Албанка е!
Само Хрватите и Албанците во Македонија биле и се Католици.
A toj da se pise bugarin kolku pari zemal??
Morav.
I Bale, Pikaso, msn ne tuka.
Dajte be, se fativte za Kirijazofci. da ne e devijacija od familija Emil Kirijas, pederot, glavesinata na mladite svetski liberaldemokrati?
Вие обајцата чукш или темава клуч!
Јас само да го цитирам тоа што го кажа Гарфилд како опомена за начинот на дискутирање на овој форум-Историја.јас не знам за Нијаз Бег.
Ако имаш иоле доказ дека е турчин, постирај го, да узнаеме сите, а да го замолчиме Пикасо во врскао со оваа личност, ако немаш, шпекулација.
П.С. ме заболе мене лично за Нијаз Бег или за оној што ја грабаше Калеш Анѓа!
Но, се додека може квалитетно да се дискутира за темава, бујрум, без паушални изјави, само поткрепени со докази.
Ова се однесува на сите.
Ќиријази се тие истите потомци на оние старите Ќиријази, кои едниот дел од нив мигрира за Америка и таму се познати како Албанци протестанти, другиот дел останати тука во Македонија и асимилирани тотално, се претставуваат како Власи, а не знаат ни еден збор Влашки, и за чудо ги интересира албанштината бајаги, иако јавно не го манифестираат тоа, поради страв од шиканирање.
Иначе Либералдемократите, гледам развиваат силна и добра партија, каде мултиетничката кохезија има најдобра нишка и основа. Веќе има и еден Албанец во таа партија кое е способно дете, и како што кажав, има сила да ги изејт сите ВМРО-вчиња...
Назад кон темата, Нијази бег, е Албанец од Преспа, кој живее во Ресен, потекнува од богато семејство, затоа е Бег, и перјаница на хуриетот со неговите албански енички чети, заедно со Черчиз Топули, Михаил Грамено, Јане Сандански идр.
Ај пошто веќе почна... Разликуваш ти култура и културна асимилација кон соседните култури? Одвој нешто што го има Албанија а другите култури го немаат. Нешто по што се разликува од културите на соседните региони.Ај да не се лутиш вака ќе напрајме.
Шо има врска Албанија тука со Албанската засебна култура.Ај пошто веќе почна... Разликуваш ти култура и културна асимилација кон соседните култури? Одвој нешто што го има Албанија а другите култури го немаат. Нешто по што се разликува од културите на соседните региони.
alek34 абе не знам кои се тие кирјази, ама очигледно ти е еднонасочен погледов - биле асимилирани ако биле власи, а тие што се во америка не биле асимилирани....
Ги имаш книгите он лајн?
Башка праиме муабет за 20 век, а не за 17 век кога живеел Богдани. 3 века, над 300 години разлика. Семејството на Мајка Тереза е преселено од Северна Албанија во Скопје. Да не праиме муабет колку преселби имало, налево и надесно, наваму и натаму.