Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Тоа потпаѓа под она `чудни биле патиштата` или `искушавање на верата`
А бе заеби такво искушување, ојдов јас во пагани , таму нема такви стресови.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа потпаѓа под она `чудни биле патиштата` или `искушавање на верата`
Тоа потпаѓа под она `чудни биле патиштата` или `искушавање на верата` не оти е лош или осветољубив...
Барем така верниците тврдат...
Придонесува за манипулација од најдолниот вид шо можи чоечки покварен ум да ја смисли.
Јас сум верник,на свој начин,ама да ми дат сила има се оние забрадените по затвори да ги испикам.А и тие истрижаните од Запад,нив уште поќе.
Iako sum ateist sepak, da, smetam deka religijata pridonesuva za opstestvoto. Spored mene taa sluzi za splotuvanje na narodot i kolku tolku si ja vrsi rabotata.
A inace procitav megu prvite postovi deka luge za vreme na veligden se rasptnuvale na krst, toa za mene se sutraci koi ne go razbrale ona sto go propoveda "bog" i toa sto e napisano vo biblijata. Za niv iskreno i ne mi e zal isto kako i za onie koi vrsat samoubistvo, na isti kantar gi stavam!
nhe mace toa spaga pod: sudni se patistata na lugeto... za tie poplavi, za tie epidemii, za tie pozari i bla bla bla
Хрисијанство (Католизам поточно)
Кој ја создаде религијата?
Зошто има свети војни?
Зошто има геноциди на неверници?
Кочење на развојот на човештвото?
Жити се да не дојде ден да почнат верниците да ја следат библијата. поарно е вка кога сите ја фалат, а никој не ја прочитал. Не се гледаат ужасите кои се напишани во неа [како тоа дека децата кои се непослушни треба да бидат изнесени пред селските или градските порти и каменувани до смрт, или дека луѓето кои работат во недела треба да бидат изнесени пред градските или селските порти и да бидат каменувани до смрт, или дека ако чоек силува девица е ок ама ако го фатат на дело после мора да ја ожени...].
ТОЧНО.
ке бидеме Иран број 2
најмногу иновации и патенти за време на инквизицијата се машините за тортура.
Дај брзо кажи ми каде не „перат„ мозоци, јас прв се пријавувам за тоа место...
Дај брзо кажи ми каде не „перат„ мозоци, јас прв се пријавувам за тоа место...