Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
К А Т А С Т Р О Ф А

Како прво не знам зашто Анчелоти го штедеше Дрогба.Не знам зашто не го стави уште од прва минута да игра.Тоа е прво.
Како второ,да му свршам у уста на таа дебела Италијанска свиња Анчелоти.
Како трето треба одма ремонт во одбрана,не знам јас што направи денес Ешли Кол или Тери или Бане или Босингва. Тапа се на се.
Средината катастрофа.Го нема Есиен(Ќе ми каже некој зашто не играше денес?) и го нема Лампард и организацијата на играта е 0.
Неможеме од деструктивци ко Оби Микел и Рамирес да ни градат игра и да врзуваат одбрана со напад.КАТАСТРОФА.Нападот исто така катастрофа.
Малуда - дрво,Кали исто така само пошупливо дрво.Дрогба шо може да напраи при резултат 2 нула 1 полувреме? Стариџ се трудеше малиот,али тапа.
Се на се вината на овој пораз комплетно му ја препуштам на Анчелоти и на никој друг.Што си замислува он бе? Ајде шампиони сме и ајде на Енфилд ќе почнуваме така опуштено,без Дрогба у состав,со 2-ца деструктивци да ми градат игра?
Дај нека си ебе матер у пичка нека си ебе.

F

fantomX

Гостин
К А Т А С Т Р О Ф А

Како прво не знам зашто Анчелоти го штедеше Дрогба.Не знам зашто не го стави уште од прва минута да игра.Тоа е прво.
Како второ,да му свршам у уста на таа дебела Италијанска свиња Анчелоти.
Како трето треба одма ремонт во одбрана,не знам јас што направи денес Ешли Кол или Тери или Бане или Босингва. Тапа се на се.
Средината катастрофа.Го нема Есиен(Ќе ми каже некој зашто не играше денес?) и го нема Лампард и организацијата на играта е 0.
Неможеме од деструктивци ко Оби Микел и Рамирес да ни градат игра и да врзуваат одбрана со напад.КАТАСТРОФА.Нападот исто така катастрофа.
Малуда - дрво,Кали исто така само пошупливо дрво.Дрогба шо може да напраи при резултат 2 нула 1 полувреме? Стариџ се трудеше малиот,али тапа.
Се на се вината на овој пораз комплетно му ја препуштам на Анчелоти и на никој друг.Што си замислува он бе? Ајде шампиони сме и ајде на Енфилд ќе почнуваме така опуштено,без Дрогба у состав,со 2-ца деструктивци да ми градат игра?
Дај нека си ебе матер у пичка нека си ебе.
Се то е вред. Ама дали Анчелоти е крив и за то шо гледав 30-минутно силување на балетани? Пробувам, ама не ми иди појќе лутина. Пошто знам дека минатогодишниот тим беа говна скапани „пиздалиму матер“, а овај состав ко ваков, е значително послаб. Не можам ништо фазла да кажам конкретно, освен да конечно сите шо мислат дека Челзи е „којзнајшо“ да се лупнат по еднаш од ѕид и да видат каква е работата, а таа е лоша, нешто шо го тврдам од стартот благодарение на то шо го видов против Манчестер Јунајтед во Супер Купот.

В

Вори

Гостин
А,најјако ќе биде ако го тепаме сега Фулам,ќе мислиме дека се враќаме на старите патеки.
Искрено и чисто сумњам дека ќе го тепаме со онаква сосмрдена игра.
И ве мола поштедете ме од тоа дека сме ширеле песимизам овде.Ние само сме објективни и реални...

F

fantomX

Гостин
И ве мола поштедете ме од тоа дека сме ширеле песимизам овде.Ние само сме објективни и реални...
Не, не. Работата беше јас шо сум барал од овај тим и од овај клуб, одлично било, кај сум гледал магла.... Работата беше шо овај состав бил и појак од лани, преку таквово бил појак. Сне ги имале ние Стариџ, Какута и МекЕкран.
А да, да, да....влезе МекЕкран до крај? :vozbud:

--- надополнето ---

Ко веќе не ми кажувате каков страшем потег напраел МекЕкран во неговото неверојатно исуство од некои 3-5 минути игра, ја да завршам со нешто друго.

