Крусер
Тотем Пума
- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 3.556
- Поени од реакции
- 1.613
Зарем Србите би ги нападнале Грците?Интересно ќе биде доколку ги нападнеме грциве, со помош на Турција и Србија![]()
Некако не ми се верува... Попрво нас би нè нападнале.
Зарем Србите би ги нападнале Грците?Интересно ќе биде доколку ги нападнеме грциве, со помош на Турција и Србија![]()
Уште еднаш да пишеме ?Прво да опстанеме после напагање зошто како што јас знам 2 месеци од како ке се додаде некоја држава не смее да ја напагат.Кој ке гради болници ,одбрамбени системи и се друго ? Црвен Крст? Ајде малку поозбилно да си ја сватиме работата ...
Абе знам јас дека се купуваат човек јас тоа и ти го велам ама ме интересира како ке средиме со кој пари ? Ке донираме сите злато и на крај ке го однема некадеУште еднаш да пишеме ?
Болниците се купуваат исто и системите за одбрана, 2 месеци не може да не напаѓаат за тоа време ќе средиме се како што треба.
шо фирма?Па нели русите ни ветија q5 болница а за 2болница ке имаме пари а за 3тата ке собирамеи плус од данок пари ке идат во буџетот и така ке се развиваме малце по малце па ако може еден бејби бум да напраиме иначе јас отварам фирма во Македонија уште првиот ден
Предлогот за Македонија е даден, како што јас сфатив...И да, ке бидат 3 региони, но не како што ги наведе ти.Има некој констракшн скил?Ако нема, дајте ние со над 7 скил да почнеме тој да го развиваме за да можеме своја болница да си изградиме.
Иначе за еМакедонија мислам дека треба 3 регии да имаме.Мој предлог.
1 - Западна Македонија - граничи со Источна Македонија,со никого на север(таму кај Косово),со никого на запад(кај што треба Албанија да биде) на југ со Гејлада и на исток со Источна Македонија и Скопје.Ресурс - high grain.
2- Скопје- граничи само со Источна и Западна Македонија,главен град,нема никаков ресурс.Слична провинција како што е Белград ка Србите.
3 - Источна Македонија - граничи со Бугарија,Србија и Грција,има medium iron и можеби medium grain( сепак Срумица,Кочани,Гевгелија и Овче Поле се таму,а таму во RL има доста земјоделие).
Што мислите?
Незнаев за тоа дека веќе е даден предлогот.Предлогот за Македонија е даден, како што јас сфатив...И да, ке бидат 3 региони, но не како што ги наведе ти.
Има некој констракшн скил?Ако нема, дајте ние со над 7 скил во ленд или ману да почнеме тој да го развиваме за да можеме своја болница да си изградиме.
Иначе за еМакедонија мислам дека треба 3 регии да имаме.Мој предлог.
1 - Западна Македонија - граничи со Источна Македонија,со никого на север(таму кај Косово),со никого на запад(кај што треба Албанија да биде) на југ со Гејлада и на исток со Источна Македонија и Скопје.Ресурс - high grain.
2- Скопје- граничи само со Источна и Западна Македонија,главен град,нема никаков ресурс.Слична провинција како што е Белград ка Србите.
3 - Источна Македонија - граничи со Бугарија,Србија и Грција,има medium iron и можеби medium grain( сепак Срумица,Кочани,Гевгелија и Овче Поле се таму,а таму во RL има доста земјоделие).
Што мислите?
Региони: Eastern Macedonia, Povardarie, Western Macedonia ќе гледаме во Western да стават high жито но да гледаме да го направат поинаку да не се граничи со Грците некако ќе направам скица ако можам деновиве да не биде на директен удар од Грците зошто они немаат high жито.. а medium не ни треба само проблеми прават таквите региони упола продуктивност па ако има фирми ќе неможеш да направиш 1 % такса за увоз зошто ќе ги оштетиш домашните компании итн..Предлогот за Македонија е даден, како што јас сфатив...И да, ке бидат 3 региони, но не како што ги наведе ти.
Немора да бидат скроз исти како што се во вистинскиот живот ќе направиме ние малку модифицирана верзија барем Western Macedonia да не се граничи со Грција..Незнаев за тоа дека веќе е даден предлогот.
Единствено ми се чини логично така како што кажав.Уствари може и со Повардарие,ама па ќе имаме многу региони што ќе граничат со Гејлада.
Ова Повардариево ќе мора да граничи со Гејлада,исто така и Источна сигурно граничи ,а Западна најверојатно.90% сега ќе имаме 3 региони со нив на границаРегиони: Eastern Macedonia, Povardarie, Western Macedonia ќе гледаме во Western да стават high жито но да гледаме да го направат поинаку да не се граничи со Грците некако ќе направам скица ако можам деновиве да не биде на директен удар од Грците зошто они немаат high жито.. а medium не ни треба само проблеми прават таквите региони упола продуктивност па ако има фирми ќе неможеш да направиш 1 % такса за увоз зошто ќе ги оштетиш домашните компании итн..
А што па ако го има Скопје и не се граничи со Грција кога нема да биде од никаква важност, а може и да имаме повеќе региони да имаме ништо чудно немора баш да бидат 3 и со сојузниците тешко дека ќе можат да ни ги окупираат.. и сега како што стои состојбата на Грција ќе и биде страв да ни нападне оригинален регион оти ќе ни ги активира MPP-овите и ако ги нападнеме ќе биде голема битка Peace vs EDEN а тогаш се знае што ќе стане освен ако не се сменат позициите до тогаш.Ова Повардариево ќе мора да граничи со Гејлада,исто така и Источна и Западна најверојатно.90% сега ќе имаме 3 региони со нив на граница.