Зошто жените сакаат уметници?

На ист принцип и машките паѓаат на жени со испрчен гз, кукчиња и цицки, кои многу се смешкаат и трепкаат, а малку зборат.
И тоа е таков базичен принцип на селекција.
Као има карлица за да раѓа, има цицки за да рани, покорна и трпелива е...таман за мајка и таман за да ме чува и мене.

Море кога ќе видам со какви хобити се зедоле не ми стои така.

Иронично е што жените сеуште очекуваат моќ од мажот, а истовремено сакаат да бидат рамноправни.
Интересна тема. :)
А баш сакав да те прашам, што со жените кои што сами по себе се доволно моќни (финансиски, емоционално, физички) да се грижат за своето потомство, по правило би требало да се падне на некој кој што може да даде уште повеќе?
Некако теоријата не ми држи вода, селективно да, но општо прифатено, не верувам.Зборувајќи од своја перспектива пропаднат писател со феноменален талент за пишување нема да го сменам за Бил Гејтс кој изгледа како Колин Фарел.:toe:

А баш сакав да те прашам, што со жените кои што сами по себе се доволно моќни (финансиски, емоционално, физички) да се грижат за своето потомство, по правило би требало да се падне на некој кој што може да даде уште повеќе?
Некако теоријата не ми држи вода, селективно да, но општо прифатено, не верувам.Зборувајќи од своја перспектива пропаднат писател со феноменален талент за пишување нема да го сменам за Бил Гејтс кој изгледа како Колин Фарел.:toe:

Јас само се надоврзував на муабетот на марсовка и членот што ја цитираше.
Марсовка ја форсира теоријата на инстиктивна селекција, која ја само ја дообразложив (што не значи дека апсолутно се слагам со истата, или ја земам за единствено мерило)

Всушност, лично не сум фан на дарвинистичко/фројдовски теории во психологијата/социологијата и сметам дека сме многу покомплексни суштества, кај кои инстинктот (помалку или повеќе) е отапен, и кај кои ипак постои индивидуална диференцијација (која влијае на изборот на партнер).

извини и ти се осмелуваш да употребиш оваков речник...аферим бре аферим ти личи....срамота:tapp::tapp::tapp:

jebes recnik glej sustinata be kopuk!
чекај малце нели е малце садистички и на крај краеви велите рамноправност а овде моќен партнер,јас материјалниот аспект не го негирам но ај да погледнеме од другата страна зарем не е уметникот МОЌЕН со својата умешност сосвојата експресија на емоции со дарбата да насмее луге да влијае на нивното мислење,не се моќни само директорите значи ако директорот прави профит има мерцедес те вози а е шутрак шо не знае муабет да направи што ако му е моќта,а секако има и уметници ккои пак не се комуникативни но сакам да кажам дека и уметниците се МОЌНИ во својата сфера директор не може со уметник и обратно а сега зошто повеќе одат жените по познати личности или директори богаташи,тоа е резултат на материјализацијата и роботизацијата на опоштествената свест во глобала.
ne e biten recnikot osim ako nejkes da si ja matis vodata za da ti izlea podlaboka, bitna e poentata a ne mrcenje muda!

има една поговорка од стари...за жена само тепање и ебање и ќе е најзадоволна

Не...има нешто и во колите :)

И до чековите, кредитните картички и сметките во банката. Обично препорачуваат кеш.

И после се навредуваат ако и викаме така.

Блазеси ми што сум уметник :icon_lol:. Па добро зависи од уметник до уметник, не бива на 36 години да пушиш трева и сликаш слики по ѕидови на стриптиз барови (Извини Џ. ама морав) кога дома те чекаат жена и дете. Боемството и уметноста се поврзани, ама претерано боемство штети на здравје и креативност и се запоставуваат други работи. Така да зависи од уметник до уметник.

Море глупости по темава, алал да ви е.

И кој знае што е уметник?

Кои пичиња се палат на уметници? Елвир Мекиќ е музичар и аЛтоматски е уметник а?
Или Лила Филипова, или онаа курветаната со бубуљици по телевизии што ја вадат, и по спотови?

Прво ЕБЧИШТА треба да најдете добар партнер што знае кој и кога и што е уметник, е онда треба да елаборирате, сега за сега, пичките не сакаат уметници! А оние "уметници" кои тие ги сакаат, тие всушност не е УМЕТНИЦИ.

Такоџер, ти моеш да се претставиш како Џеси Овенс, али ак не можеш сто метра ни да ги погледнеш а камоли да ги доодиш, или дотрчаш, јебем ти уметнико, упс ова де спортистот(спринтераш).

ПИЧКИТЕ СЕ ПАЛАТ НА СЛАВНИ "УМЕТНИЦИ"

Еве погоден топик.

Не сум уметник, ал барем иам уметничка душа...тоа се важи? :nesum:

Како и да е, ако Елвир Мекиќ и оние раперите денес краудот ги смета за уметници, онда ти си поголем уметник од нив. Онда уметноста веднаш може и да се степенува, и пак на крај ќе имаме поголеми и помали уметници, а ипак на крај сите ќе бидат уметници.

Дијалектика, сепак дијалектика.

Море глупости по темава, алал да ви е.

И кој знае што е уметник?

Кои пичиња се палат на уметници? Елвир Мекиќ е музичар и аЛтоматски е уметник а?
Или Лила Филипова, или онаа курветаната со бубуљици по телевизии што ја вадат, и по спотови?

Прво ЕБЧИШТА треба да најдете добар партнер што знае кој и кога и што е уметник, е онда треба да елаборирате, сега за сега, пичките не сакаат уметници! А оние "уметници" кои тие ги сакаат, тие всушност не е УМЕТНИЦИ.

Такоџер, ти моеш да се претставиш како Џеси Овенс, али ак не можеш сто метра ни да ги погледнеш а камоли да ги доодиш, или дотрчаш, јебем ти уметнико, упс ова де спортистот(спринтераш).

ПИЧКИТЕ СЕ ПАЛАТ НА СЛАВНИ "УМЕТНИЦИ"

Еве погоден топик.

Славни уметници - палат гасат

Jeste.
Para na para ide...( ova ko nesto nepisano pravilo vo finansiite :) )
Do dusa ne mora da ide kaj nekoj sto ima poveke od nea, ama sepak, od dvajca ke go izbere onoj sto ima poveke. :):toe:

Jeste.
Para na para ide...( ova ko nesto nepisano pravilo vo finansiite :) )
Do dusa ne mora da ide kaj nekoj sto ima poveke od nea, ama sepak, od dvajca ke go izbere onoj sto ima poveke. :):toe:

Па може да се каже дека е и по социјална основа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom