Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
Шпекулација.. :toe:

Руни освој награда за Премиер Лига пошто е англичанец, нема друго објаснување, барем во ситуација кога имаше некој подобар од него во секоја смила на фудбалската игра.
Koj? :)

Се виде кој е кој, само тава ќе ти кажам
Дека се виде? На Светското може?? Или оти Дрогба освои златна копачка у ПЛ за ваа сезона?? Аман бе, па Руни не ни сакише да а освое.. Барам така делувише.. Последното коло имише најмалце 5 ситуации од кои можише да шутне и да даде гол, ама он предаде на соиграчо, а Дрогба шо направи?? Са скара со Лампард кој да го изведе пенало.. Тимски играч, нема шо....

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Добро бе,го тупите за Дрогба и Руни.
Разликата е тоа што во Јунајтед сите играат за Руни,а кај Челзи не играат за Дробга.Во Манчестер едниствена опција во нападот е факинг Руни,кога не му оди на него,на цел тим не му оди.Руни плус е изведувач на пенали,Дрогба не е.Плус мислам дека Дрогба има повеќе асистенции од Руни.
Каде беше подобар Руни од Дробга,шо постигна 4 гола против Хал?:))

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
Разликата е тоа што во Јунајтед сите играат за Руни,а кај Челзи не играат за Дробга.Во Манчестер едниствена опција во нападот е факинг Руни,кога не му оди на него,на цел тим не му оди.Руни плус е изведувач на пенали,Дрогба не е.Плус мислам дека Дрогба има повеќе асистенции од Руни.
Па јас колку што памтам навивачите на Челзи викаа оти Дрогба им ја кочи играта (фантомИКС 100%, кои други беа не ми текнува).. А + и фудбалерите бират.. или само англиски фудбалери гласаат?

Не знам, ама смешни ми се навивачите на Челзи бе.. Освоија ПЛ, и на нив им е мака што Руни го избрале за најдобар играч во ПЛ, а не Дрогба.. Па помалце мака ќе им беше во последното коло да ја загубеа титулата.. (тама испаѓа барем).. Ај Руни да му ја даде на Дрогба наградата за најдобар играч во ПЛ, а Челзи да им ја даде на Манчестер титулата од ПЛ....ќе бидете среќни вака?? Место да уживаат што се шампиони на Англија, они цело време тука серат за Руни...

А

Анноун

Гостин
Дека се виде? На Светското може?? Или оти Дрогба освои златна копачка у ПЛ за ваа сезона?? Аман бе, па Руни не ни сакише да а освое.. Барам така делувише.. Последното коло имише најмалце 5 ситуации од кои можише да шутне и да даде гол, ама он предаде на соиграчо, а Дрогба шо направи?? Са скара со Лампард кој да го изведе пенало.. Тимски играч, нема шо....
pa maka ke mu bese i na didi da ne e prv strelec , oti cela sezona davase golovi remek dela , od koi eden kup na derbi mecevi , a runi 5 gola dade od penal (neli on e glaven u mancester) . zatoa i didi sakase barem ednas i on da sutne i da dade gol od najlesnoto nesto - penalot . a za asistencii da ne pravime muabet kolku imase , koj igra fantasy tamu najubavo gi videl kolku se na broj. a glupite anglicani trcaa da mu ja dadat nagradata na shreky na 3-4 kola do kraj , koga bese eden bod razlika , nema veza , vistinskite ( i realni ) gledaci na premier ligata jasno znaat koj bese koj prethodnata sezona.

В

Вори

Гостин

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Сме зеле нов играч.........ЕСИЕН :vozbud::toe:

F

fantomX

Гостин
Koj? :)

Бербатов.

Во голови, подобар. Во ист број на натпревари, само еден од пенал, за разлика од Руни, кој пеналите ги шутира оти е играчиште, за разлика од Лампард кој ги шутира само за да се вели оти дава голој. И оти е дебел Лампард, а Руни не е.

Википедија не е некој извор, ама јасно одвојува - клупски успеси и индивидуални награди. А индивидуата на Дрогба (фудбалската, таа шо ја знајме) е ЖАР! И секако, подобра на фудбалски план од Руни за минатата сезона. :toe:

Тимски, ете го Лампард, но сепак и со тоа не можеше да се најди во тимот на Премиер Лигата. Оти е дебел и дава голови од пенал. Нешто што Руни сигурно не е.

Па јас колку што памтам навивачите на Челзи викаа оти Дрогба им ја кочи играта (фантомИКС 100%, кои други беа не ми текнува).. А + и фудбалерите бират.. или само англиски фудбалери гласаат?

Не знам, ама смешни ми се навивачите на Челзи бе.. Освоија ПЛ, и на нив им е мака што Руни го избрале за најдобар играч во ПЛ, а не Дрогба.. Па помалце мака ќе им беше во последното коло да ја загубеа титулата.. (тама испаѓа барем).. Ај Руни да му ја даде на Дрогба наградата за најдобар играч во ПЛ, а Челзи да им ја даде на Манчестер титулата од ПЛ....ќе бидете среќни вака?? Место да уживаат што се шампиони на Англија, они цело време тука серат за Руни...
Секако дека ја кочи кога место да трча по изгубена топка, тој ги удира дланките една од друга и прај некоја глупава фаца. То не го прај полош од Руни.

Бираат фудбалерите, бираат. Баш пример дека Премиер Лигата е најдобра. Права фудбалска НБА. Или НФЛ е подобро. :icon_bigg

Мака ми е шо Челзи е тотално импотентен на европска сцена. И шо Македонија нема фудбал. Другите мој маки немаат врска со фудбал. А од овие „фудбалскиве“, Руни не би го сметал ко мака. Туку ко главна ѕвезда на циркузот наречен англиска фудбалска јавност - кој е бесценето.......прекрасен. :pos2:

Околу титулата, помина то, готово. Почна новата сезона, Челзи нема ништо. А ко шо реков, импотентноста се зголемува од ден на ден, то е маката.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Фантом од твојот пост рабрав дека премиер лига е срање ,ако сум погрешно разбрал се извунавам ,ама ако е така можеш ли да ми кажеш која фудбалска лига е подобра од англиската ,Шпанската која после 5 коло реал и барселона се одлепуваат од сите други екипи и се знае кој е шампион,исто така е во долниот дел од табелата,Италијанската несакам ни да зборувам освен еден интер што има европска екипа другиве би биле подпросечни кога би играле на ниво како што играат англискиве екипи,буднес лигата се виде дека нема квалитет за во европа нешто баерн се труди ама далеку се од квалитетот на англичаните барем според мене ...додека во англија ретко кога шампионот се знае после 5 коло и ретко кој знае кој ке испаѓа и кој ке оди во европа до 3,4 кола до пред крајот на сезоната ,плус екипите од средниот дел од табелата секогаш играат цврст и груб фудбал така да на појаките екипи не им е баш лесно да се справат со тие што ги рачунаат за послаби екипи,значи од ова погоре негледам која лига би била подобра од англиската.

F

fantomX

Гостин
То е ко ќе чита чоек Челзи-форум во недела насабајле, или наутро, како сакате.

José Mourinho:

On Chelsea winning the league in Ancelotti's first season with arguable much more entertaining football...

“People can write what they want,” he responds. “First of all, I’m happy Chelsea did it. I want it very clear I’m happy they won it. They had the record of goals. But please don’t compare this Man United with my Man United. Don’t compare this Arsenal with my Arsenal. My Arsenal was a team that won the league without one defeat in 2003-4. Don’t compare this Liverpool with my Liverpool. And don’t compare this Premiership with my Premiership. Don’t compare because you cannot compare.

“Man United lost Ronaldo. Okay, the coach is a tremendous coach, the team is full of great players, but Ronaldo is Ronaldo, and he scores 30 goals a season. Ronaldo wins points and points and points. When a club and the league loses a player like Ronaldo it loses a lot.

Mourinho is very clever. He knows people remember Man United for the last three seasons but he fails to highlight the fact that ManU was very much in a transitional period when Chelsea won the league in 2004/05 and 2005/06. In 2004/05 Man U only managed to get 77 points, scoring 58 goals in the process. That is abysmal and the previous season was even worse when they finished third with 75 points. The team was in a transition where Ronaldo was only coming through and that season he only scored 5 goals in the Premier League, Van Nisterooy was on his way out after clashing with Fergie and he only managed 6 goals in the league. In fact, the only player reaching double figures in the league was Wayne Rooney with 11. They also crashed out in the first knock-out stage in the CL. Mourinho is right, you can't compare the two teams. United is indefinately better this season than in 2004/05. We ended up with 95 points, 9 more than this season but that means nothing in my opinion. The league is so much stronger this season with the 7 teams in position 4-10 having 6 points more each on average. The average for 04/05 was 54.7 points, this season that average was 60.7 points. Ahead of the season everyone was predicting a closer league as well, only highlighting the increase in quality. Villa is a £30m investment from being genuine top 4 challengers. City is already there. Tottenham as well. Next season we will have 4 genuine contenders in City. Chelsea, Arsenal and Man U, with Tottenham and Villa looking to be just as strong as this season.

How about Liverpool that ended up 7th in 2010? Well, in 04/05 they ended up with 58 points in 5th place. That's 5 points less than what they got this season at 7th... So in terms of points Liverpool is actually better than in 04/05...

Arsenal? They are the only big 4 team that seems to have gone backwards with 8 points less.

In 05/06 when we retained the title the story is similar. Although Man U had a much stronger league season (83 points, 72 goals scored) their fortunes were greatly aided when they ended up last in the CL group, having only the league and domestic cups to focus on after December. This season they ended up with 85 points. Their cup runs were over by february. This season Ronaldo managed 9 league goals and 11 in all competitions. Far from the world-class Ronaldo we saw after Mourinho was gone from Chelsea. Van Nistelrooy and Rooney were the only two players scoring with any sort of regularity ending up with 21 and 16 league goals respectively. Rooney scored 26 this season... I still hold Man U anno 2009/10 as a much much better team than in 05/06. We ended up with 91 points for the season, 5 points more than this season but again the points average for the teams in position 4-10 was higher this season, albeit the difference was much smaller this time around (60.7 vs 59.2). However, we were out of the CL in the first knock-out run (after only finishing second in our group) and failed to win any of the cups (going out at the first hurlde against Charlton in the league cup and semi-final in the FA cup).

Liverpool had a strong season with 82 points now improving vastly whereas Arsenal were in a free-fall ending up with 67 points. In 2003/04 when the "invincibles" won the league without a loss they ended up with 90 points, oh yes. That's a whole 4 points more than what we got this season....

My conclusion is that José is talking up his own performance vastly. The facts is there for all to see if you bother to look for them. The fact is that Ronaldo were never the world class player he was for United in 2007/08 and 2008/09 until Jose left us. In 2006/07 he scored 17 league goals and 23 in all competitions. This season saw us with 83 points, albeit ravaged by injuries in a squad José trimmed way too much, in a season where Bolton and Reading finished 7th and 8th.

“Liverpool is an incredible phenomenon. From 2004 to 2010 it looks like the team instead of improving is getting worse. Tottenham is coming, Aston Villa is coming, Man City is coming, but I think that magic of a fight of titans, all of them very, very strong in the top of the League, I don’t see this season was like this.

Liverpool's points tally since 04/05:

04/05: 58, 05/06: 82, 06/07: 68, 07/08: 76, 08/09: 86, 09/10: 63

In fact the complete opposite seem to be true. Liverpool were at it's weakest during the three seasons JM was here.

“Chelsea were out of Champions League very, very soon. They could concentrate on the championship — and they did it very well. Carlo is very experienced, he kept the team calm and focused, and he didn’t let them lose focus and confidence. They concentrate very, very well in the championship, and they deserve to win it in the end.”

Correct, but at the same time Inter had a chance to drop a lot of points end of the season focusing on the Champions League since their domestic league is a joke. Inter ended up with 82 points in a league that was completely bereft of any genuine challengers apart from when Inter let Roma back in it over the last two months.

И како сега најтрофејниот клупски тренер, берем засега, да го сметам (јас како фан на Челзи) за нешто повеќе од име на парфем? Дури ни толку не можам по читање на ова.
Баш ме интересира коментар од фаној добри со англискиов, од ко ќе го исчитаат ова. :toe:

--- надополнето ---

Фантом од твојот пост рабрав дека премиер лига е срање ,ако сум погрешно разбрал се извунавам ,ама ако е така можеш ли да ми кажеш која фудбалска лига е подобра од англиската ,Шпанската која после 5 коло реал и барселона се одлепуваат од сите други екипи и се знае кој е шампион,исто така е во долниот дел од табелата,Италијанската несакам ни да зборувам освен еден интер што има европска екипа другиве би биле подпросечни кога би играле на ниво како што играат англискиве екипи,буднес лигата се виде дека нема квалитет за во европа нешто баерн се труди ама далеку се од квалитетот на англичаните барем според мене ...додека во англија ретко кога шампионот се знае после 5 коло и ретко кој знае кој ке испаѓа и кој ке оди во европа до 3,4 кола до пред крајот на сезоната ,плус екипите од средниот дел од табелата секогаш играат цврст и груб фудбал така да на појаките екипи не им е баш лесно да се справат со тие што ги рачунаат за послаби екипи,значи од ова погоре негледам која лига би била подобра од англиската.
Не знам што мислиш под „подобра“. Никогаш не сум рекол дека лигата не е најкомпетитивна, најизедначена. Но тврдам дека најквалитетните светски играчи ни одблиску не се во Премиер Лигата.
Или накратко, лигата е најкомпетитивна, но не и најквалитетна. Бар јас гледам разлика во тие две работи.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
^ Aбе Мурињо ко Мурињо секогаш сака да е во центарот на вниманието, па така и сега. Споредбите на Јунајтед од пред 5 сезони и овој се смешни, исто како и споменувањето на Роналдо, кој стана светска класа по заминувањето на Мурињо. Па и за Ливерпул и за тоа дека повеќе екипи се борат за врвот. Сигурно го знае он ова, ама сака само едно: внимание од јавноста. :toe:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не знам што мислиш под „подобра“. Никогаш не сум рекол дека лигата не е најкомпетитивна, најизедначена. Но тврдам дека најквалитетните светски играчи ни одблиску не се во Премиер Лигата.
Или накратко, лигата е најкомпетитивна, но не и најквалитетна. Бар јас гледам разлика во тие две работи.
Ако имаш екипи што имаат играчи кои според мое фудбалско познавање се едни од поквалитетни како Манчестер,Челси,Арсенал,Ливерпул,Тотенхем сега и Сити на спрема Шпанските според мене 3 екипи кои имаат поквалитетни играчи а тоа се Барселона,Реал и Севиља негледам никаде зошто би било Шпанското првенство поквалитетно од Англиското.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Ништо не си гледал, халционирал си цела сезона. Коо го немаш Овен ни на клупа, коо го имаш децата Македа и Велбек, коо го имаш Бербатов как единствен "напаѓач" за кој јас одговорно и 100% сигурно кажувам оти не играа за да даде гол, оти неговата задача нее за да даде гол, кој ќе ти биде единствена опција? Сите играат за Руни? Го има насекаде низ терено, најдобар е, плус добрио колектив го исфрла поединецо на сцена, па за тва ти мислеш оти сите играат за него. На крај краишта Руни тие голове шо ги има дадено од пенал, Дрогба ги има дадено од офсајд. :) Статистиките се за новинаарто, еден Пеле има дадено 3-4 пате повеќе голове од Марадона и има 2 светски шампионски титули повеќе од него, па пак повеќе од половина свет не го смета за најдобрио у историјата. И шо саа? Пеле нее Аргентинец? :)
And the best premier league player for this year is... come on Rooney, come here and get it. Без конкуренција. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ништо не си гледал, халционирал си цела сезона. Коо го немаш Овен ни на клупа, коо го имаш децата Македа и Велбек, коо го имаш Бербатов как единствен "напаѓач" за кој јас одговорно и 100% сигурно кажувам оти не играа за да даде гол, оти неговата задача нее за да даде гол, кој ќе ти биде единствена опција? Сите играат за Руни? Го има насекаде низ терено, најдобар е, плус добрио колектив го исфрла поединецо на сцена, па за тва ти мислеш оти сите играат за него. На крај краишта Руни тие голове шо ги има дадено од пенал, Дрогба ги има дадено од офсајд. :) Статистиките се за новинаарто, еден Пеле има дадено 3-4 пате повеќе голове од Марадона и има 2 светски шампионски титули повеќе од него, па пак повеќе од половина свет не го смета за најдобрио у историјата. И шо саа? Пеле нее Аргентинец? :)
And the best premier league player for this year is... come on Rooney, come here and get it. Без конкуренција. :)
Мислам дека убаво ти кажа Логикс.Во Јунајтед сите играат за Руни,и башка Руни ги изведе и сите пенали во Манечестер,освен оние ми се чини на Гигс против Тотенхем.Дрогба изведе само 1 пенал.Дрогба има повеке голови од Руни и,а за асистенции да не правиме муабет,15 наспрема 3 или 4,не ме држи за збор.А и не знам што толку го правите башка и најдобар на свет,да да добро се секавам..очекувавте растур да напраи на светсково,не само вие,туку сите..и што направи?..СЕ ПОСТРА.И доста зборите за тоа,не е ова Фан Клуб Руни,Фан Клуб Челзи е...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Мислам дека убаво ти кажа Логикс.Во Јунајтед сите играат за Руни,и башка Руни ги изведе и сите пенали во Манечестер,освен оние ми се чини на Гигс против Тотенхем.Дрогба изведе само 1 пенал.Дрогба има повеке голови од Руни и,а за асистенции да не правиме муабет,15 наспрема 3 или 4,не ме држи за збор.А и не знам што толку го правите башка и најдобар на свет,да да добро се секавам..очекувавте растур да напраи на светсково,не само вие,туку сите..и што направи?..СЕ ПОСТРА.И доста зборите за тоа,не е ова Фан Клуб Руни,Фан Клуб Челзи е...
Руни има само изведено 4пенали а Дрогба 2 ти го кажуваш како да извел 100 пенали Руни..
Мисли у главата малце Руни има 24години а Дрогба 32 и каде каде е подобар голгетер Руни од Дрогба..

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Руни има само изведено 4пенали а Дрогба 2 ти го кажуваш како да извел 100 пенали Руни..
Мисли у главата малце Руни има 24години а Дрогба 32 и каде каде е подобар голгетер Руни од Дрогба..
За навивачите на Челзи Дрогба заслужи да ја добие наградата. ГОТОВО СЛОБОДНИ СТЕ !!! :tapp:

--- надополнето ---

+ Дрогба 1 месец беше на Африкански Куп :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom