Рамноправност, ама сепак не...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
е шо сакаш ти бе....малтер ли да прави на србските мешалки:pos2::pos2:

Mоре ко ќе и се подвикни и со некој шамар да видиш како знат и малтер да мешаат и дрва да цепат и кокошка да заколат....
Ако сака рамноправност ене и ја вратата па кај татка и нек бара демократија и гласање.

Mоре ко ќе и се подвикни и со некој шамар да видиш како знат и малтер да мешаат и дрва да цепат и кокошка да заколат....
Ако сака рамноправност ене и ја вратата па кај татака и нек бара демократија и гласање.

абе за дрва и кокошка ок ама ова со мешалките....тешко а и срБски се(пази срБски)-тоа е ко со глава во зид.

е шо сакаш ти бе....малтер ли да прави на србските мешалки:pos2::pos2:
ne be,ti da pravis malter,a ona da sefuva,...a i pokraj toa da se oseka omalovazena i neramnopravna so tebe,i koga ti ke i kazes eve poveli mesaj i ti,ona da ti kaze,:"ama jas sum zensko"(kako sto i najcesto biva.
mnogu biraat zenite vo koi raboti sakaat da bidat ramnopravni,a vo koi ne,...a jas toa ne bi go narekol ramnopravnost

Јас сум човек што при општественото групирање верува во принципот на хиерархија. Ако вие во машко ја барате карактеристиката на заштитник тогаш по хиерархија тој е над вас и нема рамноправност. Еден секогаш е лидерот, свесно или несвесно, сакал тоа некој да го прифати или не. Постои компромис, рамноправност не.
Е сега...развлекуваш.
Кажи ти те молам што да барам јас од мажот,да биде заштитник или плачко,по цел ден да ми плаче на рамо,тоа???
Тоа е ваша машка карактеристика и нема врска со рамноправноста.

Маж што ја вреднува жената,и нуди стабилност и сигурност,тоа е маж.

Е сега...развлекуваш.
Кажи ти те молам што да барам јас од мажот,да биде заштитник или плачко,по цел ден да ми плаче на рамо,тоа???

interesno kako toa recisi site zeni znaat sto e maz.
da znaea (barem edna stotinka od toa ) sto e zena,ke bevme mnogu ponapred vo ramnopravnosta.

interesno kako toa recisi site zeni znaat sto e maz.
da znaea (barem edna stotinka od toa ) sto e zena,ke bevme mnogu ponapred vo ramnopravnosta.
Ептен нормално.
Сакам маж и знам што е маж.

Ти знаеш за нешто за жените или...
Сподели со нас,искоментирај што е жена за тебе.
Рамноправна или не.

Ептен нормално.
Сакам маж и знам што е маж.

Ти знаеш за нешто за жените или...
Сподели со нас,искоментирај што е жена за тебе.
Рамноправна или не.
pazi sega,znaes sto sakas?ili znaes sto e maz?
izvini sega ama prvo(ti kako zena) treba da znaes sto e zena,a posle sto e maz.
a toa STO E,a ne sto ti sakas da bide

pazi sega,znaes sto sakas?ili znaes sto e maz?
izvini sega ama prvo(ti kako zena) treba da znaes sto e zena,a posle sto e maz.
a toa STO E,a ne sto ti sakas da bide
Ете гледаш...
Не знаеш што е жена,поима немаш...
Тебе поинтересно ти е да вртиш во круг.
Ха,па се најде и за рамноправност да кажеш нешто.

Ете гледаш...
Не знаеш што е жена,поима немаш...
Тебе поинтересно ти е да вртиш во круг.
Ха,па се најде и за рамноправност да кажеш нешто.
izvini duso,ama terminot zena e mnogu relativen,i ne se obiduvam da kazuvam sto e zena(ili pak sto e maz)za razlika od tebe.
ama aj eve da probam da ti kazam barem nesto,
Кажи ти те молам што да барам јас од zenata,да биде заштитник или плачкa,по цел ден да ми плаче на рамо,тоа???
Тоа е ваша zenska карактеристика и нема врска со рамноправноста.

Zena што go вреднува mazot,и нуди стабилност и сигурност,тоа е zena(ako se zeme v predvid ramnopravnosta).

izvini duso,ama terminot zena e mnogu relativen,i ne se obiduvam da kazuvam sto e zena(ili pak sto e maz)za razlika od tebe.
ama aj eve da probam da ti kazam barem nesto,
Кажи ти те молам што да барам јас од zenata,да биде заштитник или плачкa,по цел ден да ми плаче на рамо,тоа???
Тоа е ваша zenska карактеристика и нема врска со рамноправноста.

Zena што go вреднува mazot,и нуди стабилност и сигурност,тоа е zena(ako se zeme v predvid ramnopravnosta).
и што сега?
ги изврте моите зборови,им ги смени местата и...
па ни мислење сопствено немаш за жените.
:kesa::kesa::kesa:

и што сега?
ги изврте моите зборови,им ги смени местата и...
па ни мислење сопствено немаш за жените.
:kesa::kesa::kesa:
bog da cuva be.kakvo mislenje sakas da imam za zenite ?koga sekoja zena e razlicna.
i ne gi izvrtev tvoite zborovi,ama da im gi smeniv mestata,zatoa sto e vo sklad so ramnopravnosta.

bog da cuva be.kakvo mislenje sakas da imam za zenite ?koga sekoja zena e razlicna.
i ne gi izvrtev tvoite zborovi,ama da im gi smeniv mestata,zatoa sto e vo sklad so ramnopravnosta.
Бог да чува бе алекс и мажите се различни:nesvest:
а сите ние кажуваме какви сакаме да се нашите мажи или какви се...
Кој те тера тебе сите жени да ги анализираш:tv:

Бог да чува бе алекс и мажите се различни:nesvest:
а сите ние кажуваме какви сакаме да се нашите мажи или какви се...
Кој те тера тебе сите жени да ги анализираш:tv:
e taka be duso,toa kazi,...a ne da mi kazuvas sto e maz,demek jas ako ne sum takov,ne sum maz.hehehehhehe

ne be,ti da pravis malter,a ona da sefuva,...a i pokraj toa da se oseka omalovazena i neramnopravna so tebe,i koga ti ke i kazes eve poveli mesaj i ti,ona da ti kaze,:"ama jas sum zensko"(kako sto i najcesto biva.
mnogu biraat zenite vo koi raboti sakaat da bidat ramnopravni,a vo koi ne,...a jas toa ne bi go narekol ramnopravnost

нема да шефува...малтеро моја работа...

кога ќе готви и ја нема да се мешам...само да не ја утне има и такви:)

Е сега...развлекуваш.

Има. Од што изгледа не се разбираме со тебе и Леандра ќе почнам да давам некои бош примери па да видиме дали тогаш ќе се разбереме. Митолошкиот крал Артур своите витези ги сметал за браќа. Тие му требле нему, он на нив. Дури и се состанувале на тркалезна маса затоа што според кралот таквата маса сиболизирала рамноправност и никој не седел на чело како кај квадратестите маси. Ама ипак јеби га он бил крал а другите не.

Не може лицето што бара заштита да е рамноправен со лицето што му ја нуди таа заштита. Лицето што ја нуди заштитата е "посилен" а со самото тоа поавторитативен и ако сакаш подоминантен. Илузорно е да се мисли поинаку. Лидер секогаш е еден. Од кај сакаш почни еве и од познати музички бендови. Сигурно кога се формирале истите бендови не рекле јасно и гласно е јас сум лидер. Него со тек на време еден се истакнал најмногу и е челната фигура. Хиерархијата (ок тежок збор ама не можам да најдам посоодветен) е неизбежна. Се согласувам дека има доста семејства каде што жената е главата. Ама тоа е друга тема. А на тековнава збориме за два моменти рамноправност и заштита што се исклучиви една со друга. Нормално дека си требаме еден на друг дека некои работи што ги може едниот не ги може другиот и обратно ама лидер мора да има. А кога има лидер нема еквиваленција. Ако и ова не го разбирате немам намера понатаму да се објаснувам на темата. Како и да е навикнат сум луѓето да ги идеализираат работите особено кога љубов е во прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom