Дали сте спонтани?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Дали сте спонтани ко личности? Дали мора се да ви е испланирано или едноставно животот оставате да ви тече по сопствен тек?

Што мислите, што е подобро од овие две?

Дали спонтаноста е вродена особина, дали може некој што постојано планирал цел живот, да стане спонтан?

Ми се случило неколку пати да направам нешто спонтано..Но сепак си планирам..

па можам да кажам дека сум спонтана личност...досеа сите убави нешта дошле сами по себе,спонтано,без никакви планови...:pipi:

За жал зависник сум од планирање.Не дека баш се планирам ама морам да имам некои одредени насоки по кои ќе се движам.
А сакам спонтани работи.Најубавите работи што ми се случиле биле спонтани.:pipi:

Спонтан сум као абортус :)

Иначе да, сакам избацувања од секаков вид и можам да кажам дека сум спонтан .

Секогаш си ја планирав иднината и уште си ја планирам па си одам по тој тек на животот кој што сум си го зацртала. Секако, има моменти кога морат да се направат отстапки и имало "suddenly, out of nowhere" моменти кога сум правела исклучоци и сум донесувала одлуки во мигот. Не дека се лоши таквите одлуки, напротив, но повеќе сакам кога ми е испланирано.

Само шо планираното не излева онака како сме го замислиле.
Затоа спонтано.

Пошто секогаш кога планирам нешто за жал, не ми испаѓа - спонтан сум ко абортус.

Ама почнувам да учам да планирам и надредувам.

Хмм, јас би рекол и спонтан, и не баш. За небитни работи и ситници одлучувам веднаш, но за поважни прашања размислувам долго и планирам. Дека ќе се променам не верувам.
Битно е спонтаноста да ја искористиш во прав момент и во право време.

Спонтана сум.
Секогаш оставам работите да си се одвиваат без некој посебен ред,скоро никогаш ништо не планирам,оставам времето се` да си донесе.
Можеби таква сум затоа што ми е на некој начин досаден испланираниот живот,а и башка како што кажа некој погоре 99% од планираните работи никогаш не успеваат да се изреализираат па затоа одамна престанав да си трошам време на планирање.

Планирам ден два унапред повеќе не, можеби за поголеми работи и се понатаму имагинација е.
Не планирам на пример пред да седнам на маса со некого што ќе кажам како ќе речам, едноставно седнувам и зборувам, дури и ако има луѓе со кои што прв пат седам како што беше и денеска едноставно седнувам и доминирам не само физички туку и интелектуално. За тие што не разбраа сакам да кажам дека премногу зборувам и ретко кога немам инспирација за тоа :icon_lol:. Ми велат доста Б. не остави З. да каже нешто :pos::pos::pos::pos::pos:, а З. на пауза е моментално :pos::pos::pos::pos::pos::pos:инаку човекот е молчелив тип како Тилк од Ѕвездена Порта :icon_lol:.

Не сум спонтана и токму тој недостиг на спонтаност(уствари отсуство) константно ми е на удар на критика од поблиските.А,јас уште одбивам да прифатам дека тоа ми е мана,дисциплина и принципиелност некако не ги гледам како мани,али ај...

Некако не ми е забавно да живеам хаотично и дезорганизирано,не сакам изненадувања,непредвидени ситуации...така си сум навикната.Многу подобро функционирам по планче,распоред,агенда,протокол и сие видови уништувачи на хаос.Роботизирано било и неинтересно,епа може и да е,ама мене ми е посигурно и во многу случаеви се покажало како попаметно.Глупости да се,предвидени и испланирани сакам да бидат.:icon_roll И веќе ми личи како да се правдам,посилно е од мене,во рефлекс ми премина.:)

Знам дека најдобрите работи во животот се случуваат спонтано,али еве кај мене по можност нека идат со благо наговестување,некој знак нешто,би го ценела тоа.:)

Јас си ја планирам спонтаноста!
ashamed_smiley.png

Убаво е да си спонтан...но јебешга, не е секој така “лабав“ :)
И да...мислам дека спонтаноста е “вродена“ особина...не вродена туку едноставно зависи од градбата на карактерот на мали години...така да, you can't teach and old dog new tricks!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom