Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
По проклета управа немам видено.Додека сите работат на засилување на своите екипи за наредните сезони нашиве изгледа светско ќе гледаат.Ташаци да јадат од овие во јужна америка што се.
Ако после ќе пцуеме овде по Ањелка и Оби зошто неможат на ниво да изиграат.Барем Банзема да го земеме!

По проклета управа немам видено.Додека сите работат на засилување на своите екипи за наредните сезони нашиве изгледа светско ќе гледаат.Ташаци да јадат од овие во јужна америка што се.
Ако после ќе пцуеме овде по Ањелка и Оби зошто неможат на ниво да изиграат.Барем Банзема да го земеме!

Кој Бензема бе...нема шанси да земеме звезда...туку ке се задоволиме со некој како Бенајун.:tapp:

Кој Бензема бе...нема шанси да земеме звезда...туку ке се задоволиме со некој како Бенајун.:tapp:

ни треба најпрвин квалитет потоа ние ќе го направиме ѕвезда. проблемот е што управата не е способна да најде таков квалитет и да го донесе во наши редови :toe:

Решив овде да коментирам само написи од колку-толку, порелевантни медиуми. Не ретардираните нарачани написи од каталонските гнаси за Ибрахимович и Туре, или веќе смешните „ексклузуви“ за 70-милионски трансфер на Торес....
Реј Вилкинс за BBC вели оти и тој и Анчелоти сакаат Џо Кол да остани, но работата е кај клубот, што е уште еден цврст показател дека Анчелоти ништо не купува или продава, тој е само тренер кој најмногу шо прај за тие работи е да дава сугестии.....тоа (ќе) го прават директорите на чело со......името да не му го спомнам, лешпер невиден.

И едно шо не е ни од медиум воопшто, од caughtoffside е, Челзи размислувал за понуда за Енди Керол, понито од Њукасл, кое дало дури 20 гола во втора лига лани (не е ни најдобар стрелец), еден типичен британски коњ-ропак од шпиц.
Зошто го коментирам инаку, па да зборувавме за бесрамните и бескрупулозни, гнасно-гнасни шпански држави кои имаат свои новинарски фабрики од каде порачуваат разни “материјали“ по потреба; а не за англиски клуб (во случајов Челзи) каде новинарите се исто толку гнасни ко споменатите шпански држави......ова ќе го разберев како припрема на фановите за носење на еден изделкан дибек ко Ибрахимович, оти вака се нуди еден недоделкан коњ, пони, кое никогаш не можи да биди расен коњ. Само обичен, мунгловски.
Нели, од две зла, помалото.
Најдобра реакција за ова е таа со која е започната оваа тема на CFCnet форумот: Oh dear. Токму тоа е постот со кој таму е започнат муабетот за „играчиштево“ од Њукасл. Ништо повеќе.

--- надополнето ---

Уште еден цитат, од истото место. Иако е со смајли на крај, поточно нешто, амин.
The sooner people realise we're in the market for players of this type and not the Ageuro's the less broken hearts there will be. :D

По одбивањето на Торес да потпише за Сити,големи се шансите да дојде кај нас !
Само да не биде некоја астрономска цена.

Барса братче, рачунајте го Торес играч на Барса или Реал М.

Заминувањето на Џо Кол од Челзи, е еднакво на заминувањето на Тевез од Манчестер Јунајтед!!!

(нека ми бидат запомтени овие 2 реченици)

Шо се однесува до засилувања, плејмејкер бе лепи мои, плејмејкер треба. Ќе издржи коњов Дрогба у напад, само да има некој да му ги мести на нога, некој друг покрај Џо Кол и Малуда (значи некој централно)
Некои млади брзи нозе, пак покрај Џо Кол.

Знам дека фантомот одма ќе реагира, ама факт е дека Дрогба уше 1-2 сезони ќе ги изигра на високо ниво, сигурен сум во тоа. Да не се залажуваме од натпреварите против Интер, таму се тепаше сам со Самуел и Лусио, додека средината никаде ни ја немаше, а од бековските позиции не силуваа во секој момент од натпреварот.

Барса братче, рачунајте го Торес играч на Барса или Реал М.

Заминувањето на Џо Кол од Челзи, е еднакво на заминувањето на Тевез од Манчестер Јунајтед!!!

За заминување на Џо Кол од Челзи не се сложувам, а верувам и Анчелоти :icon_mrgr туку другите се во прашање

Bo Real нема теоретски шанси, барај друга алтернатива : )

А за Торес не ми се верува ни во Барселона да замине, зошто покрај Виља како големо засилување нема да дадат толку многу пари освен ако за Ибрахимовиќ даде некој над 40 милиони

Здраво, like the lucky fairy that brings good news I am, ви носам 3 добри вести. Сеа веродостојноста не е голема, но сепак шансите за нивнно реализирање се околу 70-80 проценти, што е и повеќе од доволно.

1.Barcelona President Joan Laporta Defends 'Fair' Bid For Arsenal's Cesc Fabregas; Finally Admits Yaya Toure Will Leave.
-Од истата вест, Лапорта кажува дека доколку Туре не сака да остани, ќе мораат да го пуштат, а сигурно(!?) е дека ќе оди во Премиер Лигата, односно кај нас.

2.Manchester Cityare prepared to make Fernando Torres the world richest footballer in an attempt to bring the Liverpool striker to Eastlands.

However according to ESPN, Torres will turn down the offer in favour of a move to Premier League champions Chelsea.

One of the men at the centre of secret talks about a possible move has disclosed that while City are ready to outbid Chelsea, Torres wants to be playing Champions League football next season.

-
Надополнување на веста:
“In Spain they have some of the better players in the world but, as a competition, it is not as big as the Premier League.

"I've played in Spain and can tell you honestly, the Premier League is much better."
изјава на Торес
3. Chelsea Announce They Want Joe Cole To Stay.
-Доволно е така?

Шо се однесува до засилувања, плејмејкер бе лепи мои, плејмејкер треба. Ќе издржи коњов Дрогба у напад, само да има некој да му ги мести на нога, некој друг покрај Џо Кол и Малуда (значи некој централно)
Некои млади брзи нозе, пак покрај Џо Кол.

Знам дека фантомот одма ќе реагира, ама факт е дека Дрогба уше 1-2 сезони ќе ги изигра на високо ниво, сигурен сум во тоа. Да не се залажуваме од натпреварите против Интер, таму се тепаше сам со Самуел и Лусио, додека средината никаде ни ја немаше, а од бековските позиции не силуваа во секој момент од натпреварот.
Ако тоа значи дека следниот тим на Џо (Арсенал изгледа, сакал да остани Лондон-чанец) ќе биди зад нас на табелата, нема проблем. :icon_mrgr

Млади, брзи нозе? Какута, и не ми се верува шо пишувам, Сточ или Штох или како и да е.... Само на крај нема да е крив Анчелоти шо Челзи решил да ги форсира тие дрва недоделкани, второто воопшто „неделкаливо“.

Никогаш не сум пререкол за Дрогба против Интер. Сум пререкол за Лампард, за Малуда, за Анелка...играчи кои НЕ СМЕААТ да ја држат играта на Челзи. Ако некој сака ЛШ, се разбира. Исто и за наредни сезони ништо околу Дрогба. Тврдам дека од Лампард и Есеин ништо не бидува појќе, помина нивното, за Дрогба ништо не велам.

За заминување на Џо Кол од Челзи не се сложувам, а верувам и Анчелоти :icon_mrgr туку другите се во прашање
Анчелоти не се сложува, но Анчелоти е тренер, не менаџер и таквото го боли со извинение. Тој пак ќе работи максимално со таков состав ко шо ќе има; ама со Сточ-тим, ќе има Сточ-резултати. И Анчелоти нема да е крив за то, пошто таква е „логистиката“ од „горните“. А ако го окриват тие горните Анчелоти оти од Сточ и Какута не напраел ѕвезди, тогаш нема надеж за нас од нив.

З

1.Barcelona President Joan Laporta Defends 'Fair' Bid For Arsenal's Cesc Fabregas; Finally Admits Yaya Toure Will Leave.
-Од истата вест, Лапорта кажува дека доколку Туре не сака да остани, ќе мораат да го пуштат, а сигурно(!?) е дека ќе оди во Премиер Лигата, односно кај нас.

2.Manchester Cityare prepared to make Fernando Torres the world richest footballer in an attempt to bring the Liverpool striker to Eastlands.

However according to ESPN, Torres will turn down the offer in favour of a move to Premier League champions Chelsea.

One of the men at the centre of secret talks about a possible move has disclosed that while City are ready to outbid Chelsea, Torres wants to be playing Champions League football next season.

-Надополнување на веста:
“In Spain they have some of the better players in the world but, as a competition, it is not as big as the Premier League.

"I've played in Spain and can tell you honestly, the Premier League is much better."
изјава на Торес
3. Chelsea Announce They Want Joe Cole To Stay.
-Доволно е така?
Лапорта да си го јади.....ај да не велам, преку 20 милиони евра за Туре е лудост, а пошто тој како претседател на една од двете дебилно-ненормални шпански држави ќе бара такво нешто....нема ништо од тоа.

ЕСПН го донесе и Кур пред година дена, па после го донесе и пред два месеци пак, и уште не иди. Сите сакаат да играат ЛШ следна сезона, ама не можи. Еден од тие шо „не можи“ е Торес. И крај на приказната.

За третото пишував погоре; Вилкинс сакал, Анчелоти сакал, останува на клубот.
Наравоучение: Арнесен е капетан, Господ нека е напомош.
(п.с. ова не важи за случајов Џо се преживува и без него, ова важи за „нанапред“).

Bo Real нема теоретски шанси, барај друга алтернатива : )
Ау да бе, во Атлетико играше пред да дојде во Ливерпул, заборавив.:kesa:

А за Торес не ми се верува ни во Барселона да замине, зошто покрај Виља како големо засилување нема да дадат толку многу пари освен ако за Ибрахимовиќ даде некој над 40 милиони
Не се сложуваш?
Па и Тевез во Јунајтед беше 12то прасе, го испуштија, и сеа прави дар-мар човекот.
Истото (или барем слично) ќе биде и со Џо Кол, памтете ми зборов! Погледнете само како ги изигра последните неколку натпревари, борбеноста, пасовите, асистенциите и се ќе ви стане јасно :toe:

Ако го задржиме Кол, мислам дека ќе преживееме со него, Калу, Дрогба, Стариџ и Анелка, ама ни треба некој централен плејмејкер кој ќе ги размрда сите други играчи.
Ако веќе го земаат Торес (кој и да е) нека почекат после светското, пошо 50% е сигурно дека ќе се повреди :icon_mrgr

Дајте малку конкретни работи.
И официјално, досега закажани пријателски дуели:

17 јули (сабота), на гости кај Кристал Палас „в комшиии“.
23 јули (петок), на гости кај Ајакс во Амстердам.
1 август (недела), на гости кај Ајнтрахт во франкфурт.
4 август (среда), на гости кај ХСВ во Хамбуург.

--- надополнето ---

Па и Тевез во Јунајтед беше 12то прасе, го испуштија, и сеа прави дар-мар човекот.
Истото (или барем слично) ќе биде и со Џо Кол, памтете ми зборов! Погледнете само како ги изигра последните неколку натпревари, борбеноста, пасовите, асистенциите и се ќе ви стане јасно :toe:
Џо Кол не е 12-то прасе во Челзи, сите тренери сакаат да остани ко шо гледаме.
Е сега, главно се спомнуваат две работи:
- Ветување за првотимец : нема и не можи да биди, за никого, па ни за Џо Кол.
- Големо зголемување на плата : мора од некого да се почни, жал ми е што тоа е Џо Кол, а се прошлепаа лешперите Лампард, Ешли Кол, Малуда....ама, ко шо рековме, мора од некогаш и од некого да се тргни.

Го гледав слвјето на автобуси пред некој ден на Спортклуб. Прашан за засилувања од клупската телевизија, Гурлај вели да уживаат сега; на „втора мајка“ одговорот е „најголемото засилување е зад мене“ - тоа беше Есиен.
Епа чорба ако некој мисли дека Есиен ќе изигра појќе од пола и следна сезона, ко изминативе две. А очигледно тие „шо се бројат“, така мислат.

Апсолутно немаме никаква корист ако остане Џо Кол..... Подпросечен играч е.

Апсолутно немаме никаква корист ако остане Џо Кол..... Подпросечен играч е.
Не е, особено ко ќе се види колку малку талент во нозете има кај моменталната екипа, и како најталентираниот со една нога е заминат веќе (Деко).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom