Чекај бе, треба Стоук да го поминат прво:pos2:
Па најверојатно ке ги поминат...
Чекај бе, треба Стоук да го поминат прво:pos2:
Најверојатно. Стоук сега ќе игра дома , и Стоук ги победија Арсенал.:wink:Па најверојатно ке ги поминат...
у кој век живее овој бе ??:pos2::pos2::pos2: баш ме изнасмеа сеа читајте му мислења на типов хахахаххааKako Roberto Karlos lev bek ne se raga
Thank you, come again...Нешто ми вели дека следна цел на англискиве медиуми (некои од нив) ќе биди Ешли Кол... :raz:
Англичаните како такви, секој има зад себе по нешто што ако пиајвиците решат да го ископаат, ќе го ископаат.
Хехехехе која клупа ја имаме бе дружеНе би рекол баш. Имаме клупа можиме да се справиме но требаше малце да се подновиме ама...
Вака можеш дома со твоите да си правиш муабет :icon_mrgrШта је мишеви, 2 повреди и приближување на Јунајтед и одма гомното во гаќите
Ако ќе сте шампиони треба освен да се борите против конкурентите, да се борите и против повредите и суспензиите, кои оваа година и не ги имавте многу, во споредба со некој.
Аха, кои се тие шо грејат клупа кај нас?Јунајтед нема еден стандарен прв состав и први 11 со коишто излага, цело време Ферги ротира, и со играчите и со формацијата.Рио,Вида,Еванс,О'Шеј,Рафаел,Браун,Харгривс,Флечер,Нани,ВДС,Гигс,Бербатов сите беа повредени во еден период, а често се случуваше по едно 5-6 души од овие да бидат повредени.Фала богу Руни се нема повредено.Оваа сезона Јунајтед имаше најголеми проблеми со повредите и суспензиите од сите од големата 4ка, а богами и една од поголемите кризи со повреди што Јунајтед ги имал во последните 5-6 години.Ок, Ливерпул е исто тука негде дека Торес и Џерард им беа повредени многу често, а они им се цел тим.Вака можеш дома со твоите да си правиш муабет :icon_mrgr
Цел месец бевме без четворица играчи од 1 состав, од кои едниот е повреден на подолго и според мене е нашиот највлијателен играч во средниот ред (Есиен) а знаеме шо значи ослабен среден ред.
Вие игравте со доста повредени, од кои пола ви грееја клупа, а другата половина беа вон-форма. Не дека не беше тоа хендикеп, ама не беше нешто ВАУ.
Арсенал имаат 2354354375807 повредени, особено напаѓачи, ама од повредените освен Ван Перси сите други се средношколци така да сеедно му е на Венгер дали ќе е Трајко или Петко, Мите или Ване.
Освен ако не е некој крвнички старт над играч, повредите во играта не се воопшто случајни. Тоа е наука, и не можи да се јади гомна дека било....баксуз. За Босингва и Ешли Кол е крив Карло Анчелоти, или можеби клупскиот доктор; па и двајцата беа фосирани иако во дуелите пред повредите имаа проблеми, и не требаше да се форсираат. За Есиен е крив и Анчелоти (или докторот клупски) и ганскиот селектор.Аха, кои се тие шо грејат клупа кај нас?Јунајтед нема еден стандарен прв состав и први 11 со коишто излага, цело време Ферги ротира, и со играчите и со формацијата.Рио,Вида,Еванс,О'Шеј,Рафаел,Браун,Харгривс,Флечер,Нани,ВДС,Гигс,Бербатов сите беа повредени во еден период, а често се случуваше по едно 5-6 души од овие да бидат повредени.Фала богу Руни се нема повредено.Оваа сезона Јунајтед имаше најголеми проблеми со повредите и суспензиите од сите од големата 4ка, а богами и една од поголемите кризи со повреди што Јунајтед ги имал во последните 5-6 години.Ок, Ливерпул е исто тука негде дека Торес и Џерард им беа повредени многу често, а они им се цел тим.
Така да, очигледно се работи во depth in squad што Јунајтед го има а Челзи, го нема.Со еден ист состав и формација Карло излага (скоро) цела сезона, па затоа со губење на 2ца играчи одма паники ве фаќаат.Жирков колку утакмици има изиграно сезонава?
1-2 натпревари ?Аха, кои се тие шо грејат клупа кај нас?Јунајтед нема еден стандарен прв состав и први 11 со коишто излага, цело време Ферги ротира, и со играчите и со формацијата.Рио,Вида,Еванс,О'Шеј,Рафаел,Браун,Харгривс,Флечер,Нани,ВДС,Гигс,Бербатов сите беа повредени во еден период, а често се случуваше по едно 5-6 души од овие да бидат повредени.Фала богу Руни се нема повредено.Оваа сезона Јунајтед имаше најголеми проблеми со повредите и суспензиите од сите од големата 4ка, а богами и една од поголемите кризи со повреди што Јунајтед ги имал во последните 5-6 години.Ок, Ливерпул е исто тука негде дека Торес и Џерард им беа повредени многу често, а они им се цел тим.
Така да, очигледно се работи во depth in squad што Јунајтед го има а Челзи, го нема.Со еден ист состав и формација Карло излага (скоро) цела сезона, па затоа со губење на 2ца играчи одма паники ве фаќаат.Жирков колку утакмици има изиграно сезонава?
Не е точно, Жирков во споредба со Ешли Кол во дефанзива е, реално кажано, лош. Можи да одигра натпревар таму, но човекот е способен само да покрива понекогаш како лев бек, не и тоа да му биди стандардна позиција.Со ова губиме од офанзивата (ќе видите колку ќе се одрази отсуството на Кол доколку Жирков не влезе во форма) и цврстината на средниот ред.
Баш за тоа, Јунајтед има повеќе добри,млади,перспективни играчи како резерви, а Челзи има помалку играчи и тоа стари,потрошени и немоеш да очекуваш изненадување скоро(као Фереира ) од никој од нив.Јунајтед може да извади некој млад(понекогаш и стар) играч шо може да смени утакмица со еден потег(Македа,Гибсон,Овен) а и некој од нив да станат добри играчи во иднина како Рафаел,Велбек,Обертан,Еванс.Можеби Јунајтед има 30 играчи, но според мене оваа бројка на Челзи е оптимална, иако уште еден во првата група не би бил штетен.
Рафаел има изиграно повеќе од Рио и Видич заедно шо имаат изиграно сезонава, и засега е подобар на десно бековската позиција од било кој друг во Јунајтед.Браун е дупка, ни мене не ми се свиѓа ич, али искрено кога би бирал меѓу Фереира и Браун, вториов by a million times.Харгривс кога е фит е доста добар играч, али ми се чини дека повредава ќе го уништи.Рио играше со повреда целата мината сезона а и ја започна оваа со истата, имаше операција и се верува дека е успешна.Се врати пред некој натпревар али од шо нема грам мозок му удри лакт на Фаган и си доби казна од 4 утакмици.Фердинанд пред да се повреди беше далеку од некогашната форма. Видич сезонава исто така не беше нешто посебно, да бидеме реални (слично кај нас е со Лампард и Босингва пред да се повреди)
Рафаел ко шо знам јас не ви е стандарден првотимец, туку подмладок во екипата. Браун и Харгривс, незнам шо уште ги држите во тимот. Продајте ги додека имат некоја вредност на пазарот.
Така да не се единствени Манчестер и Арсенал што се однесува до повредите/отсуството на некои играчи.
што му требаше такво нешто да направи...колкав идиот е не знај ни самиот..најаката жена ја има во цела англија и успеа онакви проблеми да си направи..па јас да бев како него одам на тренинг па дома,па на натпревар ,се капам и пак дома:wink:,и пак другиот ден на тренинг и дома...едносставно не излегвам од дома ако нема натпревар(па можи и го правел тоа кој знае:pos2..