Патарините ќе се дадат под концесија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ова ме чуди.Да си вади пари од ништо!Па и јас сакам да имам патарини,трошок ќе ми биде само автоматот и така ќе ми течат парички.Ова граѓаниве нека плаќаат за патишта,за дупки,за кршење на колите со високи осигурителни износи,а јас ќе им земам патарина,чисто онака од забава:smir:
Знаеш Хрватите воведоа кризен данок,Србите набркаа од администрација,а ние ќе си ги продадеме патарините.Нели сме најпаметни?:)
Чекај де стрпи се малку!
Сега најубавиот и најпаметниот на мајка од некое ќоше ќе се јави ќе ни рече доста со мрчење и фино лепо се ќе ни објасни.

a ne e li poednostavno da se PODZAPALI narod..pa da grabne toa VOVEDUVACITE , na kupce u sportskata sala BTrajkovski, pa posle eden po eden na kapidzik nakaj Vardar, pa na trupec, a glavcinjata posle na ogradata na Sobranie....inaku rabotava NEMA KRAJ...:vozbud:
desno i levo od toa trupcite...obavezitelno tribini za kejf na narod....

Изгледа предолг фитиљ има, па се ќе се најде некој што ќе го нагази.....фитиљот.

Во Шпанија ваквите уреди ги користат автобуси и камиони на редовни линии. Останатите си плаќаат по вообичаена постапка...

Skoro site koncesii i tenderi me potsecaat na nesto sto sme go ucele vo istorijata mislam na turskoto carstvo.Videte vaka porano turskata drzava vodela mnogu vojni i i trebale mnogu pari no bidejci nemozela da sobira danok morala da ja razdeli zamjata na pasalaci ili zemjovladeteli e tie na carstvoto mu placale golemi pari ama tamu kaj sto vladeele tesko na narodot bilo mnogu po strasno otkolku sto mozeme da si zamislime i sega koga ce se vratime vo po novo vreme izgleda ne se smenilo mnogu samo se smenile vladetelite.Onoj sto ce ja zeme patarinata pod koncesija ce mlate mnogu i na drzavata i na tie sto ja vodat a posle kako ce gi naplati tie pari ce si znae narodot i posle ako dojde do nekoj spor nemas zastita ednostavno nekoj predstavnik od drzavata ce ti rece pa neznam jas so toa nemam nisto i nemozam da ti pomognam.Nesto drugo ne mi e jasno kako se izdavaa pod koncesija spored koj zakon toa ne mi e jasno ima li zakon spored koj drzavata dava pod koncesija nekoe zemjiste ili objekt se e matno dodeka se izbistre mozebi ce bide kasno

Skoro site koncesii i tenderi me potsecaat na nesto sto sme go ucele vo istorijata mislam na turskoto carstvo.Videte vaka porano turskata drzava vodela mnogu vojni i i trebale mnogu pari no bidejci nemozela da sobira danok morala da ja razdeli zamjata na pasalaci ili zemjovladeteli e tie na carstvoto mu placale golemi pari ama tamu kaj sto vladeele tesko na narodot bilo mnogu po strasno otkolku sto mozeme da si zamislime i sega koga ce se vratime vo po novo vreme izgleda ne se smenilo mnogu samo se smenile vladetelite.Onoj sto ce ja zeme patarinata pod koncesija ce mlate mnogu i na drzavata i na tie sto ja vodat a posle kako ce gi naplati tie pari ce si znae narodot i posle ako dojde do nekoj spor nemas zastita ednostavno nekoj predstavnik od drzavata ce ti rece pa neznam jas so toa nemam nisto i nemozam da ti pomognam.Nesto drugo ne mi e jasno kako se izdavaa pod koncesija spored koj zakon toa ne mi e jasno ima li zakon spored koj drzavata dava pod koncesija nekoe zemjiste ili objekt se e matno dodeka se izbistre mozebi ce bide kasno

Абе ај не заебавај:smir:..какво како турско.....тие собирале еднаш десеток и крај на приказната....

A ne li biva da ne se prodava patarinata mislam pod koncesija mora li sekoja inicijativa glatko da pomine vo sobranieto.Ili pa neka si napravat poseben pat za skopje i posle neka si go izdavat pod koncesijakolku sakat a ne tie sakat na postoeckiot da mu stavat rampa.Prvo neka ni gi vratat parite sto sme gi izdvojuvale preku registracii preku gorivo sto sme placale do sega patarina pa posle poveli.Demek modernizacija ce si naprave kancelarii i nekoja zgrada i tolku a patot ce si ostane isti.Zatoa velam zakon poseben posto sega ako ja dadat patarinata pod koncesija treba da gi obestetat vozacite ili da se namale registracijata zeleniot karton gorivoto i taka moze a ne ovaka tie raboti nigde ne kazuvaat

A ne li biva da ne se prodava patarinata mislam pod koncesija mora li sekoja inicijativa glatko da pomine vo sobranieto.Ili pa neka si napravat poseben pat za skopje i posle neka si go izdavat pod koncesijakolku sakat a ne tie sakat na postoeckiot da mu stavat rampa.Prvo neka ni gi vratat parite sto sme gi izdvojuvale preku registracii preku gorivo sto sme placale do sega patarina pa posle poveli.Demek modernizacija ce si naprave kancelarii i nekoja zgrada i tolku a patot ce si ostane isti.Zatoa velam zakon poseben posto sega ako ja dadat patarinata pod koncesija treba da gi obestetat vozacite ili da se namale registracijata zeleniot karton gorivoto i taka moze a ne ovaka tie raboti nigde ne kazuvaat

Сосема испарвно размислување, се согласувам во целост... а дршавата да ги даде патиштата под концесија и одржување, па да ги зедржи патарините, и така да си наплака само патарина... нели би било по исплатливо. :toe:

Абе ај не заебавај:smir:..какво како турско.....тие собирале еднаш десеток и крај на приказната....

не заебаај, тоа така се кажувало само како УБАВА приказна за пиер султански, ко рамниот данок на Гwујо од 10% пастирски ......, па после разни концесии, казни, такси , зонско паркирање, надомест за ова , надомест за она, пљукарина, мочарина, мостарина, јебарина на водно итн.итн. МАЈКА РАСПЛАЧУЕЛЕ....баш како модерниве ХАРАЧЛИИ... , не бе џабе се вика ТУРСКО РОПСТВО....!!! :)

Skoro site koncesii i tenderi me potsecaat na nesto sto sme go ucele vo istorijata mislam na turskoto carstvo.
Ама јаваш, јаваш тие турците станале царство...а ние јаваш, јаваш... од јавашлук појќе немаме направено :wink:
тие 20 даноци, ние 220...џабе, не се полни некако царската ризница :)

Инаку убава работа. Кај работиш? Земав 20-тина км автопат и 2 патарини под наем...колку за леб... лудница :vozbud: Е ај сега гледај позитивно ако можеш :tapp:

За петте наплатни станици заинтересирани 26 компании

„Инвеститорите’’ намирисаа каде има пари за молзење, почнаа да се јавуваат!

За петте наплатни станици заинтересирани 26 компании

Дваесет и шест компании заинтересиран да добијат концесии на петте наплатни станици за кои Министерството за транспорт и врски објави јавна покана за изразување интерес за учество во тендерска постапка.
Според информации од министерството, за наплатните Романовце на делницата Куманово – Миладиновци, Петровец на делницата Скопје – Петровец, Сопот и Отовица на делницата Петровец – Велес и Градско на делницата Велес – Градско се заинтересирани компании од Велика Британија, Европа и Индија.
Крајниот рок за составување на писмата со интерес истече денеска наплдне. Според министерството, давањето под концесии на овие најпрометни делници и наплатни станици ќе донесе зголемување на ефикасноста во системот на наплатата, намалување на времето на чекање и воведување на современи решенија за вршење на наплатата.

http://www.time.mk/read/0dfe8fb81a/e7606382f1/index.html

Овие од Индија се најсомнителни :)

Gotovo e luge deneska citav vo vesnik patarinite ce se davat pod koncesija i toa slucajno zabelezav vo edna mala pregratka vo vesnikot.Me cudi taka vazno prasanje a tolku malku publicitet rekoa samo deka ima mnogu zainteresirani e kako nema da ima koga koga e toa cista para samo neznam koj ce ja zeme ako nemate nisto protiv da tipuvame

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom