MkForces
тантара пантара
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 600
- Поени од реакции
- 19
Од каде знаеш дека ова не е праведно? Еве на пример јас тоа не го знам.А што ке ви се ваучерите? 80% од нас (ако не и повеќе, вклучувајки ме и мене тука) ке ги продадат за 100-120 евра. Значи на протести за да ни дадат пари? Сите deep down знаеме дека ова што го бараме не е праведно, и затоа нема некоја поголема инициатива.
од кај таа информација?Јас колку шо знам ова беше 4 годишен проект на оваа влада.
Информацијата се разбира е од вести кои ги гледам секој ден, не си измислувам јас работи. А за договори се разбира дека нема, и нема да одиме напред се додека се работи на ваков начин, никогаш!од кај таа информација?
ако е од предизборна кампања- заборавено е,
а ако имаш потпишано договор за добивање на ваучер - тоа е нешто друго.
подржувам протести за подобрување на студентскиот стандард, кој смрди надалеку :helou:
Ете така знам. Ти не знаеш и затоа нема ваучер, шала. Јас сум да се даде ваучери само на тие што навистина им требаат. Плус ова не е закон, ова со ваучерите беше за да се добијат гласовите на студентите, сега кога нема да има избори, нема ни ваучери, дај биди малце реална те молам, ке видиш кога ке има избори ке има ваучери пак. Пингвинот е опасен, иако изгледа наивен.Од каде знаеш дека ова не е праведно? Еве на пример јас тоа не го знам.
Ако мене нешто ми ветила владата како апсолвент мислам дека треба да си го исполни. А што ќе му правам на ваучерот понатаму тоа е моја работа.
Кој им дозволува студентските избори да бидат наместени? Зошто сите претседатели на студентски сојузи се партиски определени? Баш би сакала да слушнам мислење твое, но и на другите.Требаше да имаме некоја група како Студентски Сојуз (парламент по ново) кои земаат пари од секој студент, секоја година и тие треба да се залагаат и да се организираат на протести (ама како кога беа наместени и оваа година студентските избори).
и сега со парите што ги земаа, пресметај колку трава ќе купат :kesa:
Да, знам дека не е наивен и тоа го сфатив одамна. Реална сум и знам зошто го прават ова. Но, кога има економска криза не треба да трошат пари и за други безвредни цели. Но, тоа не е сега тема на муабет.Ете така знам. Ти не знаеш и затоа нема ваучер, шала. Јас сум да се даде ваучери само на тие што навистина им требаат. Плус ова не е закон, ова со ваучерите беше за да се добијат гласовите на студентите, сега кога нема да има избори, нема ни ваучери, дај биди малце реална те молам, ке видиш кога ке има избори ке има ваучери пак. Пингвинот е опасен, иако изгледа наивен.
па нели дојде на денот на избори овој во заминување да се тепа?Кој им дозволува студентските избори да бидат наместени? Зошто сите претседатели на студентски сојузи се партиски определени?
општество?демократско општество сме нели?
Па се тепаше затоа што имаше некоја корист, бенефиции и кога веќе ги изгуби неможеше да си ги прикрие емоциите. Познавам многу вакви што на ваков начин ги решаваат проблемите. И потоа ние сме биле цивилизирани. Сме, но само мал дел.па нели дојде на денот на избори овој во заминување да се тепа?
или се лажам, таму на КГФ?
општество?
демократско?
зашто пред Влада,кога главните протести,изјави и пароли ги правиме на ФБСе додека не се собереме сите студенти пред влада тешко дека ќе има поинаква одлука од оваа. Но , гледам атмосфера за тоа нема. А и да излезиме пак ќе не излажат и ќе ни речат ако има пари во буџетот до јуни обавезно ќе ви дадеме. Абе до кога вака? До кога ќе бидеме ние студентите најневажен дел од општеството?
Јас колку шо знам ова беше 4 годишен проект на оваа влада. Тоа што не се исполнува тоа што се ветува ни стана навика на сите. Изгледа научивме да живееме со тоа.Иако не треба да биди така
Сакав да кажам јавно да ги искажиме нашите барања. Се подржува и тоа што се прави на ФБ но без конкретни чекори и барања тешко се постигнува било што. Не зборувам само за ваучери, тука има многу работи за кои треба да се разговара.зашто пред Влада,кога главните протести,изјави и пароли ги правиме на ФБ
прв што треба да поведе на протест е претседателот на ССУКИМ,а додека тие членуваат во некои партии не очекувајте ништо:nenene:
п.с.аманет на македонските студенти е да се буни само кога ќе се соберат на кафе-па сега видете колку души се бунат