Дарјо Срна чека да се сретне со претседателот на Шахтјор и да дискутираат за негов трансфер во Челзи.Информациите од Англија велат дека Челзи испратил понуда од 14 милиони фунти за услугите на хрватскиот фудбалер, Срна. Срна има уште 12 месеци од договорот со Шахтјор и доколку клубот сака да заработи од него ќе мора да го продаде во овој преоден рок.
Фудбалерот чека да разговара со претседателот на клубот околу евентуалниот негов трансфер во Премиер лигата.
"Договорот сеуште не е постигнат" - изјави Срна за Sun.
"Треба да се сретнам со претседателот на Шахтјор, бидејќи не можеме преку телефон да дискутираме за вакви работи".
Aгентот на Срна пред една недела му порача на Шахтјор дека е најдобро ова лето да го продаде неговиот клиент и да заработи од негов трансфер во некој од најголемите клубови.
"Доколку Шахтјор сака да комплетира успешен трансфер на Дарјо Срна во некој од најголемите европски клубови, тоа би било најдобро да го направи ова лето".
"Срна би бил среќен да остане во Донецк или да се пресели во некоја од најголемите лиги" - изјави неговиот агент.
--- надополнето ---
Раководството на Ливерпул постави цена од 10 милиони фунти за играчот за врска Јоси Бенајун.Како што е познато, фудбалерот е посакуван од Челзи како замена за Џо Кол. Менаерот Бенитес нема желба да го продава израелецот на конкурентите од Англија и преферира тој да замине во рускиот Спартак Москва, макар и по пониска цена од 6 милиони.
Самиот играч сепак сака да премине во редовите на сините од Стемфорд Бриџ и овој трансфер би требало да се оствари во наредните неколку дена.
Астон Вила исто така има интерес кон Бенајун кој би го заменил Џејмс Милнер, играчот кој се поврзува со Манчестер Сити.
Бенитес исто така има желба да го донесе Милнер во своите редови но тешко дека ќе може да си го дозволи тоа со оглед на минималниот буџет за траснфери со кој располага
--- надополнето ---
Игачот за врска на Челси, Михаел Балак, призна дека суште никој од раководството на тимот не се поврзал со него во врска со започнување преговори за продолжуање на договорот.
Актуелниот договор на Германецот исткува во текот ла нетото и тој сеуште не знае каде ќе ја продолжи својата кариера во наредната сезона.
Желбата на самиот играч е да остане на Стемфорд Бриџ но сеуште не е сигурно дали таква желба имаат и од управата на лондонскиот премиерлигаш.„Моментално не водам преговори со Челси за нов договор. Во февруари или март разговаравме последен пат во врска со ова прашање и од тогаш преговорите се замрзнати“.„Воопшто не ми се допаѓа ваквата ситуација но јас сум само играч и морам да ја прифатам. Го почитувам тимот и имам желба да останам тука, сепак никој не ми кажал дека тоа ќе се случи“, изјави Балак.
--- надополнето ---
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/31/1951776/barcelona-midfielder-yaya-toure-favours-move-to-chelsea
Barcelona Midfielder Yaya Toure Favours Move To Chelsea Despite Interest From Arsenal & Manchester City
--- надополнето ---
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/31/1951132/chelsea-target-shakhtar-donetsk-full-back-darijo-srna-report
Chelsea Target Shakhtar Donetsk Full-Back Darijo Srna
--- надополнето ---
Толку сега за сега...:icon_neut