Live Messenger проблеми, прашања и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Почна нешто да се губи мсн.
Нон стоп ми излегува,ново прозорче,како кога пишувам со некој и го снемува за секунда...вчера не правеше така,еве сега го вклучувам,нема ништо првите 10 минути и после почне нон стоп.Одам лог аут,пак влегувам,пак нема ништо 10тина минути и пак почнува така.
Пробав со преинсталирање,ама не сака.
Чаре?

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
леле луѓее помагајте
значи јас имам Windows Live Messenger,и бај д веј имам 2 мсн,од едниот мсн можам да се уклучам ама кога ке пробам да се уклучам од дрyгиот мсн не сака ми се покажува вака:

We can't sign you in Windows Live Messenger
Signing in to Window Live Messenger failed because the service is temporarily unavailable.Please try again later.

што е ова бе мајката? значи мене ме нервира тоа што од другото мсн можам да се уклучам а од ова кое повеќе ми треба не можам. си помислив дека е хакнато ама не е дека можам да се уклучам на hotmail...значи ова е вака од вчера,сабајле го рестартирав компјутерот ама џабе...ај ве молаамм чаре?

и бај д веј подоле има Show details и кога кликнав таму имаше нешто Error code
и некои бројки до Error code...ама ваљда ова е неважно....ај ве моламм побрзоо кажете чаре дека ќе цркнам безз мсн :se_ molam:(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може да е до серверите а може и не е. И како тоа не е битен бројот, битен е, пиши кој ерор е.

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
епа вака:

Error code:8e5e0713

и сега?
а зашто можам од другото мсн да се уклучам а од ова не?

ај помагајте жити се ве молам:(

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
епа вака:

Error code:8e5e0713

и сега?
а зашто можам од другото мсн да се уклучам а од ова не?

ај помагајте жити се ве молам:(
Here is now to solve error code 8e5e0713 when you try to sign in to Messenger. In short, you have to configure your firewall correctly. Let’s have a look at the single steps.

• Check your firewall settings. Messenger should be white-listed there to work properly.
    • If you are using Windows Firewall, try the following.
      • Windows XP:
        Click Start, Control Panel, Windows Firewall.
      • Windows Vista or Windows 7:
        Click Start, Control Panel, Security, Windows Firewall, Change settings.
    • Switch to the Exceptions tab and check if there is a checked entry Windows Live Messenger. If there isn’t any, check the checkbox, adding Messenger as exception.
    • Now click OK, and try to sign in to Messenger.
  • If it still doesn’t work, you will have to re-install Messenger.
    • First uninstall Messenger. Being a Windows XP user, do this:
      • Click Start, Control Panel, Add and Remove Programs.
      • A list of installed applications appears.
      • Click Windows Live Essentials, and choose Change/Uninstall.
      • A wizard for uninstalling Messenger opens.
    • If you are using Windows Vista or Windows 7, uninstalling works like this:
      • Click Start, Control Panel, Programs, Uninstall program.

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Here is now to solve error code 8e5e0713 when you try to sign in to Messenger. In short, you have to configure your firewall correctly. Let’s have a look at the single steps.

• Check your firewall settings. Messenger should be white-listed there to work properly.
    • If you are using Windows Firewall, try the following.
      • Windows XP:
        Click Start, Control Panel, Windows Firewall.
      • Windows Vista or Windows 7:
        Click Start, Control Panel, Security, Windows Firewall, Change settings.
    • Switch to the Exceptions tab and check if there is a checked entry Windows Live Messenger. If there isn’t any, check the checkbox, adding Messenger as exception.
    • Now click OK, and try to sign in to Messenger.
  • If it still doesn’t work, you will have to re-install Messenger.
    • First uninstall Messenger. Being a Windows XP user, do this:
      • Click Start, Control Panel, Add and Remove Programs.
    • If you are using Windows Vista or Windows 7, uninstalling works like this:
      • Click Start, Control Panel, Programs, Uninstall program.

фала многу....го опраив мснто:wink::)

Е

експерт

Гостин
Претставен е новиот Live Messenger Wave 4, кој ќе излезе летово.

Ќе има разговор со повеќе пријатели во табови

Вклучува интеграција со Facebook

Наскоро оттука ќе можете да ја преземите Preview верзијата.

тука

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Многу често го имам овој проблем.
Некои од моите контакти ме гледаат offline, а јас сум всушност online. Чудно е што не ме гледаат сите како offline. Исто така кога тоа се случува понекогаш пораките што ми ги праќаат пишува дека сум ги добил додека сум бил offline.
Се случува ова кај некој?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Windows line Wave Хахаххахах
Ко Гугл вејв...
леле фејкерииии

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Многу често го имам овој проблем.
Некои од моите контакти ме гледаат offline, а јас сум всушност online. Чудно е што не ме гледаат сите како offline. Исто така кога тоа се случува понекогаш пораките што ми ги праќаат пишува дека сум ги добил додека сум бил offline.
Се случува ова кај некој?
Да,се има случувано кај мене при слаба интернет конекција :( Одбегавај понови верзии на месинџер,се појќе го тупат!
Штета шо не се користи масовно Скајп кај нас како месинџерот,многу постабилен е во поглед на се а и многу малце сообраќај троши!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Мал проблем ..

Кога пишам со други кога ставам иконка пример :Р и таму ми излегува истото :Р, не ја трансформира во инкона како што треба, исто и на сите други така ми прави? Како се прави да ми излегува право анимацијата ?
А, незнам како е од друга страна веројатно јас ако упатам :Р , на него му изглегува анимација или ? Зошто на мене не ?

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Ај малце помош :) . Последниве 2-3 дена, месенџерот почна да ми кочи премногу, ке ми пише некој , и сеа јас пишувам и стискам ентер и му треба 7-8 сек за да се прати :S а тие 7-8 сек цел месенџер ми е укочен. Незнаев што му е и анинстал му стегнав. Е сеа, симињам инсталација и идам да инсталирам и ова ми го покажува C:\DOCUME~1\Kolev\Desktop\WLSETU~1.EXE The NTVDM CPU has encountered an illegal instruction... Гуглав и пишуваше дека е спајвер или малвар ау, скенирав со нод, суперантиспајвер,спајбот,малварбатс АБРЕ НИШТО. Со hijack видов процеси и др и ништо нема :nerv: шо курац му е ? :/

--- надополнето ---

Средив за тоа еророн грд :poss: ама ПАК МИ КОЧИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ :zid::nerv::nerv:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Мал проблем ..

Кога пишам со други кога ставам иконка пример :Р и таму ми излегува истото :Р, не ја трансформира во инкона како што треба, исто и на сите други така ми прави? Како се прави да ми излегува право анимацијата ?
А, незнам како е од друга страна веројатно јас ако упатам :Р , на него му изглегува анимација или ? Зошто на мене не ?

Tools>Options>Messages> и штиклирај Show Custom Emoticons и то.

Kajgana Shop

На врв Bottom