Live Messenger проблеми, прашања и совети

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Де бе па и вие (Тимче) одма преинсталирај одново -.-

Пробај рестартирај го компјутерот ако веќе не го направи тоа ама чисто сумљам :), ако не, оди на show details и пиши кој ерор го покажува како што ти кажа Вокер.
Мене вака кога ми прави, се средува со рестартирање или пробувам пак после 10тина минути :)
Средив, Интернет Експлорерот ми бил направен work offline. Сепак фала :)

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Де бе па и вие (Тимче) одма преинсталирај одново -.-

Пробај рестартирај го компјутерот ако веќе не го направи тоа ама чисто сумљам :), ако не, оди на show details и пиши кој ерор го покажува како што ти кажа Вокер.
Мене вака кога ми прави, се средува со рестартирање или пробувам пак после 10тина минути :)
Абе тоа е најлесно и наједноставно затоа го кажувам инаку можеби може да се најде и друго решение ама сепак ќе ти треба многу време така за 5 мин си готов:smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
немора да го имаш најновиот... ја уште си користам 8.5ка али системот мисли дека користам најнов... пошто ми е променет бројот у version info и сеа си терам со стариот и нема никакви проблеми не ме замара да инсталирам нов и грд мсн :)
А може ова да се направи со 2009ката која не сака да се апдејтира на уште поновата верзија?

Моментално сум на 9ката али со compatibility наместив да се пушта како Windows 2000 но таму па прави проблем со линковите, ставање слики од компјутер, креирање на нови анимации - ако се прави ова месенџерот се гаси. Пробав со некој Khalid Messenger кој всушност е некоја арапска верзија на 8.5ката но сега ни таа не сака да се пушта ни да се апдејтира. Значи мене не ми е финтата да си се вратам на коцкастата 8.6 туку сакам уште да сум со 9ката но со сите работи како што треба.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
А може ова да се направи со 2009ката која не сака да се апдејтира на уште поновата верзија?

Моментално сум на 9ката али со compatibility наместив да се пушта како Windows 2000 но таму па прави проблем со линковите, ставање слики од компјутер, креирање на нови анимации - ако се прави ова месенџерот се гаси. Пробав со некој Khalid Messenger кој всушност е некоја арапска верзија на 8.5ката но сега ни таа не сака да се пушта ни да се апдејтира. Значи мене не ми е финтата да си се вратам на коцкастата 8.6 туку сакам уште да сум со 9ката но со сите работи како што треба.

Истото и кај мене, не можам ни слика да сменам, ни фајл да испратам ниту пак да прифатам, одма се гаси...
Ај некој ако знае некое решение нека пише зашто не ми треба MSN само за муабети.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А зошто го пуштате Live Messenger под Compatibility Mode?

На кој windows работите па за до го пуштате преку режим на компатибилност?
WLM е производ на Мајкрософт и тие гарантираат дека работи на сите нивни понови верзии на Windows-и (XP и понови).

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А зошто го пуштате Live Messenger под Compatibility Mode?

На кој windows работите па за до го пуштате преку режим на компатибилност?
WLM е производ на Мајкрософт и тие гарантираат дека работи на сите нивни понови верзии на Windows-и (XP и понови).
Читаш парцијално? Зашто само така се пушта месенџерот! На друг начин бара апдејт а апдејт не бива на пиратерија.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Читаш парцијално? Зашто само така се пушта месенџерот! На друг начин бара апдејт а апдејт не бива на пиратерија.
Не бе, не читам, така пишав потамина... Не се нервирај. Ти не кажа зошто не ти работи, само велиш не ми работи. Не ќе се враќам 5 страници назад ако таму си напишал.

Одинсталирај го тој што го имаш, па симни го Windows Live Essentials и инстлирај го преку него. Најновата верзија ќе се сними. Од таму мислам валидација не е потребна.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не бе, не читам, така пишав потамина... Не се нервирај. Ти не кажа зошто не ти работи, само велиш не ми работи. Не ќе се враќам 5 страници назад ако таму си напишал.

Одинсталирај го тој што го имаш, па симни го Windows Live Essentials и инстлирај го преку него. Најновата верзија ќе се сними. Од таму мислам валидација не е потребна.
Ништо официјално од Виндоуз странициве не одговара.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ништо официјално од Виндоуз странициве не одговара.
Да не му се паднати серверите. пробај пак.
А можи и да е вирус, најверојатно conficker. Некој поназад спомна дека ако виндоус не е купен, microsoft.com нема да се отвара. Не е така, се отвара сегде, освен ако вирус не блокира.

Conficker (клик на линкот за тест) е најраспространетиот вирус во 2009та, а познато е дека забранува пристап кон microsoft.com. Еве како да се [post=2867675]исчисти[/post]

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Фала многу bibil, го средив јас, очигледно до вирусот било.

T

theMLS

Гостин
Има начин на кој може да се врати Windows Live Messenger 8.5 :).Туторијалот е напишан и направен од мене.Доколку на некој му треба ке го постирам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има начин на кој може да се врати Windows Live Messenger 8.5 :).Туторијалот е напишан и направен од мене.Доколку на некој му треба ке го постирам.
Зашто некој би сакал да се врати на 8.5?

Како да користиш Windows 7 и да сакаш да се вратиш на ХР.

T

theMLS

Гостин
Па добро,има некој еве јас пример.Не ми се свиѓа најновиот па го користам 8.5

Kajgana Shop

На врв Bottom