Сега е моја грешка, мислев се однесува за Анчелоти тоа бебе. Анчелоти е за мене свиња, понекогаш. И то не е навреда за него, човекот е растен во фармерско семејство, израснат е од неговите родители благодарение на тие свињи како и на кравите кои ги молзел два пати дневно.
Секој еден фан на Челзи му е благодарен на Жозе Мурињо за периодот 2004-2007. И толку. „Жозе Мурињо пост 2007“ е само еден голем противник на Челзи. Неговите фудбалски знаења кажавме дека се неспорни, то и нема потреба да се кажува, успесите зборуваат. Ама ко има лице да излези во најчувствителен момент од сезоната да јади гомна со кои го поткопува авторитетот на Карло Анчелоти во Челзи, јас слободно ќе речам дека е гомнар. „Моите момчиња плачеа“?!?! И се само за да избори психолошка предност на неговиот Интер во однос на Барселона. На крајот на сезоната лани ко го прашале за успехот на Челзи почнал да ги споредува англиските клубови од „неговото“ време и од ова на Анчелоти место едноставно да честите ко човек. Епа е*и се (со тешка мака ја пишав ѕвездата место соодветната буква) бе Мур! Имаше една анализа на англиски форум за Челзи за тоа колку Мурињо не е во право со таа изјава и јас го преведов то овде, ама барај ебате, немам намера сега да барам нешто едно 3 месеци старо по темава само оти тебе ти прднало на таквото да ми јадиш гомна околу „неговата Мурињост“.
Ти шо сакаш бе прле да ти кажам? Дека го сакам Мурињо назад? Не го сакам. Сакав да се врати првите месец дена од ко замина. Оттогаш ќе да има едно три години. Зошто да сакам да се врати? Оти лани со Интер не исфрли од ЛШ? Баш зато сакам Анчелоти да остани уште појќе. Тој истиот Анчелоти кој го наследи овај состав на играчи кој три сезони беше тотално импотентен во секој поглед, фудбалски се разбира, а Мурињо си го нарекува „моја екипа“ и затоа му се „заблагодарив срдечно“ за таа импотенција од играчи шо ни ги остај.