Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
brat nema vrska ova sea vidov pogledni so pisuva na prvoto i kolku procenti e carinata i odgovori mi

carinata e 18% pisuva prenoslivi smetaci bez nadvoresen izvor na energija i dzebni snimaci na zvuk

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Незнам што ќе се деси општо со поштариниве кога за Македонија ќе проработи и Paypal па луѓе кога ќе почнат да купуваат повеќе на Ebay....:tapp:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Изгледа не е опфатен интернет шопингот...

Член од
22 мај 2009
Мислења
50
Поени од реакции
1
Неможе да не е опфатен интернет шопингот. На интернет шопингот, стоката доаѓа од странство така да... Треба да се жали некој ако му закачиле царина после 1 март. ;)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Тоа за ослободување до 350 евра важи за внес на граница, и беше 175 евра. За поштенски сообраќај беше до 45 евра и не сум чул да го промениле. Што се однесува до царинската стапка која се спомнуваше наназад од 0% и 5% ддв се однесува за компјутери, и ајподот секако не спаѓа таму. Многу се конфузни тарифите, и можат своеволно да се толкуваат, и за многу производи што сум се интересирал сум наоѓал неколку категории во кои може да се смести, со различна тарифа, па иди биди сигурен по која ќе те опнат тука. Ако сум лоцирал добро, за ајпод би требало да има 15% царина и 18% ддв, што се поклопува со тоа што го платиле луѓето што зеле ајпод до сега.
А кога сум тука, да прашам, дали навистина пали ова со менувањето на IP адреса, и кога очекувате да биде наредниот натпревар на ВК?

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
kolku sati vi traj baterijata na ipodot mene mi se trosi na nekolku sati dali ne e uste razrabotena a pisi za video 5-6 sati a za muzika 24 sati e sega da ne mi zakacija istrosena baterija

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Тоа за ослободување до 350 евра важи за внес на граница, и беше 175 евра. За поштенски сообраќај беше до 45 евра и не сум чул да го промениле. Што се однесува до царинската стапка која се спомнуваше наназад од 0% и 5% ддв се однесува за компјутери, и ајподот секако не спаѓа таму. Многу се конфузни тарифите, и можат своеволно да се толкуваат, и за многу производи што сум се интересирал сум наоѓал неколку категории во кои може да се смести, со различна тарифа, па иди биди сигурен по која ќе те опнат тука. Ако сум лоцирал добро, за ајпод би требало да има 15% царина и 18% ддв, што се поклопува со тоа што го платиле луѓето што зеле ајпод до сега.
А кога сум тука, да прашам, дали навистина пали ова со менувањето на IP адреса, и кога очекувате да биде наредниот натпревар на ВК?
Значи увек за некој 5 пати се повторува : ) , Не значи ако имаш 500 јузери направени ќе добиеш, во претходните постови еден дечко имал 20+ јузери па недобил ништо, јас имав 7 па ме извлекоа. 5 јузери = бинго ливќе за ајпод, така да би те извлекле ако имаш среќа, не ако имаш многу јузери. Друга ствар.. твојата интеренет ајпи адреса е динамичка, но поедини делови не се менуваат = ќе те уХватат = нема ајпод... Би ти препорачал да правиш од различни места, заеби релогс.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
која страна? или дај ја тарифната ознака само
na onoj dokument sto e prikazan 2-3 strani nazad pisuva taj so crveno go selektiral ama tamu pisuva za kompjuteri deka e toa so nadvoresen izvor na energija
a na privte pisuvase 18% za dzebni smetaci i predmeti za prekazuvanje na podatoci ili slicno :S

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
За тие што добија ипод во последниот контест на ВК.Да не добивте некаков емаил или потврда дека ви е пратен ајподот?Мене не ми пратија ништо и незнам што треба да очекувам дали ќе добијам известување или не?

D-Wade

Miami Heat
Член од
13 октомври 2009
Мислења
597
Поени од реакции
69
нема ни да ти пратат меил, само кај деливери статус ќе ти пише сент кога ќе го пратат и ќе го очекуваш за околу 2 недели да ти стаса дома

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Значи увек за некој 5 пати се повторува : ) , Не значи ако имаш 500 јузери направени ќе добиеш, во претходните постови еден дечко имал 20+ јузери па недобил ништо, јас имав 7 па ме извлекоа. 5 јузери = бинго ливќе за ајпод, така да би те извлекле ако имаш среќа, не ако имаш многу јузери. Друга ствар.. твојата интеренет ајпи адреса е динамичка, но поедини делови не се менуваат = ќе те уХватат = нема ајпод... Би ти препорачал да правиш од различни места, заеби релогс.
Јас прашав само дали пали тоа со менување IP, значи дали некој на тој начин со фејк акаунти успеал да освои и добие дома ајпод. Знам дека имаат начин да откријат, но ете тука некои препорачуваат така да се прави.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852