PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Tи и поарно што не сакаш уметници.Затоа и после бројката стаив смајли...Испаѓа дека стварно малку сме шо се тиче квантитет
Anyhow, никад не сум била у врска со уметник. Ниту нешо ептен ми се свиѓаат. Уствари, као НЕ ме привлекуваат. И се други професии, многу помалку "уметнички" сакам кај партнер.
Ваљда затоа и не сум мерило.
Али ипак стојам цврсто против генерализациите![]()

Зборот ми беше, замисли двајца изгубени у свемир да треба да зависат еден од друг. Девизата „Спротивностите се привлекуваат“ е најлесен начин да се објасни ова. Двајца партнери треба да се надополнуваат, едниот секогаш да може да се потпре на другиот, другиот да биде супериорен во смисла на рационалност, практични решенија, да го држи столбот, а другиот да го создава духот на врската, да и дава шмек, да биде оној поранливиот.
Како што глеаш, уметникот го ставив да биде тој поинфериорниот (иако во суштина, често е он тој што ги држи конците поради дивата природа, мада со него никогаш не знаеш кој е кој и што е што). Може и од таа причина повеќето жени кои на кратки стази се палат на уметници, на целата боемска аура околу нив, на авантурата која им е ветена, на инаквоста; на подолги стази многу од нив ќе се согласат дека не би се одлучиле за уметник. И тоа е баш поради таа крива линија што ја претставува уметникот, шантрање, наместо стабилност, првата работа што жена ја бара кај маж (во сериозни врски со планови за иднина) е тоа да може да се потпре на него. Жената е секогаш таа поддржуваната, и ова не го мислам во финанскиска смисла.
Уметникот тоа не може да и го овозможи затоа што е духовно и емотивно ослободен од стеги и граници, од типот на врзување за една жена и претставување столб на врската со неа. Ако познаваш постари уметници, колку од нив се во успешни бракови?
Арно ама, затоа па е доволно занимлив за повремени секс-дружби и слични кратки авантури

А ботомлајнот е уствари дека двајца уметници се лоша комбинација

Цел труд на темава изнапишав