе воопшто не се зборува, и научете прво што е мафија и како таа работи. Не туку ми паламудете за поделби и соживот, скурца!
Постот ти има доста исправни зборови би рекол,само не заборавај дека соживот имаме колку Палестинците и евреите,единствено од "нужни" причини,се до моментот кога ќе дојде некакво навестување за поделба на Македонија,тогаш сите забораваме на "нужниот соживот" и се служиме со изреки како на тарзан!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Постот ти има доста исправни зборови би рекол,само не заборавај дека соживот имаме колку Палестинците и евреите,единствено од "нужни" причини,се до моментот кога ќе дојде некакво навестување за поделба на Македонија,тогаш сите забораваме на "нужниот соживот" и се служиме со изреки како на тарзан!

Па од нужност и се живее бе чоек!!! Ти мислиш дека ја со цела Македонија сакам да идам на кафе поред кеј?? Како да не бе...2-3ца ми се доволно блиски во мојот живот, се друго е корист. Капитализам јебеш га. Немам време за друго. А кога иде моментот за навестување за поделба, што толку често ја спомнувате, тогаш си го покажуваме нашиот карактер. Некој изиграва тарзан ко што викаш, а некој ќе си го игнорира тоа дека веќе му е дежа ву, и си продолжува да живее.

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
albanskata mafija ja bomardira srbija hahahha , sto velite za ova .
nema sto , se borat za nesto , imaat cel , za razlika od nas.
Mentalitet na narod e toa ,lugeee , zosto bas Albancite gi biduva za mafija , za losi raboti . Kazete nesto kreativno da napravile .
Amerikancite se kaubojska nacija , sto da ocekuvate od niv , se znae vojuvanje .
Albancite se planinska nacija , pa gledate Leka Dukagini kakov zakon im napravil , Mislam deka go nadminal i Hamurabi od Vavilon .
Im gi perat parite na sekoj eban politicar ili posmatrac od evropa sto stapnal na ova balkansko tlo , go imaat korumpirano sekoj medium od zapadna evropa , nie sme made golo hahahah . I tie ebanite gazina vo interpol , potkupeni od albancite , ne se svesni deka do grlo im e zabien . Si velat daleko se na balkanot neka si ebat majkata , a ne e svesen deka mu prodava heroina na sin mu i deka mu ja ebe zenata i kerkata vo sendvic . Bev vo evropa i stasani se do samite granici na rusija .
Gospod neka i e na pomos na evropa , ako mislite deka za nas ima spas , nema luge , odamna e kasno za nas .
Italjanite se sega legalizirani vo amerika , vo amerika pred 70 godini ili mozda poveke , bea isti kako albancite denes . Samo za albanicte po 70 godini ne znam dali ke bidi taka .
prognoza : ili niv ke gi nema ili evropa ke ja nema .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Brat мафијата воопшто нема интерес во државни територијални поделби.

1. Војна во регионот. Не им одговара.
2. Меѓународниот фактор кој се меша при секоја војна, и кој уствари и е инволвиран во истото. Не им одговара.
3. Мафијата и да сака поделба, не може да биде сигурна која будала би дошла на власт при таква поделба. Така да посигурни му се овие моменталниве. Никој не игра на ризик.

Think about it.
Размислуваш како мафијаш :helou:

Римз.. што е за тебе МАФИЈА.. сакам една опширна дефиниција ..:wink:

Меѓународен фактор... хммм ( размислувам ) што ли ќе беше тоа..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
albanskata mafija ja bomardira srbija hahahha , sto velite za ova .
nema sto , se borat za nesto , imaat cel , za razlika od nas.
Mentalitet na narod e toa ,lugeee , zosto bas Albancite gi biduva za mafija , za losi raboti . Kazete nesto kreativno da napravile .

Albancite se planinska nacija , pa gledate Leka Dukagini kakov zakon im napravil , Mislam deka go nadminal i Hamurabi od Vavilon .
Зар искрено мислиш дека во времето на Лек Дугаѓини, другите народности биле цивилизирани? Вукојебина било се. Законот на Лек Дугаѓини е закон, кој што држел контрола. Не вреѓај нешто што не си го читал. А за да го разбереш, врати се себеси во мислите во тие години, и применувај го законот, ќе ти стане логичен.

Креативност од Албанците бараш? Сакаш хронолошки да ти ги подредам или рандом? Имаат албанците доволно квалитет, само што некои денеска го забораваат албанското во нив, така да тебе ти дава право да јадеш бурек за правиот албанец, кој што ти не си го ни видел, ни сретнал. Зашто би? Неук човек не знае...не те обвинувам.

@ Brat
не постои некоја дефиниција за мафија. Мафија е фамилија, која се бави со илегални активности, се бори за територијална контрола. Мафијата како таква, е фамилија. Врвот на фамилијата е крвно поврзана. "Војниците" се тие регрутираните кои се дозволува да не се крвно поврзани. Така некако поопширно би било некој вид на дефиниција, иако дефиниција како таква за мафија па не постои баш.
Не размислувам како мафијаш, туку знам како размислуваат, дека сум имал шанса да бидам во присуство на една особа дур живеев во Њу Јорк, и знам колку него го болеше стапот за албанските права, голема албанија, и двојазичност во парламентот :)

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
of , kolku sum glupav i nepismen , ja poznavam samo majka tereza od sppisokot i belushi
zaboravi da gi dodades i slednite celebrities na spisokot
Daut Kadriovski
Selimi Ferit
Djamel Beghala
ramus haradinaj
agim ceku
aj me mrzi da gi pisuvam ostanatite

Kajgana Shop

На врв Bottom