Доселувањето на Албанците во Македонија

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.813
Ова ти е 4 пост по ред, каде прекршуваш правило на однесување.

Скулптурите не се доказ за постоење на нација и идентитет.
Тоа го знаат сите добри интелектуалци, а некој кај нив бара нација, по малку идентитет, и што уште не.

Оној што има идентитет, не се колеба за истиот.
Ama neso tuka ne mi e jasno vo Biblijata e spomnata Makedonija....????
Ti imas identit taka.....A drzava???...Ili padobranci...???
So e sledno u svicarska ke barate teritorija i ke probate da ja spoite so kosovo.....???
Otidivote do ludilo sega imate potreba da menajte istorii i enciklpedi zaso vistinata ve vrega???
Na internetov pravite web sajtovi deka makedonija e lirida i gazete se so e makedonsko !!!
Vasite Politicari sekoja den jadat gomna protiv Makedonskata nacija i drzava i sea ti dojde tuka da mi placis zaso
te zabole vistinata napisana vo enciklopedijata!!!
Nazad na stranicata 9 imas facebook grupa protiv enciklopedijata so karta na makedonija koja e prekrstena vo Ilirida i e prekriena so Albansko zname povtoruvam Albansko zname neli e toa nacionalizam ili kako se vikase ?
Sea so treba nie da pravime da se javime vo A1 i da pocnime na glas da placeme!!!
Sedi si miren istorijata nemozime da ja prevrtime i izmestime samo da ne ve uvredime vas vosocnite....!!!

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Скулптурите не се доказ за постоење на нација и идентитет.
Тоа го знаат сите добри интелектуалци, а некој кај нив бара нација, по малку идентитет, и што уште не.

Оној што има идентитет, не се колеба за истиот.
Има превише докази за нашето постоење многу пред нашата ера..
Но знаеш и самиот зашто тоа не го знае целиот свет.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
[zEUs];2946497 напиша:
Има превише докази за нашето постоење многу пред нашата ера..
Но знаеш и самиот зашто тоа не го знае целиот свет.
Добро бе, оти бе не ги разбирате работите и само лупате на празно да му ебам мајката.

Едно е да постоиш, друго е да знаеш кој си и што си.

Можеби и албанците постоеле за време на антиката ама некои си постоеле како Грци, некои можеби како Македонци, некои можеби како некое Илирско племе Арбани.

Секако дека постоиш ти, ама има и непостоење.

Не кажав дека не постоела Македонија туку само кажав пример.

А тоа што на крај сепак се јавуваат Бугарофили и Србофили чија етика е врзана тесно со тие нации, мене сепак ми изгледа како флотантен материјал од антика па се до ден денешен.

Ама јебеш га, тоа не е битно.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро бе, оти бе не ги разбирате работите и само лупате на празно да му ебам мајката.

Едно е да постоиш, друго е да знаеш кој си и што си.

Можеби и албанците постоеле за време на антиката ама некои си постоеле како Грци, некои можеби како Македонци, некои можеби како некое Илирско племе Арбани.

Секако дека постоиш ти, ама има и непостоење.
Можеби е далеку од точен, прецизен и стриктен заклучок.

Дај аргумент дека твоите тврдења се точни а не само некој теории и хипотези.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
албанци не...........

а и точно е дека албанците се доселеи во најголем број во последните 50 години , бегајки од режимот на албанија во тоа време............јас имам 22 години и сум жив сведок на доселување на 150 000 Албанци од косово за време на НАТо интервецијата.........:helou:
[zEUs];2946379 напиша:
Убоо прашав.
Историски кога е запишано дека е создадена Албанската држава.

Инаку за Македонија има податоци за постоење како ,,Македонија,, над 7000 години. :toe:
Alooooo, kocete be kocete, forum e ova, ne e emisija vo zivo na televizija, imate vreme kolku vi dusa saka da razmislite pred da kazete nesto, ne se blamirajte.....
Ti imas identit taka.....A drzava???...Ili padobranci...???
So e sledno u svicarska ke barate teritorija i ke probate da ja spoite so kosovo.....???
Otidivote do ludilo sega imate potreba da menajte istorii i enciklpedi zaso vistinata ve vrega???
Lepi Dzonson, vo taa tvoja enciklopedija koja sto ne sakas da se smeni, stoi deka ti imas slavjansko poteklo... kakva ti Bibliska Anticka Makedonija?!!!!

?

..........

Гостин
Alooooo, kocete be kocete, forum e ova, ne e emisija vo zivo na televizija, imate vreme kolku vi dusa saka da razmislite pred da kazete nesto, ne se blamirajte.....

Lepi Dzonson, vo taa tvoja enciklopedija koja sto ne sakas da se smeni, stoi deka ti imas slavjansko poteklo... kakva ti Bibliska Anticka Makedonija?!!!!
Ако не мислиш или незнаеш да одговориш не ме цитирај бадијала:helou:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ако не мислиш или незнаеш да одговориш не ме цитирај бадијала:helou:
Pa ti odgovoriv. Se blamiras so tresenje na gluposti i nevistini.
Albancite se doselile radi toa sto izbegale od rezimot vo Albanija?!!!!
Ti be se citas voopsto sto pisuvas il ne? Koj brilianten um ti go kazal toa, koj te izlazal, kazi mi, da mu se poseram u glava ednas otkako ke izedam cinija grav so fafaronki.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
,,Македонија постоела цивилизација уште од периодот меѓу 7000 п.н.е. и 3500 п.н.е. Античките Македонци веројатно биле првите што развиле државна организација на овие простори. Првпат Македонското Царство се јавува во периодот на IX век п.н.е. и за први македонски цареви се сметаат Каран и Пердика I.,,

Прв пут ова го гледам на нет.

Инаку сакам историја, обожавам да читам книга па така доста знам за својот народ и држава.

p.s ...никој не ми одговори за албанија и албанскиот народ од кога се појавени!?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
[zEUs];2946637 напиша:
,,Македонија постоела цивилизација уште од периодот меѓу 7000 п.н.е. и 3500 п.н.е. Античките Македонци веројатно биле првите што развиле државна организација на овие простори. Првпат Македонското Царство се јавува во периодот на IX век п.н.е. и за први македонски цареви се сметаат Каран и Пердика I.,,

Прв пут ова го гледам на нет.

Инаку сакам историја, обожавам да читам книга па така доста знам за својот народ и држава.

p.s ...никој не ми одговори за албанија и албанскиот народ од кога се појавени!?
Znaci Makedonskata drzava postoi 7000 godini a?
Potvrdi mi go ova, za da znam, da ides na ignore.... ovaj, ne vredi da se gubi vreme.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Znaci Makedonskata drzava postoi 7000 godini a?
Potvrdi mi go ova, za da znam, da ides na ignore.... ovaj, ne vredi da se gubi vreme.
Линкот на Албанците со домородното население на таа територија?:helou:

Темата не е за Македонија така да нема потерба од други дискусии.

Ајде да направиме поконструктивна дебата и да не се караме (за двете страни)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
ti sakas da kazes deka si ja procital enciklopedijata....poleka so kitenjeto muda be ako imas fakti za navodnoto doseluvanje na maljocite vo Makedonija
de prinesigi da gi vidime a vaka ostanuvas naj glup maljok

?

..........

Гостин
Pa ti odgovoriv. Se blamiras so tresenje na gluposti i nevistini.
Albancite se doselile radi toa sto izbegale od rezimot vo Albanija?!!!!
Ti be se citas voopsto sto pisuvas il ne? Koj brilianten um ti go kazal toa, koj te izlazal, kazi mi, da mu se poseram u glava ednas otkako ke izedam cinija grav so fafaronki.

Да......точно се доселиле затоа што во тој период Македонија за албанците била Америка , доагале тука да пасат офци,говеда и да копат по нивите за корка леб......и останувале тука ...имаше и филм снимано во тој период го имам гледано на МТВ само незнам како се викаше за бегањата на народот од Албанија и од диктаторскиот режим таму:helou:

не се невистини

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
ti sakas da kazes deka si ja procital enciklopedijata....poleka so kitenjeto muda be ako imas fakti za navodnoto doseluvanje na maljocite vo Makedonija
de prinesigi da gi vidime a vaka ostanuvas naj glup maljok
Авторот "Историчар" на таа фалсиклопедија, се повикува на славјанското македонско потекло, односно денешните македонци како микс на старите антички народи(македонци) и новодојдените славјани.
Вака реагирате, затоа што едноставно ништо во животот не ви иде од рака!
Ти мене Маљок, јас тебе права, ти мене албанец, јас тебе Скендербеј во главен град, ти мене шпон, јас тебе QUIT на фалсиклопедијата!

Значи ти смета тоа што ја се прашувам а не ти!

btw. до модераторите: вака се однесувам на оние кои се однесуваат лошо према мене и етнитетот на кој припаѓам

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Да......точно се доселиле затоа што во тој период Македонија за албанците била Америка , доагале тука да пасат офци,говеда и да копат по нивите за корка леб......и останувале тука ...имаше и филм снимано во тој период го имам гледано на МТВ само незнам како се викаше за бегањата на народот од Албанија и од диктаторскиот режим таму:helou:

не се невистини
Oooooooooooo ti, smeni gurtnite o tiiiiiiiii............zatvoreni bile granicite oooooooo tiiiiiiiiii....... nemale nikakva moznost da izbegaat i da go posakuvale toa.... iluzorna, iracionalna, klasicna nebuloza e taa brojka od iljadnici koja sto ja naveduvas. :toe:

?

..........

Гостин
Oooooooooooo ti, smeni gurtnite o tiiiiiiiii............zatvoreni bile granicite oooooooo tiiiiiiiiii....... nemale nikakva moznost da izbegaat i da go posakuvale toa.... iluzorna, iracionalna, klasicna nebuloza e taa brojka od iljadnici koja sto ja naveduvas. :toe:
ниту една држава ниеден режим неможе да спречи иселувавање на народот ..и Македонија е сега затворено гето па постојано се иселува народ ...:toe:

А тие мои бројки се однесуваат на бегалците од косово кој дојдоа и останаа тука ...а потоа многу убаво и ни се заблагодарија .....јасно е сега:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom