Заминувањето на Џо Кол од Челзи, е еднакво на заминувањето на Тевез од Манчестер Јунајтед!!!
(нека ми бидат запомтени овие 2 реченици)
Шо се однесува до засилувања, плејмејкер бе лепи мои, плејмејкер треба. Ќе издржи коњов Дрогба у напад, само да има некој да му ги мести на нога, некој друг покрај Џо Кол и Малуда (значи некој централно)
Некои млади брзи нозе, пак покрај Џо Кол.
Знам дека фантомот одма ќе реагира, ама факт е дека Дрогба уше 1-2 сезони ќе ги изигра на високо ниво, сигурен сум во тоа. Да не се залажуваме од натпреварите против Интер, таму се тепаше сам со Самуел и Лусио, додека средината никаде ни ја немаше, а од бековските позиции не силуваа во секој момент од натпреварот.
Ако тоа значи дека следниот тим на Џо (Арсенал изгледа, сакал да остани Лондон-чанец) ќе биди зад нас на табелата, нема проблем. :icon_mrgr
Млади, брзи нозе? Какута, и не ми се верува шо пишувам, Сточ или Штох или како и да е.... Само на крај нема да е крив Анчелоти шо Челзи решил да ги форсира тие дрва недоделкани, второто воопшто „неделкаливо“.
Никогаш не сум пререкол за Дрогба против Интер. Сум пререкол за Лампард, за Малуда, за Анелка...играчи кои НЕ СМЕААТ да ја држат играта на Челзи. Ако некој сака ЛШ, се разбира. Исто и за наредни сезони ништо околу Дрогба. Тврдам дека од Лампард и Есеин ништо не бидува појќе, помина нивното, за Дрогба ништо не велам.
За заминување на Џо Кол од Челзи не се сложувам, а верувам и Анчелоти :icon_mrgr туку другите се во прашање
Анчелоти не се сложува, но Анчелоти е тренер, не менаџер и таквото го боли со извинение. Тој пак ќе работи максимално со таков состав ко шо ќе има; ама со Сточ-тим, ќе има Сточ-резултати. И Анчелоти нема да е крив за то, пошто таква е „логистиката“ од „горните“. А ако го окриват тие горните Анчелоти оти од Сточ и Какута не напраел ѕвезди, тогаш нема надеж за нас од нив.
З
1.Barcelona President Joan Laporta Defends 'Fair' Bid For Arsenal's Cesc Fabregas; Finally Admits Yaya Toure Will Leave.
-Од истата вест, Лапорта кажува дека доколку Туре не сака да остани, ќе мораат да го пуштат, а сигурно(!?) е дека ќе оди во Премиер Лигата, односно кај нас.
2.Manchester Cityare prepared to make Fernando Torres the world richest footballer in an attempt to bring the Liverpool striker to Eastlands.
However according to ESPN, Torres will turn down the offer in favour of a move to Premier League champions Chelsea.
One of the men at the centre of secret talks about a possible move has disclosed that while City are ready to outbid Chelsea, Torres wants to be playing Champions League football next season.
-Надополнување на веста:
“In Spain they have some of the better players in the world but, as a competition, it is not as big as the Premier League.
"I've played in Spain and can tell you honestly, the Premier League is much better."
изјава на Торес
3. Chelsea Announce They Want Joe Cole To Stay.
-Доволно е така?
Лапорта да си го јади.....ај да не велам, преку 20 милиони евра за Туре е лудост, а пошто тој како претседател на една од двете дебилно-ненормални шпански држави ќе бара такво нешто....нема ништо од тоа.
ЕСПН го донесе и Кур пред година дена, па после го донесе и пред два месеци пак, и уште не иди. Сите сакаат да играат ЛШ следна сезона, ама не можи. Еден од тие шо „не можи“ е Торес. И крај на приказната.
За третото пишував погоре; Вилкинс сакал, Анчелоти сакал,
останува на клубот.
Наравоучение: Арнесен е капетан, Господ нека е напомош.
(п.с. ова не важи за случајов Џо се преживува и без него, ова важи за „нанапред“).