Планираат да ни дадат учебници, или не?

lane62

izguben vo svemirot
Член од
25 август 2009
Мислења
145
Поени од реакции
1
nazalost...ko i sekogas...koga ke mu dojde umot na ovoj narod ne mi e jasno!

BeatMaster

The Rising of The Neofit
Член од
22 септември 2009
Мислења
51
Поени од реакции
5
nazalost...ko i sekogas...koga ke mu dojde umot na ovoj narod ne mi e jasno!
До пред 6 години живеев во Скопје под кирија. И газдарицата моја велеше: Овој народ, молчи затоа што убаво му е. Изгледа е супер, супер не третираат штом вака никој ништо не вели и не реагира.. Сеа ти види...

Член од
24 септември 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Кај мене во школо воопшто немат донесено учебници, а еве веќе помина скоро цел месец и од следната недела ќе почнат да испрашуват, од кај да учиме? Освен од тоа што го имаме запишано во тетратките, али не е доволно за да се добие одлична оценка пошто не е тоа се, а да паметиш ти цел месец што ти имат зборено професорите незнам кој би можел да запамти се.

@BeatMaster, игри не може да се играт на овои компјутери. Башка и они се промашена инвестиција, кочат ненормално и во повеќето од училиштата служат само за да идеш на фејсбук или на форуми, а кај некои пак само фаќат прашина.

Ако дават учебници нека дават, ако не нека речат дека нема да не ги чекам за џабе, да си барам од претходните генерации, а не сега само за К здравје да си трошам парите по учебници и фотокопирање.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Епа сега нека се прават паметни,ама на крај кога ќе бараат високи оценки професорите,многу јасно е дека нема да ги добијат.
Кај нас исто нема книги,дури класната ни кажа дека е можно после Нова година да ни ги дадат.:pos::pos::pos:
Па,ако е за така воопшто нека не ни ги даваат.Неможеме да учиме од средина на учебникот,основата треба прво да се постави,а вака во тетратка..тешко.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Изреволтиран од начинот на кој учиме до сега, сакам да прашам некој што знае до кога планираат да не лажат, утре-другиден ќе стигнат учебниците?Јас сум прва година економско во Јане Сандански во Струмица, значи учебник немаме по НИЕДЕН предмет, тоа веќе нема смисла.Македонски,Историја,Право,Социологија пишуваме по 5-6 страни секој час, значи нема време ни да ни ја објаснат лекцијата.Ова го има само во нашава партал држава и никаде на друго место, го тврдам јас тоа.Помина 1 месец веќе, а ние немаме учебник по НИЕДЕН предмет.КАТАСТРОФА!
Чеки у втора година и да сакаш да си купаш учебници ќе нема, јас сум саа 3та година и по ниеден предмет немаме учебник:)

Член од
24 септември 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Епа сега нека се прават паметни,ама на крај кога ќе бараат високи оценки професорите,многу јасно е дека нема да ги добијат.
Кај нас исто нема книги,дури класната ни кажа дека е можно после Нова година да ни ги дадат.:pos::pos::pos:
Па,ако е за така воопшто нека не ни ги даваат.Неможеме да учиме од средина на учебникот,основата треба прво да се постави,а вака во тетратка..тешко.
HoHoHo Merry Christmas kids! и ќе ти ги дадам учебниците:pos2:

Ова веќе на ништо не личи, само кај нас го има учебници да ти дадат дури можда после месец дена учење, а може да чекаме и повеќе. Остај тоа што ќе барат високи оцени, ами ако ни го бапнат и тоа тестирањето на крај, ја ќе треба да полудеам од учење:nesum:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
HoHoHo Merry Christmas kids! и ќе ти ги дадам учебниците:pos2:

Ова веќе на ништо не личи, само кај нас го има учебници да ти дадат дури можда после месец дена учење, а може да чекаме и повеќе. Остај тоа што ќе барат високи оцени, ами ако ни го бапнат и тоа тестирањето на крај, ја ќе треба да полудеам од учење:nesum:
Ако ни ги даваат како новогодишен подарок,тешко нас.
Иначе,100% ќе има и годинава на крајот тестирање.Задолжителни знам дека кажаа дека се македонски и математика,но зошто јас сум на правен смер (не се обрнува толку внимание на неа) мислам дека ќе ни дадат друг предмет на тоа место.Дај Боже да е така.

А

Ајсшутер

Гостин
Ако ни ги даваат како новогодишен подарок,тешко нас.
Иначе,100% ќе има и годинава на крајот тестирање.Задолжителни знам дека кажаа дека се македонски и математика,но зошто јас сум на правен смер (не се обрнува толку внимание на неа) мислам дека ќе ни дадат друг предмет на тоа место.Дај Боже да е така.
Нема да има тестирање пак зошто учебнициве додека ни ги дадат...

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Нема да има тестирање пак зошто учебнициве додека ни ги дадат...
Охооо,кај нас уште од првиот ден кажаа.
“Деца,овде нема зафканција,сфатете си ја озбилно работава ќе има тестирања на крајот.“
Или пак,можеби и они се излажале со давањево на учебнициве,па да не предупредат на време.
Кој ги знае..ама и ти до негде имаш право.Ако не ги дадат побрзо,тешко дека ќе има тестирање.Барем не би требало.:pop:

А

Ајсшутер

Гостин
Охооо,кај нас уште од првиот ден кажаа.
“Деца,овде нема зафканција,сфатете си ја озбилно работава ќе има тестирања на крајот.“
Или пак,можеби и они се излажале со давањево на учебнициве,па да не предупредат на време.
Кој ги знае..ама и ти до негде имаш право.Ако не ги дадат побрзо,тешко дека ќе има тестирање.Барем не би требало.:pop:
Ако не ги дадат до кај 10-15 другиов месец едноставно нема шанси пак ќе има протести и ред други работи неможе толку материјал си го испуштил и сега ајде тестирања.

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Еве и јас учам во едно средно училиште во Скопје и имаме учебници само по 3 предмети од 11. Утре имам испрашување, а бев отсутен 2 дена и препишав план од тетратка, ама само се тоа точки и главни поими...како да ги објаснам??? И професорите ни рекоа дека којзнае кога ќе пристигнат учебниците, а и пола од стигнатите се погрешни...уште летоска школото нарачало едни а тие носат учебници од некојси трети автори по кои професорите не предаваат па се тураме од пишување, дури и преку 8 страни од голема А4 формат тетратка ни диктираат за два часа...или нека дадат учебници, или да одиме да ги купиме бидејќи кај нас веќе почнаа со испрашувања а другата недела имаме и тестови...каква држава сме...страшно е тоа...се се прави до пола и толки:uvo:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
кај нас по ништо немаат дадено учебници а се закануваат со испрашувања

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.534
Поени од реакции
4.375
Кај нас во гимназија на општи уште третата ден му ги дадоа книгите..
Јас сум на правен смер и уште ни немаат стигнато книги. Но сега за сега се снаоѓаме некако...скрипти, ќе позајмиш учебник и тоа. Ама стварно...вака ли бесплатни учебници? И после ние ќе сме за во ЕУ. Нема шанси!

Kajgana Shop

На врв Bottom