Никогаш не се откажувам на сред сезона, ама некои работи се очигледни. Кажете ми три карактеристики на шампионски тим кои ги има Челзи сезоава? Три го земам ко еден минимум. Само три, иако треба многу појќе. Ќе ви помогнам, јас видов само една во овие неколку месеци. Шо е стварно, како да кажам, некој мора да оди јабана пак. Имајќи во предвид како оди „засилувањето“ на играчкиот кадар од сезона во сезона, сезонава курбан оди бурето италијанско, макар ослабел уште 10 кила до крајот.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Дефинитивно во право биле фановите на Манчестер,кога викаа дека Челзи ги победува само слабите екипи и затоа е прв.
Кога игравме со појака екипа трипати изгубивме,нерешеното со Вила го рачунам за пораз.Једино го тепавме Арсенал.
Имаме комплекс од гостински терен,имаме посрана игра на гости.Само се плашам дека тоа ќе се пренесе и на домашен терен.
И ве молам немојте да им зборите на тие што ќе пишуваат дека сме дупки,затоа што навистина сме.

Тери,Малуда,Рамирес,Кол,Жирков,Калу,Алекс....се што имаат женско да им качам на к*р.Ич не ме боли дали едниов бил легенда на Челзи,или пак другиов дал 7-8 гола сезонава.
Додека тие се понашаат ко идиоти на терен,и не заслужуваат да го носат плавиот дрес,некој дома кине живци и пушта солзи ко задња пичкетина.Само има една разлика.Тие ќе ги земат огромните плати на крајот од неделата,а ја ќе го губам здравјето.

А,дебел еден низаеден,ме интересира што мислеше.Дали мислеше дека Ливерпул се Блекпул па ќе излезеш со Жирков и со Рамирес во среден ред,или мислеше дека рускиот Бекам и талентираниот циган од Бразил можат да се носат со Џерард и Меирелеш?

И да,да не заборавам.Тери може да учи од Кели,иако е постар едно 10 години.
Не га гледах утакмицата и незнам каква е била играта. По тва шо читам, слабо. Ипак можам да кажам оти нее до Анчелоти. Искрено, Челзи има јак тим, ама има само еден тим. Ако сите се здрави и способни, а Анчелоти ги изваде најдобрите 11, Челзи може да победе секој. Незнам дали некој од вас е прочитал, ама пред почетоко на сезоната кажувах оти Челзи нема клупа, оти со тие играче не може да направе ништо посебно. Сигурно Лампард, Дрогба, Есиен не се играле заради некоја глупа тактика на Анчелоти, има други (ного) причини шо го условуват тва. Кондиција, спремност, повреди, болести, вируси, премореност... а Челзи нема клупа да ги замене тие јаки играче. Исто е со сите тимове, ако се повредат некои играче од тај стандарден прв тим клуубо губе. Ситуацијата со Јунајтед лани, со дефанзивците, и прв тим и клупа се беа повредени. Јесте да има млади и талентирани деца на клупата на Челзи, ама Стариџ и Македа неможат да го водат нападо на екипи как Челзи и Јунајтед. Најинтересно нешто од Карло е тва шо на првите утакмици у ПЛ, коо тепаате по 6-0, на 4-0 резултат (па и на други утакмици коо имате предност) не ги пушташе тие деца шо ги имаше на клупата, а немат ни по 2 утакмици изиграано за прв тим, па сега со Ливерпул сака да га влечат екипата-е нема! Тва е главната причина зашо уште од почетоко со 100 души се кладих оти Челзи ништо нема да направе. Лампард, Дрогба, Тери, Иванович, Анелка... ќе го го јадат цела сезона, заради тва шо лани по 10 гола на утакмица даваа, а цената за рекордо мора да га платат. Ни Јунајтед нее толко сјаен, не се секирајте, ние имаме други проблеми, така да, нема да биде лесно на никој. Ваш шампионски спас Јануарски преоден рок (2-3 играча) и поголема координираност на Анчелоти кои играче ги пушта против послабите противници. Поздрав

F

fantomX

Гостин
Ко веќе не ми кажувате каков страшем потег напраел МекЕкран во неговото неверојатно исуство од некои 3-5 минути игра, ја да завршам со нешто друго.

Никогаш не се откажувам на сред сезона, ама некои работи се очигледни. Кажете ми три карактеристики на шампионски тим кои ги има Челзи сезоава? Три го земам ко еден минимум. Само три, иако треба многу појќе. Ќе ви помогнам, јас видов само една во овие неколку месеци. Шо е стварно, како да кажам, некој мора да оди јабана пак. Имајќи во предвид како оди „засилувањето“ на играчкиот кадар од сезона во сезона, сезонава курбан оди бурето италијанско, макар ослабел уште 10 кила до крајот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.325
А Чех кога ке научи да рипа по топка а не дали ке проценува дали ке влезе во гол или не? 2 гола негова вина (и којзнае уште колку гола има такви примени по таа негова педерска проценка)... игра ко игра сепак е Ливерпул ова не е Виган
Дрогба хаха па што кур да играше тој племе му ебам самобендисано ке изведува слободен удар од пола терен место да му даде на Алекс да шутира ке се прави он херој ке се показува пред Анчелоти ?
Тоа е фудбал поз//

