Доселувањето на Албанците во Македонија

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Авторот "Историчар" на таа фалсиклопедија, се повикува на славјанското македонско потекло, односно денешните македонци како микс на старите антички народи(македонци) и новодојдените славјани.
Вака реагирате, затоа што едноставно ништо во животот не ви иде од рака!
Ти мене Маљок, јас тебе права, ти мене албанец, јас тебе Скендербеј во главен град, ти мене шпон, јас тебе QUIT на фалсиклопедијата!

Значи ти смета тоа што ја се прашувам а не ти!

btw. до модераторите: вака се однесувам на оние кои се однесуваат лошо према мене и етнитетот на кој припаѓам
alo maljok rucna be ...poleka od kaj znaes ti sto pisuva vo to a kniga toa bese prasanjeto a ti sto se palis ko mlad majmun tvoj problem...na predhodnite postovi nigde ne go demantirase uvodot vo temava a i sam si napisa deka dedoti dupel ciganki.....kontas

i nemoj da zaboravis deka toa sto ne ni ide vo zivotot ne vi ide i na vas...aj moze ce ni trgne

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
alo maljok rucna be ...poleka od kaj znaes ti sto pisuva vo to a kniga toa bese prasanjeto a ti sto se palis ko mlad majmun tvoj problem...na predhodnite postovi nigde ne go demantirase uvodot vo temava a i sam si napisa deka dedoti dupel ciganki.....kontas
Не знајш да читаш?

Врати неколку страни наназад, ПА ЧЕ ВИДЕШ.

Знам, што пишува на таа клопедија, ја видов со сопствени очи.

Знаеш што? Се користат извори како Васил К'нчев.

Се очекува Бугарите да јавнат коњчето малку. Оти К'нчев викат дек сте Балгари. Сте или не сте?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
ниту една држава ниеден режим неможе да спречи иселувавање на народот ..и Македонија е сега затворено гето па постојано се иселува народ ...:toe:
I sea.... molba do clenovite na kajgana forum, da se najde nekoj koj ke uspee da mu objasni na decakot deka granicite bile zatvoreni i ni mravka ne mozela da izleze od nejzina teritorija bez dozvola na cico Enver. Jas ocigledno ne mozam.... :toe:

А тие мои бројки се однесуваат на бегалците од косово кој дојдоа и останаа тука ...а потоа многу убаво и ни се заблагодарија .....јасно е сега:helou:
Da te potsetam sto si napisa, pa i sam ke se uveris deka lupas gluposti.
а и точно е дека албанците се доселеи во најголем број во последните 50 години , бегајки од режимот на албанија во тоа време.
Znaci sea, begalcite od Kosova ili od Albanija od rezimot izbegale? Neli najgolem del se doselile begajki od rezimot?

A i da, begalcite si se vratija do eden.

Taka da....... gitla, "igracnica" ili "ljubov i seks".... dosta ti bese samoutepanstvo za vecerva.

Член од
19 септември 2009
Мислења
44
Поени од реакции
2
Добро бе, оти бе не ги разбирате работите и само лупате на празно да му ебам мајката.

Едно е да постоиш, друго е да знаеш кој си и што си.

Етно генезата на една нација или потеклото на нејзиното име се вади или се добива од територијата на кој живееле со векови наназад. Па според тоа ако мојата земја го носи името Македонија и не е менувано илјадници години тогаш јас сум Македонец!

Можеби и албанците постоеле за време на антиката ама некои си постоеле како Грци, некои можеби како Македонци, некои можеби како некое Илирско племе Арбани.

Можеби(мисловна именка базирана на претпоставка). Ако ти како единка не си сигурен за твоето потекло и за генезата на твоето име не очекувај некој друг да ги направи тоа.

Секако дека постоиш ти, ама има и непостоење.

А да секако Шпанците ги негираат Баскијците!!! и Грците Албанците во Чемерија

Не кажав дека не постоела Македонија туку само кажав пример.

А тоа што на крај сепак се јавуваат Бугарофили и Србофили чија етика е врзана тесно со тие нации, мене сепак ми изгледа како флотантен материјал од антика па се до ден денешен.

Ама јебеш га, тоа не е битно.

Македонија е територија и држава! Македонец е националност,Македонски е нација
бугарофил или србофил ...таква нација не постои тие се отпадници од негогашната нација на кој припаѓале

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Полека бе друштво...оти на светов има само една земjа/држава каде и пилците знаат како се доселуваа Албанците во последните 200 години а наjмногу после 1945 но ниту еден од нив сам ни знае ни чул за тоа. Има само една држава во коjа историjата jа пишуваат политички партии и куртизански организации, а историчарите и академиците се едни пропаднати личности без научен и личен интегритет и способност за аналитичко размислување, една држава коjа никоj не jа ....
Радуваjте се Албанци и славете jа Македониjа, таа постои само за вас и вашата кратка памет. Ваква историска шанса не се испушта..

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Не знајш да читаш?

Се очекува Бугарите да јавнат коњчето малку. Оти К'нчев викат дек сте Балгари. Сте или не сте?
li nekoj ne znae da cita ili nekoj ne znae sto pisuva....uredue

za ova deka si ja videl so sopsveni oci toa kniga ne ti veruvam ....

aj te molam ti kazimi dali sme Bugari ili ne sme..

....da te prasam kaj imas povece rodnii vo Kosovo ili Albanija,sekoj Albanec vo Makedonija e so poteklo od Kosovo cest na ti e 10% od desnesnite Albanci sto ziveat vo Makedonija koi se ograduvaat od Kosovarite.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.114
Што ке побараат албанциве добиваат. И енциклопедијата специјално заради нив ке бие препечатена. Заради вакви работи ние Македонците не заслужуваме ништо ни нато,ни еу ни име ни ништо. Кога ја слушнав информацијава денес доживеав шлог

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Што ке побараат албанциве добиваат. И енциклопедијата специјално заради нив ке бие препечатена. Заради вакви работи ние Македонците не заслужуваме ништо ни нато,ни еу ни име ни ништо. Кога ја слушнав информацијава денес доживеав шлог
Зборуваш како да не ти било верно дека ќе биде сменет делот за Албанците.Незнам што мислеле и академиците при пишувањето на тој дел, како да не знаеле дека ќе си отворат дупла работа

?

..........

Гостин
I sea.... molba do clenovite na kajgana forum, da se najde nekoj koj ke uspee da mu objasni na decakot deka granicite bile zatvoreni i ni mravka ne mozela da izleze od nejzina teritorija bez dozvola na cico Enver. Jas ocigledno ne mozam.... :toe:

Da te potsetam sto si napisa, pa i sam ke se uveris deka lupas gluposti.

Znaci sea, begalcite od Kosova ili od Albanija od rezimot izbegale? Neli najgolem del se doselile begajki od rezimot?

A i da, begalcite si se vratija do eden.

Taka da....... gitla, "igracnica" ili "ljubov i seks".... dosta ti bese samoutepanstvo za vecerva.
смири се малку не ме бркаш од твојот дом па гитла да ми викаш:tapp:

Цртан филм...велиш и мравка неможела да помине без да го праша хоџа...па тоа бе е цртан филм..да да цртан филм :pos2::pos2:

немаш одговор бе:toe:
тоа е работата и затоа ми викаш да одам во љубов и секс:pos2:
се вратиле тие бегалците сите знам..затоа половина и повеке албанци па дури и политичарите влечат српски говор ...цртан филм никој нема да убедиш неможеш затоа што се што напошав е вистина :helou:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Зборуваш како да не ти било верно дека ќе биде сменет делот за Албанците.Незнам што мислеле и академиците при пишувањето на тој дел, како да не знаеле дека ќе си отворат дупла работа
Небе делот за албанците,туку за Британија шо пиштеше :toe:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.114
Верно не верно кога правиме нешто мора да го смениме ние ,да го доупропастиме затоа што не им се свиѓало некому(дали на албанци,грци,срби,бугари итнт) Името и знамето не им одговарало на грците,црквата на србите, уставот па сега енциклопедијата не им бил по кејф на албанците(за кои од кога сум роден знам дека ги викавме Албанци,и знам што беше Ахмети-борец за човекови(ако беше борец за човекови права ке се обратеше во стразбург) права или терорист-па затоа е на ‘‘БЕЛА ЛИСТА‘‘за во САД)

Извенете што сум оф топик али после слушањето за промена на енциклопедијата цел ден сум оф топик

Член од
26 март 2005
Мислења
237
Поени од реакции
94
Не знајш да читаш?

Дали се работи за Бугари или за Македонци за тебе е се едно, ти и твоите „историчари„ сте лузери.

Александар Стојановски во статијата “Демографски промени во дебарската каза (15-16) век“ ја црта тогашната граница меѓу Македонците и Албанците според податоците од турските дефтери : “Домородното македонско словенско население, се чини, преовладувало во Голо Брдо, Горен Дебар, па и во Река, но се разбира, во значителен број го имало и во Долен Дебар, а многу помалку во Черменика. На таков начин се создавала зона на извесно, мошне лабаво разграничување или, поточно, на вкрстување и преплетување на албанскиот и словенскиот елемент, а зоната врвела преку Долен Дебар, западно од Голо Брдо, преку Черменика. Но таа била многу порозна и непостојана, така што се текот на времето се поместувала на исток.“

Статијата е објавена прв пат на германски јазик во чешкото списание „Archiv orientalni“ во 2001 година, а потоа и во „Гласник на ИНИ45/1“, Скопје 2001 година. Објавено е и во книгата „Македонија под турска власт“ 2006. Авторот е еден од преведувачите на оригиналните турски документи. Ајде сега мајсторе дај да видиме каков одговор дале на тоа албанските „историчари“! Податоците од статијата и огромен број други се темелот на енциклопедијата и тврдењето за вашето доселување по 16 век. Дали 8 години беа достатно време за одговор ?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Дали се работи за Бугари или за Македонци за тебе е се едно, ти и твоите „историчари„ сте лузери.

Александар Стојановски во статијата “Демографски промени во дебарската каза (15-16) век“ ја црта тогашната граница меѓу Македонците и Албанците според податоците од турските дефтери : “Домородното македонско словенско население, се чини, преовладувало во Голо Брдо, Горен Дебар, па и во Река, но се разбира, во значителен број го имало и во Долен Дебар, а многу помалку во Черменика. На таков начин се создавала зона на извесно, мошне лабаво разграничување или, поточно, на вкрстување и преплетување на албанскиот и словенскиот елемент, а зоната врвела преку Долен Дебар, западно од Голо Брдо, преку Черменика. Но таа била многу порозна и непостојана, така што се текот на времето се поместувала на исток.“

Статијата е објавена прв пат на германски јазик во чешкото списание „Archiv orientalni“ во 2001 година, а потоа и во „Гласник на ИНИ45/1“, Скопје 2001 година. Објавено е и во книгата „Македонија под турска власт“ 2006. Авторот е еден од преведувачите на оригиналните турски документи. Ајде сега мајсторе дај да видиме каков одговор дале на тоа албанските „историчари“! Податоците од статијата и огромен број други се темелот на енциклопедијата и тврдењето за вашето доселување по 16 век. Дали 8 години беа достатно време за одговор ?
Е шо ми е мило вака сами кога се пеналите...

Еми момчета, тој твој веродостоен извор на кој што ти се повикуваш...те прави словен, а не антички. А па вториот болд не те ни брои...воопшто. Чуму?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А баш ме интересира кој извор ги определува Албанците како антички кога ги набројува.

Поглуп коментар неможеше да оставиш.

Словенскиот карактер не ја исклучува ниту прекинува врската меѓу нас Македонците од историски аспект. А терминот си е термин.

Како што ниту Албанец во 14-16 век не означувало посебна националност.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Da bideme realni, ne gi branam albancive ama tie vo Manu se debili koj sto dolg period spiea dodeka drugite komsiski institucii ne pravea lom i ponizuvaa sega naednas sakaa da kazat nesto , epa nikoj ne gi tretira seriozno. Ako samo se sekavate nasive gomnari nema stav za imeto, se pravea na toso. a sega sakaat da bidat glavni faci i toa pocnuvajki so nekoj period od koga doletale slovenite koj sto bile covekojadci i go izele domorodnoto naselenie i posle pocnale da se hranat so normalna hrana.

Kajgana Shop

На врв Bottom