В
Вори
Гостин
Се слагам донекаде со твојава константација,ама тој Ернандес што го спомнуаш ќе биде еден од најдобрите напаѓачи во ПЛ наредна сезона..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто бе „да се утепаш“?Ако ни го земе Озил Интер ќе се утепам.
Добро бе мајку му,толку ли сме сакати да не можеме еден добар играч да земеме?
Излеа работата со Бенајун е само готова,така читав сабајлево.
Имајќи го во предвид (не)талентот кај играчите на Челзи, еден таков играч можи да има еднакво значење за Челзи ко Меси шо има за Барселона.Добро бе со тој Озил го напнавте веќе...Лео Меси го направивте.
Не беше, не шири дезинформации. Челзи беше константен клуб од Премиер Лигата за Еврокупој, пред Абрамович да преземи се пласира и во ЛШ.И Челзи беше истото ко Шити во првите години на Абрамович..
Назад во Шпанија. Или Италија, зависи.Ќе се препуни со пари од Шити и наредна станица ќе му е МЛС или Ал Ахли, сто посто)))
Сити можеби е со поголеми шанси од Челзи, или бар тука некаде. Но не од Манчестер Јунајтед, убедливо најголем фаворит за прво место. Ернандез, „не“Ернандез, имаат некои млади играчи со реално можен голем напредок. За разлика од Челзи, кој го има само Стуриџ таков, и можеби Какута, но не сум убеден за вториов.Клубови каде нема трофеј со очи да видат?
Добро бе луѓе вие свесни ли сте дека Сити сега е со поголеми шанси за освојување на ПЛ од големата четворка?
Манчестер со Ернандес ќе им парира или Челзи со Калу? Можеби Арсенал со Вела?
Зошто бе „да се утепаш“?
Ди Мариа е земен за 25 милиони евра од Реал. Колку отприлика е земен Силва некој да ми кажи, последен ден од месецов и интернетов не отвора „комплицирани“ страни?
Ако и Силва е тука некаде, тогаш јас можам да констатирам дека Челзи не размислува за засилувања за големи пари, тоа што Есиен (?! :uvoќе ни биди најголемо засилување според шкртиот Шкот - Дудлач од Рон Гурлај (CEO на Челзи) е целосна вистина; и едноставно, надеж во Калу, Стуриџ, Какута и Матич.....ебаго. :kesa:
Имајќи го во предвид (не)талентот кај играчите на Челзи, еден таков играч можи да има еднакво значење за Челзи ко Меси шо има за Барселона.
Не беше, не шири дезинформации. Челзи беше константен клуб од Премиер Лигата за Еврокупој, пред Абрамович да преземи се пласира и во ЛШ.
Сити е константен клуб од 10-15 место, со исклучок на лани.
Назад во Шпанија. Или Италија, зависи.
Сити можеби е со поголеми шанси од Челзи, или бар тука некаде. Но не од Манчестер Јунајтед, убедливо најголем фаворит за прво место. Ернандез, „не“Ернандез, имаат некои млади играчи со реално можен голем напредок. За разлика од Челзи, кој го има само Стуриџ таков, и можеби Какута, но не сум убеден за вториов.
Не е „не сакаат“. Нема. Дали некој спомнал колку е разликата во награда ако испадниш одма од ЛШ и ако одиш до завршните фази, па и не победил на крај? Не дава Абрамович, а целиот приход оди за нашите „хероишта“ : Џон Тери, Френк Лампард, „најголемото засилување“ Микаел Есиен, Дидие Дрогба, Ешли Кол..... Само кога Дрогба и Лампард пак нема да можат да ги пробијат Лусио, Бруно Алвеш.....и Грнчаров (?!), и кога Тери ко најобичен аматер ќе испаѓа на најобична финта на Милито...............тогаш, не сакам бунење.Штом Реал го зема Ди Мариа за 25 милиони,а нашиве не сакаат да дадат толку пари за некој добар играч,тогаш не заслужуваме да го купиме ни Ахмет Мидо,камо ли некој друг.
Клубови каде нема трофеј со очи да видат?
Добро бе луѓе вие свесни ли сте дека Сити сега е со поголеми шанси за освојување на ПЛ од големата четворка?
Клубови каде нема трофеј со очи да видат?
Не се чека еден помочан турнир ко годинешново Светско првенство со одвај два гола по натпревар во просек и просечен интензитет на игра на натпреварите за да видиш шо да купиш. И Кеисуке или како и да се вика Хонда е одамна следен од Челзи, дури и О-„супремото“ наш Френк Арнесен јавно се има изјаснето за него, пред година и пол, уште кога играше во Холандија - како тој е следен од Челзи и е интересн играч за Челзи од многу аспекти; но нели, ништо не се случи.Неми е јасно што сте толку песимисти има уште 10 дена до крајот на светското и мислам дека ке се засилиме,и да него купиме озил,според мене и хонда е еден од тие што се покажа на светско и мислам дека би можел да се вклопи во играта на Челси.
Друго ,посебно до фантом зошто си толку сигурен дека јунајтед имаат подобри младинци од нас и зошто си толку разочаран од играта на Лампард ,Тери и Дрогба кога според мене тие се еи најдобрите играчи во тимот и според мене Мурињо го победи Анчелоти на тактички план а не дека неможеа Лампард и Дрогба да го пробијат Лусио!
Ма која друга понуда, јас сум сигурен дека само Сити бил во игра. Можеби и Манчестер Јунајтед, но ни одблиску не можат со Арапите финансиски. Ако имаше и други сериозни „играчи“ за Силва, ќе имаше долга, многу долга трансфер-сага.Гледам имате некоја дискусија за Силва....Па денес видов дека цената за која ке дојде во Сити е 25 милиони фунти....Така беше објавено...Презентацијата ке ја имал после Светското....
Е сега, Валенсија сигурно ја прифатило најдобрата понуда бидејки клубот е со огромни долгови, па и затоа ги продадоа трите најдобри играчи и тоа Виља, Мата и Силва.....сите заедно му донесоа буџет од околу 100 000 000 евра....
Не се чека еден помочан турнир ко годинешново Светско првенство со одвај два гола по натпревар во просек и просечен интензитет на игра на натпреварите за да видиш шо да купиш. И Кеисуке или како и да се вика Хонда е одамна следен од Челзи, дури и О-„супремото“ наш Френк Арнесен јавно се има изјаснето за него, пред година и пол, уште кога играше во Холандија - како тој е следен од Челзи и е интересн играч за Челзи од многу аспекти; но нели, ништо не се случи.
Пошто очигледно тие од Манчестер Јунајтед веќе играат за тимот сериозно, а тие од Челзи не. И покрај тоа, Челзи успеа да биди пред Манчестер Јунајтед само еден единствен бод. Искуство, нели.... Ама без пола средина, Лампард со најдобро зад него, Дрогба исто, немам шо да барам.
Дали Анчелоти тактички го постави копилето Тери кое се прај играчиште да „падни“ на најобича финта на Милито во трета минута од првиот дуел? Дали Анчелоти му викаше на Дрогба да не го помини Лусио цели две утакмици? За Лампард можам да прифатам дека средината беше тешка до негде, и тешко е покрај тебе да е еден Оби Микел (исто ко да имаш противнички играч, а не свој), ама Анчелоти не е крив шо дури и Иванович имаше подобра ебана контрола на топката од Лампард во тие дуели.
Анчелоти и не можеше многу поинаку со оглед на то дека на клупа имаше некојси Џо Кол, не тој шо го знам од порано, пичлемето Стариџ, тројца младинци (да, да, тие „добрите“ младинци) и Белети; како и Малуда на лев бек......но тоа не го менува фактот дека Тери е гомно без Карваљо и Чех на врв на форма (шо е исто далеку, далеку зад нас, и за двајцата); дека Лампард има просечна техника и дека Дрогба само мисли оти знај да дрибла. Лампард и Дрогба се најдобри играчи во тимот, никогаш не сум рекол дека не е така, то само уште појќе ме депримира кога сум на тема Челзи. Тери? Не вреди да го коментирам. ДА, бил и капитен, клавал и глава пред автобус за победа, НЕ ВРЕДИ ПОЈЌЕ!
Ма која друга понуда, јас сум сигурен дека само Сити бил во игра. Можеби и Манчестер Јунајтед, но ни одблиску не можат со Арапите финансиски. Ако имаше и други сериозни „играчи“ за Силва, ќе имаше долга, многу долга трансфер-сага.
Тогаш беше и тој на врв на форма, Тери, а има и проблеми со грбот појќе од 3 години наназад, мора да му се признај. Но за Карваљо барем е јасно дека паѓа и никој ништо не вели, иако уште е добар; а Чех од повредата на главата не е истиот Чех барем на моменти, ама сепак е добар за Челзи. Единствено Тери е се уште цар, Тери вака, Тери икона, Тери е Челзи.....мора мамата негова глупа, со извинување! Па каде е тогаш гранитната одбрана на Челзи?Секоја чест....Јас мислев дека само јас мислам така, и ми беше страв да напишам оти за вас тој е Икона.....Но реално гледано така е...Кога ги освоивте последните титули, со Мурињо, Карваљо беше тој кој ја држеше одбраната заедно со Чех, кои реално гледано, тогаш беа во врвот на формата....
Респект за постот....
--- надополнето ---
Јас па да ме убиеш бев убеден дека ке оди во Јунајтед....Но, уште еден за пари:salut: