- Член од
- 21 февруари 2009
- Мислења
- 1.315
- Поени од реакции
- 47
Koj koli se vozea be drugar, kolku godini imas ti se citas sto zborvis, treba li pak da napomenam 2 milioni luge od Jugoslavia se iselia zasto mnogu ubavo im bese.Само со таков КОМУНИСТИЧКИ режим Македонија ќе беше држава!
Тие што биле борци или "борци" за самостојна држава си го добивале заслуженото и она одамна кажаното: Со власт и со гас не се игра!
Се знаело што е почит,се знаело што е милиција,се знаело што е културно влевање страв.
Еве ќе ја оставиме на страна политиката,ќе напишам неколку редови за општото живеење и тоа што го знам што ми го кажувале моите родители.
Кога имало дрога,кога имало педери,кога имало криминал,корупција,мито...кога не се можело да се купи кола каква што сакаш,кога не можело да се појде на одмор каде што сакаш,кога немало да ти стигне плата на први????
Ова се само неколку работи за кои што тагуваат нашите родители,а моите богами не беа од тие што станаа преку ноќ директори и што фрлија фирми под стечај.Беа само едни луѓе што можеа со своите плати и играчки да ми купат и да ме носат на одмор и да се возам секоја година во различна кола и тоа од ПЛАТА!!!
На овај народ/стока само таков режим му треба,а не сега да се замилува некој копиљак дека го фатил господ за мадиња со тоа што татко му станал газда на фабрика преку ноќ. мене кур ме боли за идеалите и за идентитетот ако не живеам нормален живот што ретко кој го живее во државава.
Темава е доста обемна,зависи од кој аспект ги гледаш работите...Дали како спортист,музичар,пратеник,уличар,доктор,правник................За мене,арен бил чоекот или можда така ме воспитале да мислам,можда сум во тотална заблуда. :smir:
Далеку сум од комунист или ес де есовец,а богами немам ни муда да бидам Мирче Ацев или Методија Андонов.......револуционер не е заебанција!!!
Jas rastev vo taa Jugoslavia i znam kolku bese bogata a ima tuka na forum decista od 18 godini sto ne bile rodeni vo toa vreme i serat kako vozele mercedesi pardon fica.