Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
само би патувал секаде но увек би живеел овде , не заради луѓето туку заради прсторот и убавините и климата а богами и нискиот стандард пошо супер е да зимаш кеш од повисок стандард а да трошиш овде..
права премија зар не :nesvest:

Член од
10 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
2
ebati drzavata prosta nokakva nadez za mladi nikakov pottik i posle aj sedi bidi patriot koga ke ostares i sfatis kolku mediokretski ti bil zivotot vo sakanata makedonija ke se zaprasas koj mu r gajle ti so si bil patriot.............:toe:

Член од
23 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
Кога би имал прилика би ја исткористил и тоа како, но дома си е дома :D

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Ако ми се укаже било каква шанса не би размислувал ни минута одма би ја напуштил, од проста причина дека во некои земји за разлика од нас е далеку подобар животот и стандардот.

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Na golem del od postovite citam `ako mi se ukaze sansa`... hmmmm...
Abe kako sakate da vi se ukaze taa sansa od nigde nikdae!?
Koj saka da da odi nadvor ke bara iselenicki vizi ke ide da studira nadvor work and travel neso.. a vaka ispaga site sakat ama ustvari da dojde nekoj da gi pomoli i rabota i kola da im dae... e nema taka, ke idete i ke se borite tamu ke pocnete od 0

Izvinete ama smeshni ste....:toe:

Член од
8 јуни 2010
Мислења
38
Поени од реакции
1
Вреди, би ја напуштила во моментов да можам и тоа би отишла во Америка, мојата најомилена држава! :)

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Сите заминувате затоа што надвор од Македонија наводно има подобра економска состојба? Колку овде толку насекаде од кризата. Да претпоставиме наоѓаш работа со солидна плата, ама станот, колата, храната, гардеробата и што уште не (ако не и вечерните излегувања) колку ќе те чинат? Ела надвор од Балканов најди дете што игра бркана по улици дури не им текни на родителите да го приберат дома, или малолетници да скитаат после полноќ. Па макари пред 12..без заштита од некој повозрасен. Најдобрите години овде се поминуваат најдобро. После студии и онака почнува да боли глава за финансиски проблеми, само што надвор од овде имаат подобри апчиња за глава.
А living the American dream го има само на филмови и на рекламата на емтиви за зелената карта. Бегате за подобра иднина и, повеќе среќа, а среќата со пари ќе си ја купите?

I

IBIZA SOUND

Гостин
vo makedonija mozes da zivees dobar zivot samo so valkani raboti
a ako si cesen ke imas pari samo za leb i nisto povike,no dali ke imas i za leb ne e sigurno

--- надополнето ---

zalno e ova sto se pravi vo nasata mala i zapustena zemja :)

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Боље во некоја Африканска земја, него во Македонија цело време со надеж дека ќе се подобрува ситуацијата!

Ганц Нормал!

Тунг

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Кога би можел би сакал да прошетам низ светот, да видам други држави, луѓе, култура итн. но секогаш би живеел во Македонија, никогаш не би ја напуштил засекогаш. Не е за чудо што луѓето што одат во странство да заработат, колку долго и да живеат во друга држава на крајот секогаш се враќаат дома. Кога ќе ми дојде времето сакам да си умрам овде во мојата сакана земја, а не некаде далеку каде што никој нема да знае.

--- надополнето ---

Вреди, би ја напуштила во моментов да можам и тоа би отишла во Америка, мојата најомилена држава! :)
Е ова сега не ти требаше, како може некоја друга далечна држава да ти биде поомилена од својата сопствена држава каде што си се родила? Стварно не ми е јасно зошто некои луѓе вака размислуваат...

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Сите заминувате затоа што надвор од Македонија наводно има подобра економска состојба? Колку овде толку насекаде од кризата. Да претпоставиме наоѓаш работа со солидна плата, ама станот, колата, храната, гардеробата и што уште не (ако не и вечерните излегувања) колку ќе те чинат? Ела надвор од Балканов најди дете што игра бркана по улици дури не им текни на родителите да го приберат дома, или малолетници да скитаат после полноќ. Па макари пред 12..без заштита од некој повозрасен. Најдобрите години овде се поминуваат најдобро. После студии и онака почнува да боли глава за финансиски проблеми, само што надвор од овде имаат подобри апчиња за глава.
А living the American dream го има само на филмови и на рекламата на емтиви за зелената карта. Бегате за подобра иднина и, повеќе среќа, а среќата со пари ќе си ја купите?
Да, туѓината пуста да остане - како што вели Капитано погоре. Но, за срејќа без пари не сум чул.
И ако ги имаш предвид овие услови во нашава држава: 1. Да немаш почетен капитал читај (богати родители), 2. да немаш голема носталгија за фамилијата, ти останува да ја напуштиш државава.
Ти изгледа не си поживеал/а во странство па да знаеш како е. Стварно на почеток е тешко ( во смисла немаш кој за дружење), но ако си одлучен да живееш таму е многу подобро, но ако си решен парите да ги штедиш за да се вратиш, тогаш подобро и неоди. Ете во тоа е штосот и заблудата наша.
П.С. темава е преголема, можеме да дискутираме до бескрај

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.492
Ne bi sakal no nema izbor enostavno ne gi brkaat maldite vo stranstvo.

Kajgana Shop

На врв Bottom