F

fantomX

Гостин
Не га гледах утакмицата и незнам каква е била играта. По тва шо читам, слабо. Ипак можам да кажам оти нее до Анчелоти. Искрено, Челзи има јак тим, ама има само еден тим. Ако сите се здрави и способни, а Анчелоти ги изваде најдобрите 11, Челзи може да победе секој. Незнам дали некој од вас е прочитал, ама пред почетоко на сезоната кажувах оти Челзи нема клупа, оти со тие играче не може да направе ништо посебно. Сигурно Лампард, Дрогба, Есиен не се играле заради некоја глупа тактика на Анчелоти, има други (ного) причини шо го условуват тва. Кондиција, спремност, повреди, болести, вируси, премореност... а Челзи нема клупа да ги замене тие јаки играче. Исто е со сите тимове, ако се повредат некои играче од тај стандарден прв тим клуубо губе. Ситуацијата со Јунајтед лани, со дефанзивците, и прв тим и клупа се беа повредени. Јесте да има млади и талентирани деца на клупата на Челзи, ама Стариџ и Македа неможат да го водат нападо на екипи как Челзи и Јунајтед. Најинтересно нешто од Карло е тва шо на првите утакмици у ПЛ, коо тепаате по 6-0, на 4-0 резултат (па и на други утакмици коо имате предност) не ги пушташе тие деца шо ги имаше на клупата, а немат ни по 2 утакмици изиграано за прв тим, па сега со Ливерпул сака да га влечат екипата-е нема! Тва е главната причина зашо уште од почетоко со 100 души се кладих оти Челзи ништо нема да направе. Лампард, Дрогба, Тери, Иванович, Анелка... ќе го го јадат цела сезона, заради тва шо лани по 10 гола на утакмица даваа, а цената за рекордо мора да га платат. Ни Јунајтед нее толко сјаен, не се секирајте, ние имаме други проблеми, така да, нема да биде лесно на никој. Ваш шампионски спас Јануарски преоден рок (2-3 играча) и поголема координираност на Анчелоти кои играче ги пушта против послабите противници. Поздрав
Околу Манчестер Јунајтед можиш да ме „мавташ“ вака или онака, ама Челзи е „мој терен“. Зато, да почниме, иако планирав да завршам со претходното...
1 болд: Не можи. Едноставно, НЕ МОЖИ!
2 болд: Млади има, талентираноста е страшно дискутабилна, а нивните глави се катастрофа, целосен хаос.
3 болд: Кој од тие млади стартуваше на Енфилд, не приметив?
4 болд: Не е сјајен Манчестер Јунајтед, ама го нагласив дека е „чекор пред сите“ за првото место пред стартот на сезоната и тврдам дека има најдобар почеток на сезоната - ама не, Челзи бил сјајен. Наш „шампионски спас“ не е јануари, пошто, досаден станав за тие шо редовно читаат овде, Челзи нема пари.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Кажете ми три карактеристики на шампионски тим кои ги има Челзи сезоава? .
1.Најмногу освоени бодови
2. Најефикасен напад
3. Одбрана која има примено најмалку голови

F

fantomX

Гостин
1.Најмногу освоени бодови
2. Најефикасен напад
3. Одбрана која има примено најмалку голови
1. Релативна работа.
2. Уште порелативна работа од првава.
3. Најрелативна работа од сите три, со оглед на то колку е Тери неподвижен против побрзи играчи, Чех во одредени дуели без никаква врска со реалноста и Микел, па се знај, колку е дрво.

Карактеристика е на пример, карактерот кој го видов против Блекбурн, но очигледно се работи само за инцидентен случај.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Со овој сплет на фудбалери и со Лампард кој никако да се врати, подобри моментални перформанси не ни можеше да се остварат.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Околу Манчестер Јунајтед можиш да ме „мавташ“ вака или онака, ама Челзи е „мој терен“. Зато, да почниме, иако планирав да завршам со претходното...
1 болд: Не можи. Едноставно, НЕ МОЖИ!
2 болд: Млади има, талентираноста е страшно дискутабилна, а нивните глави се катастрофа, целосен хаос.
3 болд: Кој од тие млади стартуваше на Енфилд, не приметив?
4 болд: Не е сјајен Манчестер Јунајтед, ама го нагласив дека е „чекор пред сите“ за првото место пред стартот на сезоната и тврдам дека има најдобар почеток на сезоната - ама не, Челзи бил сјајен. Наш „шампионски спас“ не е јануари, пошто, досаден станав за тие шо редовно читаат овде, Челзи нема пари.
Согласувам се оти Челзи е твој терен, само го кажувам тва шо го гледам и читам, а Челзи речиси и не го пратам на утакмици.
Мислам оти Челзи може да победе било кој, ама таа ситуација не се решава така право, как на PES. Челзи го јаде к*ро шо лани требаше да го јаде, га плаќа цената за ланската сезона, неможе да мрдне против екипи шо играат поагресивно од них, да кажеме Сити копачите. Зашо? Играчето се потрошени, лани водат по 5-0 ама играат до 90та мин. се тркат кој ќе даде повеќе голове, плус полека и у години флеват. И не се само млади играче, талентирани се, а главите как на сите млади. Треба да има вистински човеци шо ќе работе со них, а не Челзи купувал играче 5 год. саа одма школа сака да направе Абрамович. Subs: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 19 Paulo Ferreira, 46 Josh McEachran, 44 Gael Kakuta, 23 Daniel Sturridge, 11 Didier Drogba. Види га клупата и види го првио состав денеска кој ви се играле, кој се флезеле и кога се флезеле. Ситуацијата на Јунајтед е ного поразлична... А ти шо мислеш, кој е вашио спас? Да сменете тренеро? Хех...

В

Вори

Гостин
Да им се намалат платите на снобовите што го цицаат Абрамович,па ќе видиме дали тогаш ќе се влечат како црева по терен.
И финтата е во тоа што Анелка може да игра курташак цел меч,а да не биде заменет,затоа што и нема кој да го замени.

F

fantomX

Гостин
Со овој сплет на фудбалери и со Лампард кој никако да се врати, подобри моментални перформанси не ни можеше да се остварат.
Ваквата констатација е само доказ за очајната ситуација која можи накратко да се кажи вака: составот на Челзи од година во година е се послаб и послаб, оваа сезона е дното од доаѓањето на Абрамович, го презема „приматот“ од минатата сезона.

Согласувам се оти Челзи е твој терен, само го кажувам тва шо го гледам и читам, а Челзи речиси и не го пратам на утакмици.
Мислам оти Челзи може да победе било кој, ама таа ситуација не се решава така право, как на PES. Челзи го јаде к*ро шо лани требаше да го јаде, га плаќа цената за ланската сезона, неможе да мрдне против екипи шо играат поагресивно од них, да кажеме Сити копачите. Зашо? Играчето се потрошени, лани водат по 5-0 ама играат до 90та мин. се тркат кој ќе даде повеќе голове, плус полека и у години флеват. И не се само млади играче, талентирани се, а главите как на сите млади. Треба да има вистински човеци шо ќе работе со них, а не Челзи купувал играче 5 год. саа одма школа сака да направе Абрамович. Subs: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 19 Paulo Ferreira, 46 Josh McEachran, 44 Gael Kakuta, 23 Daniel Sturridge, 11 Didier Drogba. Види га клупата и види го првио состав денеска кој ви се играле, кој се флезеле и кога се флезеле. Ситуацијата на Јунајтед е ного поразлична... А ти шо мислеш, кој е вашио спас? Да сменете тренеро? Хех...
Ти мисли шо сакаш, јас за првово пак викам оти не можи.
Се останато е потврда на то шо барам од лани - радикални промени во играчкиот кадар. Секако, шо оти барам, ко то нема да се случи.
Абрамович не знам дали одма сака да напрај школа, ама по седум сезони од формирањето на Академијата да нема ниеден способен за сериозна игра бар 45 минути е многу лоша и страшна работа.
Смена на Анчелоти? Никогаш не реков дека тоа е спас, иако рака на срце бурето 90килско сериозно се губи сезонава, одамна трубам дека поголем проблем е со играчите. :toe:

--- надополнето ---

http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2211601,00.html

Unlucky? Пичките не ни треба да имаат среќа бе бочво една ослабена!

В

Вори

Гостин
Душава ме боли од поразов денеска,но овие порази ме праат посилен и ме тераат уште појше да го сакам Челзи.
Сакам да ги истуриме Фулам,а и ќе ги истуриме.Се освен победа со 2-3 гола разлика е рамно на пораз за мене.

п.с.Не знам со кој памет викав дека Рамирес ќе стане играчиште и бев единствен што го бранев во фанклубов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom