Помош за нови играчи

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Имам 30 welness не можам да одам во болница ниту да се борам. Помош!?

Karta za da se preselam ima nekoj velikodusen da donira? :)
nik : gjorgi-darkkiss
danke.

Може некој Орудје да ми прати ???:helou::helou: Ник Ge4eMKD

Да и јас исто не можам да се борам и да се лечам во болница.
Инаку за болницата сакам да питам како функционира...затоа што вчера некаде оклоу 5 часто се излечив во неа....и сега треба ли да чекам 5 часот за да можам пак да се излечам или треба да помине 1 ден на еРепублик...иако веке помина.

nick name Drashhh_III_Makedonski

Only The Sun Is Older Than Macedonia!
Macedonia Timeless!

Ај Ем Блајнд Нат Детх!

во болницата можеш да се лечиш еднаш дневно(ерепаблик ден кој кај нас почнува во 9 наутро) но само откако ке се бориш и болницата ако е со пет звезди ке ти врати 50 велнес ако е со четири ке ти врати 40 велнес и ...

Овде некои преку леб бараат погача. Може да се помогне само со совети и евентуално со гифт.
Ако секој нов играч чита туторијали и одвои малце време за едукација за играта што веќе ја игра, нема да има потреба ниту од никаков гифт ниту од било што а да не зборам за подарување оружја на играчи со левел 6 или ниту со тоа...

Значи, до левел 6.
Секој ден work во компанија со квалитет 1, и еднаш во денот train.
Од парите од платата секој ден си купуваш леб со квалитет 2 за другиот ден во 9:00 по македонско време тоа човечето да го изеде. Ако не стигнува за квалитет 2 секој ден, тогаш некогаш купи со квалитет 1.

едноставна рутина која ако се следи ќе се дојде до левел 5 со велнесс од 50 па и можеби нешто повеќе.

Првиот ден кога ќе бидеш левел 5.
Овде се прават најмногу грешки! Значи, ако ги следиш претходните упатства ќе имаш велнес од 40 -50. Се бориш само еднаш! Одиш во болница, Hospital (ako ne znaes кај да ја најдеш кај твојот профил кликни испод локацијата кликни на твојот регион кај што се наоѓаш и кога ќе се отвори страната до Hospital кај што пишува треба да има Heal кликаш на него и добиваш +50 (ako болницата е со 5 квалитет, +40 ako e so 4 kvalitet, итн.)

Втора можност за грешка: Можеш во болница да се лечиш само еднаш и тоа ако дента си се борел барем еднаш.

Најдобра практика: на крајот на денот имаш 90 - 100 велнесс, утредента прво работиш, па тренираш, па 5 борби и после болница добиваш + 50 ( затоа треба да се живее во регион со болница со 5 квалитет) и пак имаш 90 - 100

Борење со оружје:
Со оружје можеш да почнеш да се бориш кога платата дневна што ја заработуваш минус леб еден дневно што треба да купиш ќе биде доволна за едно q1 оружје.
А не да го трошиш златото, првите 5 голд што ти ги дала играта на оружје кога и онака на почетокот дали само 6-7 е разликата во штета, дали си се борел со или без оружје.

И последна можност за грешка. Немојте да давате 2 голд за 10 велнесс ако сте се заеб...е (или не дај боже за да се борите уште еднаш) затоа што 10 q1 гифтови ( = 10 велнесс) се поефтини од 2 голд.
Ако купите гифт треба да му го донирате на некој што го познавате а тој да ви го врати преку offer a gift.

макар да, ако се следат упатствата нема да има потреба ниту од гифтови ниту од ништо.:wink:

i гласајте овде, кој не гласал http://erepublik.ws/suggest/26/voters

ццц епа сега дознав оти само 1 можеш да се лечиш односно после борба...се заебав..и сега како да купам гифтови да дигнам 40 велнес inaky imam 30.14 mislam...за да се борам па да се излечам...ако има некој нека ме ПМ ингаме

Drashhh_III_Makedonski

fala lazarosaMKD

Гифтови мислам дека неможеш да купиш...може некој да ти прати...бтв ај и на мене пратете нешто...:helou::helou:

ццц епа сега дознав оти само 1 можеш да се лечиш односно после борба...се заебав..и сега како да купам гифтови да дигнам 40 велнес inaky imam 30.14 mislam...за да се борам па да се излечам...ако има некој нека ме ПМ ингаме

Drashhh_III_Makedonski

fala lazarosaMKD

- само еднаш дневно инаку ако е дозволено повеќе пати лечење во денот така секој ќе може бесконечно пати да се бори дента:)

- за гифтовите чекај на црвениот крст, гледам до сега праќаат на сите.
инаку се купуваат од marketplace и треба да ги дадеш на некој преку donate за тој да ти ги врати преку offer a gift

Гифтови мислам дека неможеш да купиш...може некој да ти прати...бтв ај и на мене пратете нешто...:helou::helou:

lol а тој што ќе ти ги прати од кај му се на него ако не ги купил? не растат на еДрво:pos2:
постариве играчи одвојуваат пари за да на вас ви се помогне.
со поголема едукација, помалку пари ќе се одвојуваат.

инаку се купуваат од marketplace и треба да ги дадеш на некој преку donate за тој да ти ги врати преку offer a gift

Mожеш ли ти да ми завршиш работа..кажи што да купам и ќе ти ги пратам за ти да ми ги дадеш како гифт може ли...и ингаме ник lazarosaMKD ли ти е?

фала ипак =D

Macedonia Timeless!

Ај Ем Блајнд Нат Детх!

Mожеш ли ти да ми завршиш работа..кажи што да купам и ќе ти ги пратам за ти да ми ги дадеш како гифт може ли...и ингаме ник lazarosaMKD ли ти е?

фала ипак =D

Macedonia Timeless!

Ај Ем Блајнд Нат Детх!

Не праќај ништо ти пратив 5 гифта веќе! Нема потреба ништо да ми враќаш :smir:

Еј фала многу... ако можам некако да ви се оддужам кажејте (тоа што е во моја моќ) фала уште еднаш.

Macedonia Timeless!

Ај Ем Блајнд Нат Детх!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom